Súlyosság:  
  (10/100)

Launchpage.org vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2021. jan)

írta: Linas Kiguolis - - | Típus: Böngészőeltérítő

A Launchpage.org vírus továbbra is fertőz

Launchpage.org virus

A Launchpage.org vírus egy böngészőeltérítő, amely engedély nélkül beépülhet a böngészőkbe. Az eltérítést követően azonnal hozzálát fő feladatához: szponzorált keresési tartalmakat jelenít meg a szokványos találatok között, és harmadik felek weboldalaira irányítja át a felhasználót. A Launchpage.org kezdőlapként és alapértelmezett keresőmotorként is beállítja magát, valamint az új fülek tartalmaként is megjelenhet.

Ha ez az URL jelenik meg minden indításkor az ön böngészőiben is, már sejtenie kell, hogy valami nincs rendben. A kereső pontosan úgy néz ki, mint a Chrome alapértelmezett kezdőlapja. Nyolc gyorsgombot tartalmaz, amelyek a leggyakrabban használt weboldalakra mutatnak. Az egyetlen különbség, hogy a Launchpage.org átirányító vírus az internet általában népszerű weboldalait jeleníti meg.

A böngészőeltérítő még a Google Chrome menüsávját is utánozza, de a gyorsgombok a Facebookra, a YouTube-ra, az Amazonra és más ismert weboldalakra mutatnak. Habár hasznosnak tűnhet ez a „felturbózott” Google-kezdőlap, fontos tudnia, hogy veszélyes az ilyen fajta keresőket használni. El kell távolítania a Launchpage.org-ot, ha el szeretné kerülni a későbbi problémákat.  

Launchpage.org vírusA Launchpage.org weboldal felülete. Szinte teljesen megegyezik a Google Chrome alapértelmezett kezdőlapjával.

A keresőmotor egyetlen célja, hogy partnereit hirdesse és ezzel pénzt keressen a fejlesztőknek. A keresőmotor tehát szponzorált találatokat jelenít meg, és megpróbálja rávenni a felhasználóit, hogy ezeket megnyissák. Ezzel próbálja előre meghatározott weboldalak forgalmát növelni.

A keresőmotor fejlesztői a felhasználókkal viszont nem igazán törődnek, meg sem próbálnak hasznos keresőszolgáltatást nyújtani. Tovább ront a helyzeten, hogy a hirdetett harmadik felek tartalmait sem ellenőrzik, tehát előfordulhat, hogy a mit sem sejtő felhasználó veszélyes weboldalakra kerül, és a Launchpage.org vírus használata során észre sem veszi, hogy az oldalak megbízhatatlanok.

Azt javasoljuk, hogy ne bízzon meg a keresőben, mert kizárólag bevételtermelésre készült. Ha megbízható keresési találatokat szeretne látni, inkább más keresőt használjon, a Launchpage.org-ot pedig távolítsa el a rendszerből. Ha attól tart, hogy a böngészőeltérítők eltávolítása nehéz feladat, meg tudjuk nyugtatni: a kiváló ReimageIntego szoftvert használva vagy kézi eltávolítási útmutatónkat követve könnyedén megbirkózhat vele.

Hogyan jutnak a rendszerbe a böngészőeltérítők?

A böngészőeltérítők megbízhatatlan programok, amelyek megpróbálják átvenni az irányítást a telepített böngészők felett. Fejlesztőik persze mindent megtesznek, hogy minél több rendszerbe bejuttathassák a szoftvereket, méghozzá ártalmatlannak tűnő módon. Itt jön képbe a bundling nevű módszer.

Ennek segítségével a fejlesztők más programokhoz mellékelve telepíthetik böngészőeltérítőiket, méghozzá a felhasználók tudta nélkül. A szoftvercsomagokat ugyanis nehéz azonosítani, ráadásul a legtöbb ingyenes program már tartalmaz valamilyen harmadik féltől származó mellékletet. Ahhoz, hogy ellenőrizhesse a telepítők tartalmát, az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot kell választania, majd a következő lépésekben el kell utasítania a mellékleteket. Ezt követve a mellékletek bejutása nélkül telepítheti a kiválasztott programot.

A Launchpage.org eltávolítása

Ha meg szeretne szabadulni a böngészőeltérítőtől, tekintse át útmutatónkat. A súlyosabb vírusokkal ellentétben a böngészőeltérítőket viszonylag könnyű eltávolítani, akár önállóan, program segítsége nélkül is megteheti. A Launchpage.org eltávolításához szükséges lépéseket lentebb találja, de ha nincs ideje átolvasni őket, automatikusan működő módszerrel is megtisztíthatja a rendszert. Csak ne felejtse el frissíteni antispyware programját, mielőtt hozzákezdene a Launchpage.org eltávolításához!

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Launchpage.org vírus:

Launchpage.org eltávolítása Windows rendszerekből

Az alábbi lépések segítségével távolítsa el a Launchpage-hez kötődő programokat. A legújabb hírek szerint a vírus az ilitil.com, a teeion.com, a zhinku.info és más böngészőeltérítőkhöz is kötődhet. Természetesen ezeket a kétes programokat is el kell távolítania.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Launchpage.org szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Launchpage.org bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'
 5. Távolítsa el a(z) Launchpage.org elemet a Windows parancsikonok közül
  Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties. Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 6. Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t. Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

Launchpage.org eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Launchpage.org) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Launchpage.org eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Launchpage.org bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Launchpage.org eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb

Launchpage.org vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Launchpage.org továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Launchpage.org eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Launchpage.org elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 4. Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 5. A változtatások mentéséhez OK gomb. A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb
 6. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 7. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Launchpage.org eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Launchpage.org eltávolítása innen: Google Chrome

Indítsa el a Chrome-ot, majd nyissa meg a Beállítások menü Bővítmények lapját. Ha nem találja a Bővítmények lapot, vessen egy pillantást a lenti képekre. Törölje a bővítmények közül a kétes elemeket, például a launchpage.org-ot, az ilitil.com-ot, a teeion.com-ot és a zhinku.info-t. Ezt követően érdemes alaphelyzetbe állítania a böngészőt.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Launchpage.org bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 4. A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages. A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 5. Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 6. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 7. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 8. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 9. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 10. A jelenlegi lépés és a(z) Launchpage.org eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Launchpage.org eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Launchpage.org vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 4. Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Launchpage.org) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni. 'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 6. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Launchpage.org) eltávolításának befejezéshez Launchpage.org gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb
A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-launchpage-org-virus.html
Eltávolítási útmutatók más nyelveken

A véleménye ezzel kapcsolatban: Launchpage.org virus