Súlyosság:  
  (45/100)

Win32.CoinMiner. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

írta: Linas Kiguolis - -   CoinMiner | Típus: Malware

A CoinMiner vírus továbbra is aktív

The image illustrating Win32.CoinMiner

A CoinMiner vírus bitcoin kriptopénzt bányászik a sikeresen megfertőzött számítógépeken. Maga a szoftver nem kártékony, de annak tekinthető, mert jellemzően a felhasználó engedélye nélkül jut a rendszerbe, más programok álcája mögött. A Coin Miner már 2011 óta terjed az interneten.

Szerencsére a CoinMiner azonosítható a legtöbb biztonsági szoftverrel, például a Windows Defenderrel is. Általában trojan:win32/coinminer!bit vagy win32/coinminer!bit néven azonosítják. Ha a malware a rendszerbe jut, a biztonsági szoftverek másodpercek alatt blokkolják a működését. Ha mégis ellenőrizni szeretné a rendszert, használjon más, harmadik féltől származó szoftvert. Ilyen például a kiváló Reimage és Malwarebytes Anti Malware – mindkettő képes a CoinMiner eltávolítására is.

Első felbukkanása óta már számos néven feltűnt. Íme néhány: 

  • Win32/CoinMiner.EE
  • Win32/CoinMiner.DV
  • Win32/CoinMiner.BB

A program a cgminer.exe fájlt is elindíthatja a számítógépen. A számítógép Asztalán semmilyen nyomot nem hagy, de jelenléte sejthető, ha a rendszer a megszokottnál lassabban működik. A programok megnyitása lassú lehet, esetleg válaszképtelenné válhatnak. A CoinMiner malware emellett feltűnhet a Feladatkezelőben. Akár a CPU teljesítményének 40%-át is használhatja. 

A kriptopénzbányász programok egyik leginkább problémásabb pontja egyértelműen a számítógép lassulása. A rendszer helyreállításához el kell távolítania a CoinMiner vírust. Ha érdekli, hogy hogyan kerülhetett a Windowsba, olvasson tovább.

Bányászok – böngészős kiegészítők álcája mögött

A kriptopénzbányászat a malware-fejlesztők egyik legújabb trükkje. Ezt bizonyítja a Chrome Web Store számos bővítménye, valamint a Google Play és az Apple Store számos alkalmazása is . Ezek a kéretlen programok szerencsére elkerülhetők kifejezetten antibányász funkciókat nyújtó böngészős kiegészítőkkel. Fontos azonban, hogy jól válassza meg ezt a kiegészítőt. 

Természetesen egy naprakész antivírus szoftver is meg tudja akadályozni az ilyen kártevők bejutását. Egyre több támadó fókuszál a hagyományos malware-ek helyett kriptopénzbányászatra, ezért fontos figyelembe venni, hogy zsarolóvírusok mellékleteként is érkezhetnek ilyen programok – hogy a támadók még nagyobb összeget zsebelhessenek be.

Elengedhetetlen tehát, hogy számítógépünk rendszerét naprakészen tartsuk. Oda kell figyelnünk arra is, hogy honnan töltünk le és mit töltünk le. Az ingyenes zeneszerkesztők, médialejátszók, fájlkonvertálók és hasonló programok nagyon gyakran rejtenek kéretlen programokat, amelyeket az „az ajánlott/recommended” telepítési mód sokszor meg sem jelenít, csak az „egyéni/custom”. Mindig olvassa el a telepítők lépéseit! 

A Win32.CoinMiner eltávolítása

Egy naprakész antivírus még azelőtt blokkolja a fenyegetéseket, hogy a rendszerbe épülnének. Néhány felhasználó szerint a Windows Defender és más, harmadik féltől származó szoftver sem segített a CoinMiner vírus eltávolításában. Ebben az esetben érdemes megpróbálkozni egy másik antimalware programmal.

Ha a kriptobányász trójai vírus vagy hátsó ajtó segítségével jutott be, indítsa a számítógépet csökkentett módban, és innen futtassa az antivírus szoftvert. Ezután érdemes megismételnie a víruskeresést normál módú rendszerindítást követően is. Ezekkel a lépésekkel megszabadulhat a CoinMiner vírustól.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Win32.CoinMiner eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha az ajánlott Reimage nem tudta eltávolítani a fertőzést, a lehető legtöbb részletet megadva küldjön kérdést támogatási csapatunknak.
Reimage ajánlott a(z) Win32.CoinMiner eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

Figyelem: Manuális lépések szükségesek üzenet esetén egy vagy több eltávolító nem képes eltávolítani a parazitát felhasználói beavatkozás nélkül; kérjük olvassa el a manuális eltávolítási útmutatót.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában

Win32.CoinMiner manuális eltávolítás:

Leállítandó folyamatok:
%TEMP%bitcoin-miner.exe

Törlendő fájlok:
%TEMP%bitcoin-miner.exe

%TEMP%taskmgr.exe

%TEMP%svchost.exe

Törlendő könyvtárak:
%WINDIR%ufa

%WINDIR%rpcminer

%WINDIR%phoenix

%APPDATA%WhileIdle

A szerzőről

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken