Súlyosság:  
  (10/100)

Mysurfing123.com vírus eltávolítása

123

Hallott már a böngészőeltérítőkről? Ha nem, a Mysurfing123.com felbukkanása valószínűleg meg fogja lepni. Az avirus csapata azért készítette ezt a jelentést, hogy bemutassa, pontosan mi is a Mysurfing123.com böngészőeltérítő.

Mi az a Mysurfing123.com, és hogyan működik?

A Mysurfing123.com egy bosszantó, kellemetlen szoftver, amely akár a felhasználó engedélye nélkül is a rendszerbe juthat. A bundling nevű módszernek köszönhetően az ilyen potenciálisan kéretlen programok rendkívül unfair módon terjednek, a módszer mégis megengedett. Bejegyzésünk következő részében a bundling módszert mutatjuk be, most viszont maga a Mysurfing123.com következik.

Ahogy már említettük is, a Mysurfing123.com egy böngészőeltérítő. Ha ez a rosszindulatú program a rendszerbe jut, minden telepített böngészőre hatással lesz: beépülő modulokat illeszt mindegyikbe, ezt követően pedig hozzálát a böngészési szokások megfigyeléséhez. Aggasztó, de mégis igaz. A Mysurfing123.com vírus olyan adatokat figyel meg a böngészési szokásokról, mint a meglátogatott weboldalak, a keresőkbe beírt kifejezések, a letöltött fájlok, a számítógép helyzete (ugyanis a Mysurfing123.com megtudhatja az IP-címet is) és így tovább. Nem tudni, hogy a Mysurfing123.com miért gyűjt ilyen érzékeny adatokat.

Mysurfing123.com redirects can happen if you will use this page

Ez azonban nem az utolsó kellemetlen tulajdonsága. Álweboldalról van szó, amely megbízható keresőnek láttatja magát, pedig valójában az a célja, hogy szemtelenül a rendszerbe jusson és partnereit hirdesse. Ezt rendkívül könnyed meg tudja tenni, ha az áldozat használja a Mysurfing123.com keresőt (amely épp úgy néz ki, mint a Yahoo kereső, de más találatokat hoz). A felhasználók megbíznak a Yahoo jelben, ezért azt hiszik, hogy biztonságos keresővel van dolguk. A Mysurfing123.com által generált találatok viszont sajnos harmadik felek előre meghatározott weboldalaira mutatnak. Ezek az oldalak pedig veszélyesek lehetnek, akár fertőző fájlokat is tárolhatnak. Ha el szeretné kerülni a fertőzéseket, ne telepítse fel a freeware és shareware programok által kínált ajánlatokat. Számítógépét ellenőrizve kiderítheti, hogy bejutott-e valamilyen spyware program, ehhez használjon antispyware-t, például a SpyHunter legújabb változatát. Professzionális programról van szó, amelyet azért készítettek, hogy biztonságban tartsa a rendszert.

Hogyan juthat a rendszerbe a Mysurfing123.com?

A Mysurfing123.com böngészőeltérítő nem hasznos program, ráadásul sokak szerint megtévesztő módszerrel terjed. Ez a módszer, ahogy említettük, a bundling. A bundling azt takarja, hogy valamilyen szoftverhez más programot is csatolnak. Sokan nem veszik észre, hogy ilyen csomaggal van dolguk, mert a telepítőket az alapértelmezett, ajánlott, egyszerű stb. elnevezésű módban futtatják. Legyen óvatos: ez a mód nem jeleníti meg a mellékelt szoftvereket. Ehhez az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot kell választania. Ezt követően csak el kell utasítania a kéretlen programok telepítését. Így már szabadon befejezheti a telepítést. A Mysurfing123.com eltávolításáról a következő oldalon tájékozódhat.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Mysurfing123.com vírus eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) Mysurfing123.com vírus eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Mysurfing123.com vírus eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Mysurfing123.com vírus ellen (2016-01-12)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Mysurfing123.com vírus ellen (2016-01-12)

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon