Súlyosság:  
  (9/100)

Funnypage123.com vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - Chrome, Firefox, IE, Edge

írta: Gabriel E. Hall - - | Típus: Böngészőeltérítő

A böngészőkbe jutó Funnypage123.com vírus beállításokat módosít

A Funnypage123.com vírus a böngészőeltérítők kategóriájába tartozik, azaz böngészőket céloz meg, és módosítja azok beállításait. A számítógépes fertőzés célja, hogy megadott kezdőlapok és keresőmotorok használatára kényszerítse a felhasználók, valamint kétes programokat vagy termékeket kínáljon, többnyire gyanús hirdetéseken keresztül. Mindezzel a fejlesztők affiliate marketingen át, például kattintás alapú rendszerben pénzt kereshetnek. A Funnypage123.com bejutása nagyban nehezíti a böngészők használatát, továbbá más vírusok bejutásának a kockázata is növekszik. Amíg az eltérítő a rendszerben van, hátsó ajtót jelenthet más malware-ek számára, fertőző weboldalak megnyitását kényszerítheti, valamint engedély nélkül telepíthet harmadik felektől származó kétes programokat. Megfigyeléseink szerint az eltérítő más böngészőeltérítőkkel is rokonságban áll, ilyenek például a Mylucky123.com, a LuckySearch123.com, a LuckyStarting.com, a Luckypageing123.com stb. Mindegyik weboldal nagyon hasonló domaincímeket és weboldalkialakítást használ. A logók kis mértékben eltérnek, de mindegyik oldal ugyanolyan webes, kép-, videó- és hírkeresőt kínál. Emellett mindegyik módosítható Google-találatokat jelenít meg. Egyáltalán nem ajánlott tehát, hogy ezeket a keresőket használja. Távolítsa el a Funnypage123.com, amint felbukkan a böngészőben. Biztonságos weboldalnak tűnhet, de a megjelenített keresési találatok kártékony weboldalakra vezethetnek.

A Funnypage123.com böngészőeltérítő minden telepített böngészőbe beépülhet. Megtámadhatja a Google Chrome, a Mozilla Firefox és Internet Explorer böngészőt is, melynek során módosítja azok beállításait. Először saját webcímét állítja be kezdőlapként és alapértelmezett keresőmotorként. Fontos, hogy a vírusnak ehhez nincs szüksége engedélyre – és nem is kér engedélyt. Ezt követően bevédi pozícióját, valamint elintézi, hogy a beállításokat ne lehessen visszaállítani a megszokott módon. A Funnypage123.com vírus nemcsak a böngészők meglévő parancsikonjainak módosításával épül a böngészőkbe, sőt, észleli, ha a felhasználó visszavonja a parancsikonok módosításait. Észleléskor természetesen újra átírja a parancsikonokat. A Funnypage123.com eltávolítása tehát nehezebb, mint gondolnánk. Szerencsére létezik gyors, biztonságos módszer. Telepítsen egy megbízható antimalware/antispyware programot (pl. Reimage Reimage Cleaner Intego vagy SpyHunter 5Combo Cleaner), és vizsgálja át vele a rendszert.

A Funnypage123.com vírus

Minden böngészőeltérítő és haszontalan keresőmotor általában ugyanazokkal a problémákkal nehezíti a böngészést. Először is, különböző felugró ablakokat, szövegközi hirdetéseket, reklámsávokat és akár teljes képernyős reklámokat is megjeleníthetnek. Emellett promóciós, vagy gyakran kétes szándékú weboldalakra is átirányíthatnak. Harmadrészt pedig módosítják a keresési találatokat, szponzorált linkeket illeszthetnek közéjük. Röviden már említettük, hogy a Funnypage123.com átirányításai aggasztóaik. Néhány ilyen hirdetés fertőző, adathalász vagy más becsapós weboldalra vezethet, ahonnan malware-ek juthatnak a rendszerbe, illetve a támadók akár a látogatók pénzére vagy személyes adataira is pályázhatnak. Az extra pedig az, hogy a felhasználókról személyes adatokat gyűjt, amelyek akár beazonosításra is alkalmasak lehetnek. Adatkezelési nyilatkozatában az szerepel, hogy ide tartozik a név, a nem, a születési dátum és az ország. Böngészős sütik segítségével pedig a böngészőhasználati szokásokat is begyűjti. Habár fejlesztői szerint a Funnypage123.com fejlett technológiát használ, amellyel a web legjobb találatait jeleníthetik meg, méghozzá egyszerűen, valójában csak üres szavakról van szó.

Hogyan fertőzhet meg az eltérítő?

Azok, akik gyakran telepítenek ingyenes programokat, de nem figyelnek megfelelően a telepítési folyamatokra, nagy eséllyel belefuthatnak böngészőeltérítőbe. Ez a fertőzéstípus ugyanis fájlmegosztókról vagy más weboldalakról származó ingyenes programok mellékleteként terjed. Ha odafigyel a telepítés közben, észreveheti, ha a Funnypage123.com böngészőeltérítő is a telepítő része. Ha el szeretné kerülni az ilyen mellékleteket, a telepítőket mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) beállítást választva futtassa. Ne a quick/gyors (vagy recommended/ajánlott stb.) gombot válassza, mert ez általában nem jeleníti meg a reklámmellékleteket.

Hogyan távolítható el az Funnypage123.com?

A Funnypage123.com eltávolítására két lehetősége van: kézi és automatikus eltávolítás. Az első módszer kicsit nehezebb, mint a második, de ha követi az alábbi útmutatást, nem fog gondot okozni a folyamat. Útmutatónkat követve meg kell találnia és törölnie a böngészőeltérítőt, a bejutásáért felelős programot, valamint minden olyan elemet, amelyet a böngészőeltérítő a böngészőkbe juttathatott vagy telepíthetett. Ezek után már vissza fogja tudni állítani a korábbi kezdőlapot és keresőmotort. Az automatikus módszerrel a Funnypage123.com percek alatt eltávolítható. Ez a módszer garantálja, hogy a Funnypage123.com minden komponense eltűnik a rendszerből. Az automatikus módszerhez egy antimalware/antispyware programot kell telepítenie, majd frissítés után át kell vizsgálnia vele a számítógépet.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Funnypage123.com vírus:

Funnypage123.com eltávolítása Windows rendszerekből

A Funnypage123.com eltávolításához útmutatónkat követve keresse meg a böngészőeltérítőt és a hozzá kötődő további programokat. Minden kétes programot és böngészős kiegészítőt törölnie kell.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Funnypage123.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Funnypage123.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
 5. Távolítsa el a(z) Funnypage123.com elemet a Windows parancsikonok közül
  Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties. Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 6. Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t. Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

Funnypage123.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Funnypage123.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Funnypage123.com eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

A Funnypage123.com bejutása után kétes bővítmények jelenhetnek meg az Internet Explorerben. Az alábbiak szerint el kell őket távolítania.

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Funnypage123.com bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Funnypage123.com eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb

Funnypage123.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Ennek az útmutatónak a segítségével helyreállíthatja a Microsoft Edge böngészőt.

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Funnypage123.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Funnypage123.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Először is minden kétes böngészős kiegészítőt el kell távolítania a Mozilla Firefox-ból. Ezt követően az alábbiak szerint állítsa a böngészőt alaphelyzetbe.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Funnypage123.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 4. Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 5. A változtatások mentéséhez OK gomb. A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb
 6. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 7. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Funnypage123.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Funnypage123.com eltávolítása innen: Google Chrome

Keressen ismeretlen, gyanús elemeket a bővítmények listáján, és távolítsa el őket. Ezt követően állítsa alaphelyzetbe a Google Chrome-ot, majd adja meg a kívánt kezdőlapot.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Funnypage123.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 4. A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages. A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 5. Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 6. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 7. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 8. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 9. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 10. A jelenlegi lépés és a(z) Funnypage123.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Funnypage123.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Funnypage123.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 4. Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Funnypage123.com) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni. 'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 6. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Funnypage123.com) eltávolításának befejezéshez Funnypage123.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb
A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-funnypage123-com-virus.html
Eltávolítási útmutatók más nyelveken

A véleménye ezzel kapcsolatban: Funnypage123.com virus