Amazonaws törlés (eltávolítási instrukciók) - 2018. ápr frissítése

Eltávolítási Útmutató - Amazonaws

Mi az, hogy Amazonaws?

Amazonaws – Az Amazon Web Services kártékony célokra is felhasználható

Kép az Amazonaws-ről

Az Amazonaws (avagy Amazon Web Services) alapvetően egy ártalmatlan online felhős tárhelyszoltáltatás, amelyet az Amazon Inc. nyújt. A vállalatok számítási kapacitást, adatbázis-tárhelyet, alkalmazásokat és egyéb nyersanyagokat vásárolhatnak folyamatos fizetésű struktúrában.

Az Amazonaws szolgáltatásai hasznosak és törvényesek, de rosszindulatú személyek kártékony weboldalakat készíthetnek vele, amelyek segítségével fertőzéseket terjeszthetnek. A weboldalakon tárolt kártékony fájlok malware-eket juttathatnak a látogatók rendszerébe.

A felhasználói jelentések szerint oda kell figyelnünk a következő böngészőben megjelenők üzenetekre:

Waiting for S3.amazonaws.com

Transferring data from S3-amazonaws.com

Connected to S3.amazonaws.com

Looking up S3.amazonaws.com

Az S3 a Simple Storage Service rövidítése. Ennek segítségével kis összegért weboldalt vagy fájlokat tárolhatunk a weben. Ez természetesen azt jelenti, hogy az Amazonaws segítségével támadók is tárolhatnak kártékony fájlokat.

Maga az Amazonaws S3 tehát nem vírus, de számos hirdetést megjelenítésében vehet részt, ezek pedig potenciális veszélyforrások lehetnek. Több szakértő is arra figyelmeztet, hogy a szoftver kártékony változatai is terjedhetnek adware program formájában.

Ez az Amazonaws spam természetesen mindig valódinak, hitelesnek tűnik. Valójában azonban haszontalan és drága termékek hirdetésével próbál pénzt szerezni és bűnözők által irányított weboldalakat megnyitni. Ilyen például az s3.eu-central-1.amazonaws.com is, amely egyértelműen egy adathalász weboldal.

Az Amazonaws illusztrációjaAz Amazonaws ártalmatlan felhős szolgáltatásokat kínál, de ezek rosszindulatú célokra is felhasználhatók

Ha valaki a weboldal tartalmára vagy a hirdetésre kattint, malware és más potenciálisan veszélyes program bejutását kockáztatja. Ezek személyes adatokat és fájlokat juttathatnak a támadók kezébe, vagy más módon árthatnak azoknak. El kell kerülni ezeket a hirdetéseket és mielőbb el kell távolítani az Amazonaws vírust.

Utóbbit megteheti a kiváló FortectIntego vagy Malwarebytes segítségével. Ezek antimalware programok, amelyek azonosítani és törölni tudják a potenciálisan kéretlen programokat, többek között az adware-eket is, valamint megvédik a rendszert a hasonló támadásokkal szemben. A programok mellett használhatja a bejegyzésünk végén található Amazonaws eltávolítási útmutatót is.

Adware-ek rejtőzhetnek kártékony weboldalakon

A BedyNet.ru csapatának megfigyelései szerint az adware-ek véletlenül is telepíthetők kevésbé megbízható weboldalak böngészése közben, ha ezek a weboldalak S3 kiszolgálókon tárolnak kártékony kódokat. A weboldal elemeinek (reklámsávok, szövegközi hivatkozások, felugró ablakok stb.) megnyitása az adware-ek automatikus, engedély nélküli telepítését okozhatja.

Kerülje el a gyanús, veszélyesnek tűnő weboldalakat. Fontos, hogy ezek az oldalak felkínálhatják szoftverek telepítését, vagy azt állíthatják, hogy a rendszer fertőzött. Mindig futtasson valós idejű védelmet nyújtó biztonsági szoftvert, hogy megakadályozhassa a potenciálisan kéretlen programok bejutását.

Az adware-ek emellett szoftvercsomagok mellékleteiként és terjedhetnek. Freeware programokról van szó, amelyek gyors/quick (vagy ajánlott/recommended stb.) telepítési módja kérdés nélkül telepíti a kéretlen mellékleteket. Azt javasoljuk, hogy mind a haladó/advanced (vagy egyéni/custom stb.) telepítési módot válassza és törölje a kéretlen programok telepítését engedélyező jelöléseket.

Az Amazonaws vírus automatikus eltávolítása

Ha nem szeretne Amazonaws spameket látni és biztonságban szeretné tartani számítógépét, lásson hozzá az eltávolítási folyamathoz. Azt javasoljuk, hogy az adware eltávolításához egy megbízható antimalware szoftvert használjon. Ezzel időt takaríthat meg, a rendszervizsgálat csak pár percet igényel.

Fontos, hogy ez a potenciálisan kéretlen program több változattal is rendelkezik, ilyen például az Amazonaws s3 iPhone vírus és Amazonaws Android csalás – melyek okostelefonokat próbálnak megcélozni. Tisztítsa meg a rendszert, mielőtt a kártevő más eszközökre is átterjedne. Az adware minden komponensét el kell távolítania.

Ezt könnyen megteheti a lentebb felsorolt biztonsági programokkal. Telepítsen egy antimalware programok a közvetlen linkre kattintva és vizsgálja át vele a rendszert.

Ha kézzel szeretné eltávolítani az Amazonaws vírust, alaposnak kell lennie. Ha e téren még tapasztalatlan, kövesse az alábbi lépéseket, amelyekkel az adware minden elemét eltávolíthatja. Az útmutatót bejegyzésünk alatt találja.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Amazonaws

Amazonaws eltávolítása Windows rendszerekből

A Windows-felhasználóknak az alábbi lépéseket kell követniük az Amazonaws vírus eltávolításához.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Amazonaws szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Amazonaws bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Amazonaws eltávolítása Mac OS X rendszerből

Ha az Amazonaws hirdetések felbukkantak Mac rendszerén, kövesse az alábbi eltávolítási lépéseket.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Amazonaws) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Amazonaws eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Amazonaws továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Amazonaws eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Amazonaws elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Amazonaws eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Amazonaws eltávolítása innen: Google Chrome

A Chrome helyreállításához keressen bejegyzéseket, amelyek az adware-hez kötődhetnek, például Amazonaws, S3-amazonaws.com, S3.amazonaws.com – és távolítsa el őket. Végül pedig állítsa alaphelyzetbe a böngészőt.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Amazonaws bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Amazonaws eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Amazonaws eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Amazonaws vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Amazonaws) eltávolításának befejezéshez Amazonaws gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Amazonaws) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken