Súlyosság:  
  (95/100)

Locker vírus eltávolítása

12

Mi az a Locker vírus?

A Locker vírus (felbukkanhat Locker v1.7, Locker v2.16, Locker v2.60, Locker v3.5.3, Locker v3.49 és Locker v5.52 néven is) egy meglehetősen veszélyes cyberfenyegetés. Működése már a nevéből is sejthető. Miután sikeresen bejutott a rendszerbe, előre meghatározott típusú fájlokat keres és „lezárja” őket; Ha a felhasználó megpróbál egy ilyen lezárt fájlt megnyitni, a vírus figyelmeztetést jelenít meg, amely tájékoztatja az áldozatot, hogy a fájlokhoz csak pénzért cserébe férhet hozzá. A vírus titkosítja a fájlokat, a titkosítás megszüntetéséhez szükséges visszaállítási kulcsot kell megvásárolni. A Locker vírus a ransomware-ek avagy crypto-ransomware-ek kategóriájába tartozik, tehát váltságdíjat követel az áldozatoktól. A 0,1 BTC-nyi (bitcoin) követelést az alábbi fájltípusok titkosítása után jeleníti meg:

3fr, .accdb, .ai, .arw, .bay, .cdr, .cer, .cr2, .crt, .crw, .dbf, .dcr, .der, .dng, .doc, .docm, .docx, .dwg, .dxf, .dxg, .eps, .erf, .indd, .jpe, .jpg, .kdc, .mdb, .mdf, .mef, .mrw, .nef, .nrw, .odb, .odm, .odp, .ods, .odt, .orf, .p12, .p7b, .p7c, .pdd, .pef, .pem, .pfx, .ppt, .pptm, .pptx, .psd, .pst, .ptx, .r3d, .raf, .raw, .rtf, .rw2, .rwl, .srf, .srw, .wb2, .wpd, .wps, .xlk, .xls, .xlsb, .xlsm, .xlsx

Látható, hogy a kártevő többek között eltulajdoníthatja a fotókat, a zenefájlokat, a képfájlokat és a szöveges dokumentumokat is. Ahhoz, hogy ezeket az áldozat visszakapja, a követelt összeget 72 órán belül ki kell fizetnie. Amennyiben ezt nem teszi meg, a váltságdíjat 1,0 BTC-re növeli a Locker ransomware.

Hogy mit lehet tenni ebben az esetben? Először is azonnal el kell távolítani a vírust a rendszerből, még mielőbb további fájlokat titkosíthatna. Ezután elő kell keresni a titkosított fájlok másolatait… Ha még nem ismeri a biztonsági mentés különböző módszereit, olvassa el a következő bejegyzést: Miért kellenek biztonsági mentéseket készíteni, és milyen módjai vannak? Ha nincsenek biztonsági mentései, próbálkozhat a következő programokkal: R-StudioPhotorec. Ha ezek a programok nem tudnak segíteni, akkor sajnos a fájlokat elveszítette…

A Locker vírus eltávolításához mi a SpyHunter legújabb változatát ajánljuk, amely hatékonyan működik ez ellen a ransomware ellen is.

Hogyan juthat a rendszerbe a Locker vírus?

Rengeteg hasonló ransomware terjed jelenleg is, például a hírhedt Cryptolocker, CTB lockerCryptobotés Cryptographic Locker. Mindegyik ugyanarra a terjesztési módra támaszkodik, amelyet a legtöbb más típusú vírus is (ál-antispyware, trójai, stb.) használ. Ha el szeretné kerülni a vírusokat, a legfontosabb, amit tudna kell, hogy spam e-mailek szállítják őket. A spamek kéretlen e-mail üzenetek, amelyek fertőző csatolmányokat vagy rosszindulatú linkeket tartalmaznak. Megtévesztő tartalommal próbálják rávenni a potenciális áldozatokat a linkek megnyitására és a csatolmányok letöltésére: elmaradt befizetésekkel, állami szervek értesítéseivel, és egyéb olyan üzenetekkel, amelyektől az emberek megijedhetnek. Kérjük, hogy NE dőljön be a csalóknak, mindig ellenőrizze a gyanúsnak látszó e-maileket. Ha elgépeléseket vagy helyesírási hibákat lát, nagy a valószínűsége, hogy becsapásról van szó. A Locker vírus emellett böngészés közben megjelenő félrevezető felugró ablakokkal is terjed, Ezért az olyan értesítéseket sem szabad megnyitnia, amelyek hiányzó frissítésekről tájékoztatnak (például Java vagy Flash Player frissítésekről).

Hogyan távolítható el a Locker vírus?

Ha ön is a Locker vírus áldozatai közé tartozik, mielőbb el kell távolítania a kártevőt a számítógépről. Ehhez a következő programokat ajánljuk: SpyHunter, STOPzilla, Malwarebytes Anti Malware.

A fájlok visszaállításához minden bizonnyal biztonsági mentésekre lesz szüksége, de ha nem készített mentéseket, megpróbálkozhat az R-Studio vagy a Photorec legújabb változatával. A Kaspersky Lab is előállt egy titkosított fájlok visszaállítására szolgáló eszközzel, érdemes lehet ezt is kipróbálni: Kaspesky Ransomware Decryptor. Fontos, hogy NE fizesse ki a váltságdíjat, mert ez nem garantálja, hogy megkapja a visszafejtéshez szükséges kulcsot. 

Érdemes inkább az ilyen esetek megelőzésén gondolkodni. Ehhez is használhatóak a fent említett programok. A fájlokat immunissá is teheti: A mentések tárolására használjon külső merevlemezt, CD-ket, DVD-ket, vagy valamilyen felhős szolgáltatást, például a Google Drive-ot, a Dropbox-ot vagy a Flickr-t. A biztonsági mentésekről többet is megtudhat ebből a bejegyzésből:Miért kellenek biztonsági mentéseket készíteni, és milyen módjai vannak?

Automatikus Locker vírus eltávolítás

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Locker vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Locker vírus eltávolító Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Locker vírus eltávolító
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
SpyHunter ajánlott a(z) Locker vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Locker vírus eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Locker vírus ellen (2015-06-04)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Locker vírus ellen (2015-06-04)
Locker vírus kép
Locker vírus kép

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon