MPC Cleaner törlés (eltávolítási útmutató) - 2018. jan frissítése

Eltávolítási Útmutató - MPC Cleaner

Mi az, hogy MPC Cleaner?

Megbízható az MPC Cleaner?

MPC Cleaner

Az MPC Cleaner egy biztonsági szoftvernek álcázott program, amelyet a DotCash Limited fejleszt és terjeszt. Szakértőinkkel ellentétben a DotCash csupa jót állít a programról. Az MPC honlapján a következő szerepel: „a legkisebb, a leggyorsabb és a legbiztonságosabb PC-optimalizáló szoftver letisztult, szép felülettel”.

Az MPC Cleaner (amely egyébként a More Powerful Cleaner rövidítése) aligha tekinthető hasznos programnak, hiába ígéri, hogy megtisztítja a számítógépet a felesleges fájloktól, a kétes bővítményektől és a hibás regisztrációs bejegyzésektől. Valójában félrevezető programról van szó, amely akár a felhasználó tudta nélkül is a rendszerbe juthat.

Ezt követően rendszervizsgálatnak álcázott ablakot jelenít meg, amely majd arról tájékoztat, hogy a számítógép rengeteg sebből vérzik. Számos állítólagos hibáról beszámol, amelyeknek az azonnali javítására ösztönöz. Ez persze nem lesz ingyen, az MPC Cleaner fizetős program. Bosszantó értesítésekkel és a rendszer lelassításával próbálja elhitetni a felhasználóval, hogy számítógépe javításra szorul.

Egyáltalán nem javasoljuk a MPC Cleaner licenckulcsának megvásárlását, mert a program nem sok mindenre képes, a fizetés teljes pénzkidobás lenne. Megtévesztő szoftverről van szó, amely valótlant állító „rendszervizsgálatokat” jelenít meg. Ne dőljön be neki. Sem a próbaváltozat, sem a teljes szoftver nem képes a rendszer javítására, a teljesítmény növeléséről már nem is beszélve.

Sőt, a böngészők beállításait is módosíthatja: a Search.mpc.am címet állíthatja be alapértelmezett keresőként és kezdőlapként. Ha meg szertné védeni számítógépét a spyware és malware programokkal szemben, telepítsen egy jól ismert antimalware programot, például: FortectIntego.

MPC Cleaner

Hogyan kerülhető el az MPC Cleaner?

Két módon juthat a rendszerbe az MPC Cleaner vírus:

 1. Letölthető a honlapjáról vagy más letöltőoldalról;
 2. Telepíthető valamilyen ingyenes program mellékleteként.

Az áldozatok többnyire akaratlanul telepítik a szoftvert. Ez akkor fordulhat elő, ha ismeretlen weboldalakról tölt le programokat, valamint ha elsieti a telepítési folyamatokat. Rengeteg potenciálisan kéretlen programot terjesztenek a bundling nevű módszerrel, melynek során más szoftverek telepítőibe rejtik őket. Ajánlott programként szerepelnek a telepítőben, viszont egyáltalán nem egyértelmű módon.

Ahhoz, hogy elkerülhesse a kéretlen programokat, nagyon fontos, hogy minden freeware szoftver telepítőjét alaposan átnézze. A kéretlen mellékletek szerencsére egy jelölőnégyzet jelölésének eltávolításával elutasíthatók.

Ehhez azonban a gyors telepítések helyett mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, és olvasson el minden megjelenő sort. Emellett hasznos lehet a felhasználási feltételek és az adatkezelési nyilatkozatok átolvasása is.

Mi a legjobb módja az MPC Cleaner eltávolításának?

Az MPC Cleaner akár kézzel is eltávolítható. Ehhez a következő lépések szükségesek:

 1. Kattintson a Start menüre, majd válassza a Vezérlőpultot.
 2. Kattintson a Programok kategória Program eltávolítása lehetőségére.
 3. Keresse ki a listából az MPC Cleaner és kattintson az Eltávolítás gombra.
 4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Ne feledje, hogy a Serch.mpc.am nevű böngészőeltérítő is a rendszerbe juthatott, ezzel is el kell bánnia. Mi azt javasoljuk, hogy az eltávolítást a FortectIntego segítségével végezze el. A kézi eltávolításhoz használja a bejegyzésünk végén található útmutatót.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - MPC Cleaner

FirefoxChrome

MPC Cleaner eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) MPC Cleaner elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) MPC Cleaner eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
FirefoxChrome

MPC Cleaner eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) MPC Cleaner bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) MPC Cleaner eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (MPC Cleaner) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken