View.contextualyield.com hirdetések eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - View.contextualyield.com hirdetések

Mi az, hogy View.contextualyield.com hirdetések?

Jelenleg a Chrome böngészőt használom, és mostanában mikor megnyitnék egy weboldalt (a Facebookot, a Twittert vagy csak a Google-t) a böngésző a View.contextualyield.com-ra irányít át. Rendkívül zavaró, de még jobban zavar az oldal tartalmának kétes megbízhatósága. A View.contextualyield.com általában valamilyen kérdőív kitöltésére akar rávenni, vagy nyereményt kínál. Meg tudnák mondani, hogy hogyan tudnám megszüntetni az átirányításokat?

A biztonsági szakértőink megvizsgálták a View.contextualyield.com URL-t. Hogy mit találtak?

Az avirus csapata néhány hétig figyelte a címet, mert sokan jelezték, hogy a View.contextualyield.com-ra kapnak kéretlen átirányításokat. Először is, érdemes megjegyezni, hogy a domain a Contextualyield-hez tartozik, amelyről már korábban beszámoltunk blogunkon. A View.contextualyield.com egészen pontosan egy hirdetőplatform, amely a következőket tartalmazza:

 • Szoftverfrissítési értesítéseket (Java, Flash Player, VLC Player, böngész stb.);
 • Online kérdőívfelkéréseket;
 • Nyereményjátékokat;
 • Különböző akciókról, leárazásokról, kuponokról szóló értesítéseket és ismeretlen szoftvertelepítőket.

Sajnos a domain egyetlen tartalma sem látszik megbízhatónak. A View.contextualyield.com átirányításait pedig adware program okozza, amely kétes harmadik felekhez kötődik, és affiliate marketingben vesz részt. Más szóval, az oldal potenciálisan kéretlen programok terjesztésére is szolgálhat, személyes adatokhoz is megpróbál hozzáférni (teljes név, lakcím, e-mail cím, telefonszám stb.), partneroldalakat is hirdet, és így tovább. Ha tehát az ön Google Chrome, Internet Explorer vagy Mozilla Firefox böngészőjében is megjelentek a View.contextualyield.com felugró hirdetései, semmiképp ne kattintson rájuk, akármilyen csábítónak is tűnnek. Ellenkező esetben böngészőjébe további programok épülhetnek, és az újabb adware-ek miatt kezelhetetlen mennyiségű reklámhirdetés is eláraszthatja a böngészőt.

Hogyan juthat a rendszerbe a View.contextualyield.com?

Talán sejti, hogy a View.contextualyield.com hirdetései nem maguktól jelennek meg a számítógép képernyőjén. Az URL-t adware program jeleníti meg, amely pedig szoftvermellékletek útján terjed böngészős kiegészítőként. Minden népszerű böngészőbe képes beépülni, így a Google Chrome-ba, az Internet Explorerbe, a Mozilla Firefox-ba és a Safariba is. A View.contextualyield.com legtöbb áldozata azonban azt állítja, hogy nem telepítettek más programot. Ennek ellenére a bundling módszer (tehát az ingyenes programok telepítőin keresztüli bejutás) az egyetlen módja a View.contextualyield.com adware terjedésének. Ha tehát a félrevezető felugró ablakok mindennapos fejfájássá váltak, át kell gondolnia, hogy milyen programokat telepített a közelmúltban. Lehetett torrentkliens, letöltéskezelő, tömörítő vagy más ingyenes program. Ha megtalálja, távolítsa el a Program eltávolítása menün keresztül. Előfordulhat azonban, hogy ez sem segít. Ha meg szeretne szabadulni a View.contextualyield.com vírustól, futtasson teljes rendszervizsgálatot a FortectIntego legújabb változatával. Az eltávolítás részleteit a 2. oldalon találja.

Végül pedig, ha legközelebb ingyenes programot telepít, tegye meg a következő óvintézkedéseket, hogy elkerülhesse az újabb kéretlen szoftverelemek telepítését. Ingyenes programok telepítése előtt a következőket tegye:

 1. Alaposan válogassa meg, hogy honnan tölt le;
 2. Olvassa el a kiszemelt programhoz elérhető információkat (Adatkezelési nyilatkozat, Felhasználási feltételek stb.);
 3. Az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza;
 4. Minden jelölőnégyzet leírását olvassa el;
 5. Törölje azokat a jelölőnégyzeteket, amelyek böngészős kiegészítők, eszköztárak vagy keresők telepítését engedélyezik.

Ezekkel az egyszerű lépésekkel elkerülheti, hogy a View.contextualyield.com malware problémákat okozzon. Ha az URL hirdetései már megjelentek, olvassa tovább bejegyzésünket.

A félrevezető felugró hirdetések eltávolítása

A View.contextualyield.com felugró ablakai addig nem fognak eltűnni, amig el nem távolítja a rendszerben rejtőző adware programot. Az adware típusú programokat általában kézzel és automatikusan is törölheti. Ha kézzel szeretné eltávolítani a View.contextualyield.com vírust, kövesse a lenti utasításokat. Mi viszont azt tanácsoljuk, hogy ezt a bizonyos vírust inkább egy professzionális antimalware szoftverrel törölje, mert nem egyszerű megállapítani, hogy milyen program jeleníti meg a hirdetéseket.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - View.contextualyield.com hirdetések

View.contextualyield.com eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) View.contextualyield.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) View.contextualyield.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

View.contextualyield.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (View.contextualyield.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

View.contextualyield.com eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a View.contextualyield.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

View.contextualyield.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) View.contextualyield.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) View.contextualyield.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

View.contextualyield.com eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) View.contextualyield.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) View.contextualyield.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

View.contextualyield.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen View.contextualyield.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (View.contextualyield.com) eltávolításának befejezéshez View.contextualyield.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (View.contextualyield.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken