Search.queryrouter.com vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - 2017. jún frissítése

Eltávolítási Útmutató - Search.queryrouter.com vírus

Mi az, hogy Search.queryrouter.com vírus?

Mire képes a Search.queryrouter.com vírus?

A Search.queryrouter.com vírus (avagy QueryRouter) egy megbízhatatlan keresőmotor, amely a böngészőeltérítők közé tartozik. Fontos, hogy fejlesztői arra készítették a programot, hogy a keresési találatok között előre meghatározott weboldalakra mutató szponzorált tartalmak megjelenítésével termeljen bevételt. Ha a felhasználó rákattint egy ilyen találatra, a fejlesztők pénzt kapnak a hirdetőktől. Ezt kattintás alapú bevételnek szokás nevezni, és alapvetően azt jelenti, hogy a weboldal tulajdonosainak bevételét a látogatók által megnyitott promóciós tartalmak száma határozza meg. A probléma az, hogy nem lehet előre tudni, hogy a Search.queryrouter.com linkjei ártalmatlanok-e vagy sem. Fontos, hogy kéretlen bővítményekkel találkozhat a hirdetett weboldalakon.

A Search.queryrouter.com hajlamos lecserélni a böngészők alapértelmezett keresőmotorját és kezdőlapját, hogy ezzel is növelje a kattintások számát. Általában a Mozilla Firefox és a Google Chrome böngészőket célozza meg – a hasonló programok azonban előbb-utóbb a többi böngészőt is célba veszik, tehát pl. a Safari és az Internet Explorer sincs biztonságban. A böngészőeltérítők mindent megtesznek, hogy megakadályozzák az eredeti beállítások visszaállítását. A program tehát kifejezetten ráerőlteti a felhasználókra a szponzorált tartalmakat. A Search.queryrouter.com a böngészők minden indításakor betöltődik, valamint az új böngészőlapokon is megjelenik. A weboldal fejlesztői által büszkén említett metakeresési funkció gyakorlatilag elveszti értelmét, hiszen alig jelennek meg tényleges, megbízható találatok. Mielőbb távolítsa el a Search.queryrouter.com vírust a számítógépről, mert később további problémákat is okozhat.

A Search.queryrouter.com böngészőeltérítőA Search.queryrouter.com vírus vírus kezdőlapja egyszerű és ártalmatlan weboldalnak tűnik. A keresés használata azonban átirányításokhoz és malware-ekhez vezet.

A weboldal „Névjegy” szakaszában a fejlesztők megemlítik az „eszköztár és bővítmények” létezését, de magán a weboldalon nem találhatók meg. Feltételezhetőleg ezek a programok majd a Search.queryrouter.com beépülése során kerülnek telepítésre. Biztosan nem szeretne kéretlen programokat látni számítógépén. Mi sem szeretnénk. Sőt, abban sem lehetünk biztosak, hogy a bővítmények egy napon nem fognak sokkal gonoszabb működésbe kezdeni, például további felugró ablakok és más reklámok megjelenítésével vagy kémkedéssel. Mindezt a Search.queryrouter.com eltávolításával lehet a leghatékonyabban megakadályozni. Az antimalware szoftverek (pl. FortectIntego) a rendszer teljes átvizsgálásával és az azonosított behatolók eltávolításával könnyítik meg a feladatot.

Hogyan terjednek a böngészőeltérítők?

Erre a kérdésre a biztonsági szakértők már jó ideje tudják a választ, a felhasználók azonban továbbra sem tájékozódtak megfelelően. A potenciálisan kéretlen program nem önállóan jutnak a rendszerbe, engedélyt kell kérniük a célszámítógépen, ez igaz a Search.queryrouter.com-ra is. A malware-fejlesztők természetesen mindent megtesznek, hogy feltűnés nélkül kérjék ezt az engedélyt. Ennek érdekében programjaikat más szoftverek telepítőihez csomagolják. Ez azt jelenti, hogy például a Search.queryrouter.com vírus is rejtőzhet teljesen ártalmatlan program telepítőjében, pl: PDF konvertálók, videó- és audiószerkesztők stb. Szerencsére a telepítők részletes telepítési módja segít megakadályozni a bejutást. Ha a részletes telepítést választja, lehetősége lesz a mellékletek átnézésére és a veszélyesnek/kéretlennek talált példányok elutasítására.

A Search.queryrouter.com eltávolítása

Nem kétség, hogy a Search.queryrouter.com egy bosszantó fertőzés, egyértelműen mielőbb el kell távolítani. Ha már tapasztalt az ilyen jellegű kártevők eltávolítása terén, megpróbálkozhat a Search.queryrouter.com kézi eltávolításával. Ebben az esetben is érdemes majd átvizsgálni a rendszert egy malware-eltávolítóval. Emlékszik, hogy említettük az eltérítő által telepített további programokat? Ezek megnehezíthetik a kézi eltávolítást.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Search.queryrouter.com vírus

Search.queryrouter.com eltávolítása Windows rendszerekből

Ha a Search.queryrouter.com átirányításai és egyéb kellemetlenségei az ön számítógépén is jelentkeztek, el kell távolítania a Search.queryrouter.com-ot és minden egyéb gyanús elemet. Ezt követően állítsa alaphelyzetbe a böngészőket.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Search.queryrouter.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Search.queryrouter.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Search.queryrouter.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Search.queryrouter.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Search.queryrouter.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

A Search.queryrouter.com is olyan eltérítő, amely fájlokat hagyhat hátra, ezért a böngészőkben gyanús bővítményeket kell keresni. Többek között a QueryRouter nevű bővítményt is el kell távolítani.

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Search.queryrouter.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Search.queryrouter.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Ha a Firefox böngészőbe is beépült az eltérítő, át kell néznie a bővítmények listáját és el kell távolítania a kéretlen elemeket. Ilyen például a QueryRouter.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Search.queryrouter.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Search.queryrouter.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Search.queryrouter.com eltávolítása innen: Google Chrome

Ellenőrizze, hogy a Google Chrome-ba beépült-e a QueryRouter vagy más, hasonló nevű bővítmény. Ha igen, távolítsa el. A böngésző alaphelyzetbe állításával is megoldhatja a problémát.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Search.queryrouter.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Search.queryrouter.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Search.queryrouter.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Search.queryrouter.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Search.queryrouter.com) eltávolításának befejezéshez Search.queryrouter.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Search.queryrouter.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken