Súlyosság:  
  (10/100)

Trackid=sp-006 törlés (víruseltávolítási útmutató) - javított instrukciók

írta: Alice Woods - - | Típus: Adware

A Trackid=sp-006 adware a Google Chrome felhasználóit bosszantja

Kép a trackid=sp-006 vírusrólA Trackid=sp-006 egy adware program, amely bizonyos funkcióit tekintve a böngészőeltérítőkre is hasonlít. Általában megfigyeli az áldozatokat, valamint nagy mennyiségű hirdetést is megjelenít. Potenciálisan kéretlen programról van szó, amely szoftvercsomag részeként érkezhet a rendszerbe és hosszú ideig észrevétlen maradhat. 

Az adware jelenlétéről leginkább az árulkodhat, hogy keresések után megváltozik a böngésző címsora. Általában a trackid=sp-006 sor kerül az URL-ek végére. Ez azt jelzi, hogy az adware a rendszerbe jutott. Ha nem teszi meg a szükséges lépéseket, személyes adatai és számítógépe biztonsága is veszélybe kerülhet. 

Ennek az oka az, hogy a trackid=sp-006 vírus megfigyeli a böngészési szokásokat. Olyan adatokhoz férhet hozzá, mint a számítógép IP-címe és helyzete, valamint a felhasználó beazonosításra alkalmas személyes adatai, például neve és e-mail címe. 

A begyűjtött adatok segítségével az adware az áldozathoz igazíthatja az online megjelenő hirdetéseket. Ez természetesen azt jelenti, hogy az áldozat nagyobb eséllyel kattint rájuk. Nagyon fontos, hogy ezek a hirdetések azonban nemcsak bosszantóak, veszélyesek is.

A trackid=sp-006 illusztrációja
A trackid=sp-006 bosszantó hirdetésekkel zavarhatja a böngészést.
A támadók a malvertisign (kártékony hirdetés) nevű széles körben alkalmazott módszerrel is terjesztenek kártevőket. Az adware-ek rengeteg kártékony programot rejtő hirdetéssel áraszthatják el az áldozatokat, amelyek akár egyetlen kattintásra is letölthetik a fertőzéseket.

A LosVirus.es szakértői ezért arra figyelmeztetnek, hogy a trackid=sp-006 eltávolításának elodázása további veszélyes vírusok és adware-ek bejutásához vezethet. Mi pedig azt javasoljuk, hogy vizsgálja át a rendszert a gyakran ajánlott Reimage vagy más megbízható antimalware szoftverrel, hogy megszabadulhasson a bejutott potenciálisan kéretlen programoktól.

Ha nem szeretne egy új programot letölteni, a bejegyzésünk alatt található útmutató lépéseit követve is eltávolíthatja a trackid=sp-006 vírust. Az útmutató részletesen leírja, hogy hogyan távolíthatja el az adware-t minden komponensével együtt.

Az adware-ek bejutása

Számos potenciálisan kéretlen program, így adware is terjed ingyenes alkalmazások mellékleteként. A mellékletekről tájékoztató információkat a telepítők általában nem jelenítik meg az ajánlott/recommended (vagy gyors/quick stb.) telepítési módokban. Fontos tehát, hogy körültekintően telepítse az ingyenes programokat, ha meg szeretné védeni számítógépét.

A potenciálisan kéretlen programok bejutását úgy kerülheti el, ha a telepítőkben az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot választja. A részletes telepítési mód meg fogja jeleníteni a mellékelt programokat. Keressen olyan sorokat, mint „Get XYZ now” – ezeket általában a telepítő már előre bejelöli.

Emellett pedig kerülje el az online hirdetéseket, mert bármelyik veszélyes weboldalra vezethet vagy újabb kéretlen programot juttathat be. A legokosabb döntés pedig az, ha mindig futtatja egy biztonsági szoftver valós idejű védelmét. 

Trackid=sp-006 vírus eltávolítási útmutató

Ha az ön számítógépébe is bejutott a trackid=sp-006 átirányító vírus, mielőbb lásson hozzá az eltávolításához. Ezt két módon teheti meg: kézzel vagy automatikusan. Habár mindkét módszer hatékony, mi mégis azt javasoljuk, hogy automatikusan távolítsa el a behatolót egy megbízható antivírus szoftverrel, hogy gyorsan a feladat végére érhessen és ezt biztonságosan tehesse.

A trackid=sp-006 eltávolításához használhatja a lentebb felsorolt biztonsági programokat. Ezek könnyedén azonosítani tudják a potenciálisan kéretlen programokat és a későbbiekben is megvédhetik a rendszert.

Ha viszont a trackid=sp-006 kézi eltávolítását választja, kövesse az alábbi lépéseket. Az útmutató segítségével az adware minden összetevőjétől megszabadulhat. 

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Supported versions Kompatibilitás: OS X Supported versions
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
A vírusok okozta kár helyreállításához: Reimage. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Manuális Eltávolítási Útmutató - trackid=sp-006:

trackid=sp-006 eltávolítása Windows rendszerekből

A Windows felhasználóinak a következő lépéseket kell követniük a trackid=sp-006 vírus eltávolításához.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) trackid=sp-006 szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) trackid=sp-006 bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

trackid=sp-006 eltávolítása Mac OS X rendszerből

Ha a trackid=sp-006 átirányításait tapasztalja, a következő módon tisztíthatja meg Mac rendszerét.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (trackid=sp-006) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

trackid=sp-006 eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

 1. Veszélyes beépülők eltávolítása
  Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons. Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 2. Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt trackid=sp-006 bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable. Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable'
 3. Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
  Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 4. Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra. Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
  Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 6. Itt pedig Reset.
 7. Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) trackid=sp-006 eltávolításához. Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb

trackid=sp-006 eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a trackid=sp-006 továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

trackid=sp-006 eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) trackid=sp-006 elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) trackid=sp-006 eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

trackid=sp-006 eltávolítása innen: Google Chrome

A Chrome helyreállításához el kell távolítania az adware-t és alaphelyzetbe kell állítania a böngészőt.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) trackid=sp-006 bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) trackid=sp-006 eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

trackid=sp-006 eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen trackid=sp-006 vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (trackid=sp-006) eltávolításának befejezéshez trackid=sp-006 gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

A szerzőről

Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Forrás: https://www.2-spyware.com/remove-trackidsp-006.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken