Browser redirect vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. júl)

Eltávolítási Útmutató - Browser redirect vírus

Mi az, hogy Böngészőátirányító vírus?

Mi az a böngészőátirányító vírus?

Browser redirect virus

A böngészőátirányító vírus a böngészőeltérítők kategóriájába sorolható cyberfenyegetés. Az ebbe a kategóriába tartozó programok (keresőmotorok, megtévesztő böngészős kiegészítők és bővítmények) a felhasználó tudta nélkül is a rendszerbe jutnak, mert gyakran az úgynevezett bundling módszerrel terjesztik őket.

Kétes terjesztési módszerről van szó, amely különböző ingyenes programok, például letöltéskezelők, PDF-készítők, videóstreaming szoftverek, stb. segítségével, opcionális elemként ezek mellé csomagolva juttatja a számítógépekre a kéretlen programokat, természetesen pénzért cserébe. Fontos, hogy ezeket az elemeket csak odafigyeléssel lehet elkerülni: a telepítési folyamatok minden lépését át kell olvasni és a kéretlen programok telepítésébe beleegyezést adó jelölőnégyzetekből ki kell venni a pipákat.

Ha az ön böngészője is ismeretlen domainekre (pl. delta-homes.com, conduit, search protect) irányítja át a Google, Yahoo, Bing vagy más jól ismert keresőoldalakról, minden bizonnyal egy ilyen programot rejtő ingyenes programot telepített számítógépére. Kérjük, hogy NE hagyja figyelmen kívül a problémát, NE engedje a böngészőátirányító vírusnak, hogy garázdálkodhasson, mert nagy az esélye, hogy a böngészőket (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera, stb.) olyan veszélyes weboldalakra juttatja, amelyek malware-eket terjesztenek.

Nem mellékes az sem, hogy miután a rendszerbe jutott, a vírus tolakodó felugró hirdetések megjelenítésébe kezd, általában a megszokott keresőoldalakon. Mi több, megfigyelheti a böngészési szokásokat is. Adatokat gyűjthet a keresett kifejezésekről, a leggyakrabban látogatott weboldalakról, az ezekre beírt adatokról, valamint a számítógép IP-címéről és helyzetéről is. Habár ezek az információk személyes beazonosításra nem alkalmasak, problémákhoz ennek ellenére vezethetnek: a megfigyelt e-mail címeket például spam üzenetek áraszthatják el.

Ha úgy sejti, hogy ön is azok közé tartozik, akiknek rendszerét böngészőeltérítő fertőzi, fontos tudnia, hogy a kategória bármelyik képviselőjét eltávolíthatja a következő programok segítségével: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Browser redirect virus

Hogyan jut a rendszerbe a böngészőátirányító vírus?

Ha böngészője ismeretlen weboldalakra irányítja át, vagy felugró hirdetések jelennek meg a weboldalakon, a számítógépben nagy valószínűséggel böngészőeltérítő rejtőzik. Ahogy már említettük is, ezeket a potenciálisan kéretlen (sőt, esetenként kifejezetten veszélyes) programokat a bundling nevű módszerrel terjesztik. Szerencsére nem csak úgy kerülheti el a böngészőeltérítőket, hogy nem használ többé ingyenes programokat.

Ehelyett fogadja meg az alábbi tanácsokat:

 • Mikor ingyenes programot keres, mindig olvassa át a kiszemelt szoftverhez tartozó adatvédelmi nyilatkozatot és felhasználói szerződést (Privacy Policy és End-user License Agreement). Ha azt látja, hogy megfigyelésről, adatgyűjtésről, reklámtartalmakról és hasonlóakról is tájékoztatják a szövegek, inkább keressen másik programot.
 • Ha mégis a telepítés mellett dönt, mindenképp kerülje el a gyors telepítési módokat (Quick, Basic, Recommended, Express) – már amennyiben ezt a telepítő felajánlja. Az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) módot kell választania,
 • és figyelmesen át kell olvasnia a telepítő minden lépését. Ha előre bepipált jelölőnégyzetet lát, amely a kezdőlapok vagy keresőmotorok módosítását engedélyezik, vegye ki a pipát a négyzetből. Utasítsa el a különböző böngészős kiegészítőket, bővítményeket és eszköztárakat is!
 • Mindezen lépések mellett is elengedhetetlen egy antispyware program telepítése és naprakészen tartása. Egy ilyen szoftverrel a rafináltabb, a rendszerbe mélyen beépülő böngészőeltérítőket is elkerülheti.

Hogyan távolíthatóak el az böngészőátirányító vírusok?

Ha böngészőjét (például Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer) megfertőzte egy böngészőátirányító, a következő lépéseket kell követnie. Fontos azonban figyelembe vennie, hogy az automatikus eltávolítási módszerek biztosabb megoldást jelenthetnek, különösen ebben az esetben, hiszen most csak általános lépéseket írunk le.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Browser redirect vírus

Browser redirect eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Browser redirect szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Browser redirect bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Browser redirect eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Browser redirect) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Browser redirect vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Browser redirect továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Browser redirect eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Browser redirect elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Browser redirect eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Browser redirect eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Browser redirect bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Browser redirect eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Browser redirect eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Browser redirect vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Browser redirect) eltávolításának befejezéshez Browser redirect gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Browser redirect) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken