Trackid=sp-006 törlés (víruseltávolítási útmutató) - javított instrukciók

Eltávolítási Útmutató - trackid=sp-006

Mi az, hogy trackid=sp-006?

A Trackid=sp-006 adware a Google Chrome felhasználóit bosszantja

Kép a trackid=sp-006 vírusrólA Trackid=sp-006 egy adware program, amely bizonyos funkcióit tekintve a böngészőeltérítőkre is hasonlít. Általában megfigyeli az áldozatokat, valamint nagy mennyiségű hirdetést is megjelenít. Potenciálisan kéretlen programról van szó, amely szoftvercsomag részeként érkezhet a rendszerbe és hosszú ideig észrevétlen maradhat.

Az adware jelenlétéről leginkább az árulkodhat, hogy keresések után megváltozik a böngésző címsora. Általában a trackid=sp-006 sor kerül az URL-ek végére. Ez azt jelzi, hogy az adware a rendszerbe jutott. Ha nem teszi meg a szükséges lépéseket, személyes adatai és számítógépe biztonsága is veszélybe kerülhet.

Ennek az oka az, hogy a trackid=sp-006 vírus megfigyeli a böngészési szokásokat. Olyan adatokhoz férhet hozzá, mint a számítógép IP-címe és helyzete, valamint a felhasználó beazonosításra alkalmas személyes adatai, például neve és e-mail címe.

A begyűjtött adatok segítségével az adware az áldozathoz igazíthatja az online megjelenő hirdetéseket. Ez természetesen azt jelenti, hogy az áldozat nagyobb eséllyel kattint rájuk. Nagyon fontos, hogy ezek a hirdetések azonban nemcsak bosszantóak, veszélyesek is.

A trackid=sp-006 illusztrációjaA trackid=sp-006 bosszantó hirdetésekkel zavarhatja a böngészést. A támadók a malvertisign (kártékony hirdetés) nevű széles körben alkalmazott módszerrel is terjesztenek kártevőket. Az adware-ek rengeteg kártékony programot rejtő hirdetéssel áraszthatják el az áldozatokat, amelyek akár egyetlen kattintásra is letölthetik a fertőzéseket.

A LosVirus.es szakértői ezért arra figyelmeztetnek, hogy a trackid=sp-006 eltávolításának elodázása további veszélyes vírusok és adware-ek bejutásához vezethet. Mi pedig azt javasoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert a gyakran ajánlott ReimageIntego vagy más megbízható antimalware szoftverrel, hogy megszabadulhasson a bejutott potenciálisan kéretlen programoktól.

Ha nem szeretne egy új programot letölteni, a bejegyzésünk alatt található útmutató lépéseit követve is eltávolíthatja a trackid=sp-006 vírust. Az útmutató részletesen leírja, hogy hogyan távolíthatja el az adware-t minden komponensével együtt.

Az adware-ek bejutása

Számos potenciálisan kéretlen program, így adware is terjed ingyenes alkalmazások mellékleteként. A mellékletekről tájékoztató információkat a telepítők általában nem jelenítik meg az ajánlott/recommended (vagy gyors/quick stb.) telepítési módokban. Fontos tehát, hogy körültekintően telepítse az ingyenes programokat, ha meg szeretné védeni számítógépét.

A potenciálisan kéretlen programok bejutását úgy kerülheti el, ha a telepítőkben az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot választja. A részletes telepítési mód meg fogja jeleníteni a mellékelt programokat. Keressen olyan sorokat, mint „Get XYZ now” – ezeket általában a telepítő már előre bejelöli.

Emellett pedig kerülje el az online hirdetéseket, mert bármelyik veszélyes weboldalra vezethet vagy újabb kéretlen programot juttathat be. A legokosabb döntés pedig az, ha mindig futtatja egy biztonsági szoftver valós idejű védelmét.

Trackid=sp-006 vírus eltávolítási útmutató

Ha az ön számítógépébe is bejutott a trackid=sp-006 átirányító vírus, mielőbb lásson hozzá az eltávolításához. Ezt két módon teheti meg: kézzel vagy automatikusan. Habár mindkét módszer hatékony, mi mégis azt javasoljuk, hogy automatikusan távolítsa el a behatolót egy megbízható antivírus szoftverrel, hogy gyorsan a feladat végére érhessen és ezt biztonságosan tehesse.

A trackid=sp-006 eltávolításához használhatja a lentebb felsorolt biztonsági programokat. Ezek könnyedén azonosítani tudják a potenciálisan kéretlen programokat és a későbbiekben is megvédhetik a rendszert.

Ha viszont a trackid=sp-006 kézi eltávolítását választja, kövesse az alábbi lépéseket. Az útmutató segítségével az adware minden összetevőjétől megszabadulhat.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - trackid=sp-006

trackid=sp-006 eltávolítása Windows rendszerekből

A Windows felhasználóinak a következő lépéseket kell követniük a trackid=sp-006 vírus eltávolításához.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) trackid=sp-006 szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) trackid=sp-006 bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

trackid=sp-006 eltávolítása Mac OS X rendszerből

Ha a trackid=sp-006 átirányításait tapasztalja, a következő módon tisztíthatja meg Mac rendszerét.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (trackid=sp-006) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

trackid=sp-006 eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a trackid=sp-006 továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

trackid=sp-006 eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) trackid=sp-006 elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) trackid=sp-006 eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

trackid=sp-006 eltávolítása innen: Google Chrome

A Chrome helyreállításához el kell távolítania az adware-t és alaphelyzetbe kell állítania a böngészőt.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) trackid=sp-006 bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) trackid=sp-006 eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

trackid=sp-006 eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen trackid=sp-006 vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (trackid=sp-006) eltávolításának befejezéshez trackid=sp-006 gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (trackid=sp-006) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken