SaveFrom.net helper törlés (eltávolítási instrukciók) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - SaveFrom.net helper

Mi az, hogy SaveFrom.net vírus?

Miért nem megbízható a Savefrom.net oldal?

SaveFrom.net helper

Ha szeret videókat letölteni az internetről, találkozhat a Savefrom.net vírussal. Ez a gyanús program online videóletöltőnek tűnik, de a felhasználók arról panaszkodnak, hogy nem működik. Ráadásul felfedeztük, hogy ez a megkérdőjelezhető megbízhatóságú oldal két feltehetőleg nemkívánatos programot (angolul potentially unwanted program, vagyis PUP), a Video Download Pro adware-t és a Savefrom.net helpert is reklámozza.

Ez utóbbi rendkívül gyanús, amint bekerül a számítógép rendszerébe, több böngészőt is megtámadhat, például a Google Chrome, Yandex.Browser, Mozilla Firefox, Safari, Opera, Chromium böngészőket és még a Firefox Mobile-t is. Amint telepítik például Chrome-ban, a Saveform.net adware hozzáad két bővítményt a böngészőhöz: a Chameleon bővítményt és a Savefrom.net helpert.

Bár ezeknek a programoknak segíteniük kellene videók ingyenes letöltésében az internetről, hamar kiderülnek a hátrányaik. Úgy tűnik, hogy egy olyan reklámmodellen alapul, mellyel minden kattintás után bevételhez jut. Ez azt jelenti, hogy amíg a számítógépes rendszerben van, információkat gyűjt önről, például az IP-címét, technikai és routerinformációkat a számítógépéről, böngészési és keresési előzményeket, stb.

Később megjelennek a Savefrom.net reklámok, melyek különböző akciókat, harmadik féltől származó alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat hirdetnek. Van pár gyanús dolog a programmal kapcsolatban. Megvizsgáltuk az adatvédelmi nyilatkozatot, és felfedeztük, hogy kiadhatnak harmadik félnek „információkat a website-on és más oldalakon tett látogatásairól, hogy az önt érdeklő termékekről és szolgáltatásokról szolgáltathassanak reklámokat”.

Ezenkívül: „A más website-ok által bemutatott tartalom nem feltétlenül egyezik a Savefrom által nyújtott termékekkel, szolgáltatásokkal és információkkal.” Az ilyen kijelentések gyanúsak, és felhívják rá a figyelmet, hogy a reklámokra kattintva olyan oldalakra juthat, melyeknek semmi közük a reklámokban hirdetett tartalmakhoz.

SaveFrom.net helper

Megfertőzheti tudta nélkül ez a program?

A Savefrom.net egy adwareprogram, mely böngészőbővítmény formájában működik. Ugyanolyan, mint a KeepVid.com adware. Ezek a feltehetőleg nemkívánatos programok (PUP-ok) gyakran a felhasználó tudta nélkül kerülnek a számítógépre. Most valószínűleg arra gondol, hogy mégis hogy juthat be a Savefrom.net spyware a rendszerébe az engedélye nélkül?

Általában más freeware-ekhez vagy shareware-ekhez kapcsolódik, és az egyetlen módja annak, hogy elkerülje nemkívánatos applikációk telepítését az, hogy a megfelelő telepítési beállításokat választja. Ne használja a népszerű „alapértelmezett” vagy „ajánlott” beállításokat – ezekkel verik át a PUP-ok fejlesztői a felhasználókat.

Ezen opciók mögé rejtik ugyanis az olyan programok letöltéséhez való hozzájárulást, mint adware-k, böngészőeltérítők, add-onok vagy plug-inek. Ha nem szeretne hozzájárulni nemkívánatos telepítésekhez, válassza az „egyéni” vagy „haladó” beállítást, mellyel láthatja, hogy mit tartalmaz a szoftvercsomag, és kiválaszthatja, mit kíván vagy nem kíván telepíteni. A nemkívánatos telepítések elkerüléséhez tehát távolítsa el a pipát a „Hozzájárulok a(z) […] telepítéséhez” kijelentések mellől. Ennyit kell tehát tennie ahhoz, hogy elkerülje a Savefrom.net támadását.

A Savefrom.net adware eltávolítása a számítógépéről

Sokan panaszkodnak a Savefrom.net vírus tevékenységére, és a fórumokon gyakran felmerül, hogy az áldozatok nem tudják, hogy kell eltávolítani: „Nemrég letöltöttem a Savefrom.net segítőprogramot, ami segít lementeni Youtube-videókat a számítógépemre. Hát, elmentettem a videót és szeretnék megszabadulni a programtól, de nem tudom, hogy kell! Kérlek segítsetek.” vagy „Hogy tudom eltávolítani a Savefrom.net segítőprogramot a böngészőmből?”.

Tapasztalatlan felhasználóknak bonyolult lehet önállóan eltávolítani a Savefrom.net adware-t, de ne aggódjon, jó helyen van: szakértőink minden szükséges információval ellátják ahhoz, hogy megszabaduljon ettől a nemkívánatos alkalmazástól. Az instrukciókat lejjebb találja; kövesse őket a Savefrom.net eltávolításához.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - SaveFrom.net helper

SaveFrom.net helper eltávolítása Windows rendszerekből

Nyissa meg a Vezérlőpultot és keresse meg a „programok hozzáadása/eltávolítása” menüpontot. Keressen olyan gyanús programokat, mint a KeepVid, Chameleon, Savefrom.net helper, Savefrom, és hasonlók. Gondolkodás nélkül távolítsa el őket! 

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) SaveFrom.net helper szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) SaveFrom.net helper bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

SaveFrom.net helper eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (SaveFrom.net helper) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

SaveFrom.net helper eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a SaveFrom.net helper továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

SaveFrom.net helper eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Törölje ki a Savefrom.net helper bővítményt minden olyan bővítménnyel együtt, amit nem ön adott hozzá a Firefoxhoz.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) SaveFrom.net helper elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) SaveFrom.net helper eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

SaveFrom.net helper eltávolítása innen: Google Chrome

Nyissa meg a Google Chrome-ot és keresse meg a Bővítmények menüpontot. Távolítsa el a Chameleont és a Savefrom.net helpert. Távolítson el más gyanús bővítményeket is, ha lát ilyet.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) SaveFrom.net helper bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) SaveFrom.net helper eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

SaveFrom.net helper eltávolítása innen: Safari

Törölje ki a Savefrom.net helper kiegészítőt, és keresse meg a Chameleon bővítményt is. Töröljön más gyanús bővítményeket is.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen SaveFrom.net helper vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (SaveFrom.net helper) eltávolításának befejezéshez SaveFrom.net helper gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (SaveFrom.net helper) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken