Prime Updater vírus eltávolítása (víruseltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Prime Updater vírus

Mi az, hogy Prime Updater vírus?

A Prime Updater egy veszélyes szoftver, amely kéretlen programokat telepíthet

Kép a Prime Updaterről

A Prime Updater egy potenciálisan kéretlen program, amely titokban a rendszerbe juthat, és további kéretlen vagy akár kártékony programokat is telepíthet. A szoftvert olyan programként prezentálják, amely megtalálja és telepíti a szükséges frissítéseket.

A böngésző megnyitásakor a jobb alsó sarokban megjelenik a Prime Updater ablaka. Megjeleníti az elérhető frissítéseket a Google Chrome, Mozilla Firefox, Skype, Adobe Flash és egyéb népszerű programokhoz. A gond csak az, hogy mindez átverés. Könnyen bizonyíthatja a dolgot. Ha frissítés érhető el például az Adobe Flash programhoz, töltse azt le a hivatalos weboldalról, majd telepítse is fel.

Pár perc múlva a Prime Updater ismét azt fogja állítani, hogy a Flash frissítésre szorul. Trükkről van szó, amellyel a felhasználó beleegyezését próbálják megszerezni kétes komponensek telepítéséhez, amelyek különféle problémákat okozhatnak a rendszerben.

A Prime Updater szoftvercsomagok formájában terjed. Ez azt jelenti, hogy észrevétlenül, engedély kérése nélkül juthat a rendszerbe. Telepítés után elindítja a prime_updater.exe fájl (ez a Feladatkezelőben is látható), majd hozzákezd a becsapós frissítési értesítések megjelenítéséhez.

Ahogyan már említettük is, a szoftver további potenciálisan kéretlen programokat, illetve akár kártékony programokat is telepíthet a „frissítések” formájában. Távolítsa el a Prime Updatert, hogy elkerülhesse a malware-eket. Általában elég, ha a Vezérlőpultban lévő Program eltávolítása menün keresztül távolítja el.

Néha azonban újra felbukkanhat, mert további komponenseket építhet a rendszerbe, amelyek újratelepítik. Azt javasoljuk tehát, hogy vizsgálja át a rendszert a kiváló FortectIntego vagy más malware-eltávolító program segítségével, és távolítsa el az észlelt elemeket. Ez a módszer biztosítja, hogy a vírushoz kötődő minden komponens törlődjön.

Kép a Prime UpdaterrőlA Prime Updater vírus elérhető frissítéseket jelenít meg, de nem szabad telepíteni őket, mert átverések.

A szoftver a bundling módszerrel terjed

A Prime Updater fejlesztői a bundling segítségével terjesztik a szoftvert. A módszer során más szoftverek telepítőihez mellékelik a Prime Updatert. A program freeware és shareware szoftverek telepítőiben bukkanhat fel. Ha nem figyel a telepítési folyamatokra, a rendszerbe engedheti nemcsak a Prime Updatert, hanem más kéretlen és kétes programokat is. A telepítőkben mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza, mert gyakran csak így jelennek meg a mellékletek.

A quick/gyors (vagy alapértelmezett/default stb.) telepítési mód általában kérdés nélkül telepíti őket. A részletes telepítési mód kiválasztása még nem elég. Át kell olvasnia a telepítő lépéseit és el kell utasítania a mellékletek telepítését. Érdemes átolvasni letöltött programokhoz tartozó felhasználási feltételeket és adatkezelési nyilatkozatokat is. Így sokszor előre tájékozódhat, hogy mit rejtenek a telepítők.

A Prime Updater vírus eltávolítása

A Prime Updater eltávolítása automatikusan és kézzel is elvégezhető. Mi azt javasoljuk, hogy először a kézi eltávolítással próbálkozzon. Ha ez nem segített, jöhet az automatikus módszer. Tehát: Lépjen a Vezérlőpultban lévő Program eltávolítása menübe. Tekintse át a telepített programok listáját.

Ha megtalálta a Prime Updatert, kattintson rá kétszer és kövesse az eltávolító utasításait. Érdemes egyéb kétes programokat is keresni a listán. Ezeket is el kell távolítania. Ezt követően vizsgálja át a böngészőket, távolítsa el a gyanús bővítményeket. Az igazán alapos eltávolításhoz hasznos lehet alaphelyzetbe állítani a böngészők beállításait. Ha mindezek után a szoftver újra felbukkan, további segítségre lesz szüksége. Egy megbízható antimalware szoftverrel kell eltávolítania a Prime Updatert.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Prime Updater vírus

Prime Updater eltávolítása Windows rendszerekből

Az alábbi lépések segítségével eltávolíthatja a Prime Updatert és a további kétes programokat.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Prime Updater szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Prime Updater bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Prime Updater eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Prime Updater) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Prime Updater vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Az alábbi lépésekkel helyreállíthatja a Microsoft Edge böngészőt a Prime Updater bejutása után.

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Prime Updater továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Prime Updater eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

A Prime Updater vírus több bővítményt is telepíthetett. Távolítsa el mindegyiket az alábbi lépéseket követve.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Prime Updater elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Prime Updater eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Prime Updater eltávolítása innen: Google Chrome

Távolítson el minden ismeretlen elemet a bővítmények listájáról, majd állítsa alaphelyzetbe a böngészőt. Így biztosan megszabadulhat a Prime Updater malware-től.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Prime Updater bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Prime Updater eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Prime Updater eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Prime Updater vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Prime Updater) eltávolításának befejezéshez Prime Updater gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Prime Updater) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken