WebDiscover Browser törlés (eltávolítási útmutató) - 2019. febr frissítése

Eltávolítási Útmutató - WebDiscover Browser

Mi az, hogy WebDiscover böngésző?

A WebDiscover vírus továbbra is hasznos böngésző képében terjed

WebDiscover Browser

A kanadai Webdiscover Media által fejlesztett WebDiscover vírus szerencsére nem egy súlyos fertőzés. A potenciálisan kéretlen programok közé tartozik, mert engedély nélkül jut be a Windows 10-be és más operációs rendszerekbe. A legújabb verzió a WebDiscover Browser 2.

Ha a rendszerbe jut, tolakodó hirdetések megjelenítésébe kezd, amelyek harmadik felekre irányítják át a felhasználót. A rengeteg „Ads by WebDiscover”, „Powered by WebDiscover” és „WebDiscover ads” feliratú hirdetés és a Safestsearches.com oldalt célzó átirányítások miatt a program adware-nek minősül.

A potenciálisan kéretlen program fejlesztői böngészőalternatívaként próbálják hirdetni a szoftvert, amely elméletileg számos hasznos funkciót nyújt. Ezek közé tartoznak a különböző közösségi oldalakra mutató gyorsgombok, valamint az integrált keresősáv is, amely a könnyű elérés érdekében az Asztal felső részére tűződik ki.

Az eszköztár valójában meglehetősen bosszantó lehet, mert minden alkalmazás felett megjelenik, így megakadályozhatja azok megfelelő használatát. Ez még sajnos nem is a böngésző leginkább kellemetlen funkciója. A fő problémát a szüntelen átirányítások és felugró hirdetések jelentik, amelyeket böngészés közben a WebDiscover fáradhatatlanul megjelenít.

A hirdetések természetesen próbálják megragadni a felhasználó figyelmét. Kiemelhet bizonyos kulcsszavakat, kuponokat ajánlhat különböző weboldalakhoz stb. A hirdetések rendkívül tolakodók lehetnek, valószínűleg éppen ezért keresik olyan sokan a WebDiscover eltávolításának lehetőségeit már néhány nap használat után.

Kép a WebDiscover böngészőrőlA WebDiscover böngésző fertőzéskor alapértelmezett böngészőként állítja be magát. Keresősávot tesz a képernyő felső részére, valamint gyorsgombokat az alsó eszköztárba.

Tudnivalók az adware-ről

A WebDiscover külsőre szinte teljesen megegyezik a Google Chrome böngészővel. Nem véletlen, a WebDiscover is a nyílt forráskódú Chromium böngészőn alapul.Néhány különbség azért akad.

Először is, a böngésző kétes oldalakra irányít át, például a safestsearches.com-ra. A már említett keresősávot sem lehet nem észrevenni. Az ebből indított keresések a Bing kereső weboldalán végződnek. Óvatosnak kell lennie a WebDiscover átirányításaival.

A felugró hirdetések pedig gyakorlatilag mindenhol megjelennek, gyakran teljesen elfedve a weboldal eredeti tartalmát. A hirdetések nem csak bosszantóak – a rendszert is lelassítják, és további fertőzéshez is vezethetnek, mivel kétes harmadik felek weboldalait, szoftvereit, eszköztárait és más termékeit hirdetik.

Az agresszív hirdetéseken keresztül a WebDiscover malware bevételt termel a fejlesztőknek, viszont egyáltalán nem nyújt hasznos tartalmakat a felhasználóknak. A malware-készítők gyakran adatokat is gyűjtenek a felhasználók böngészési szokásairól. Nagyon valószínű, hogy ez a program is használ valamilyen követőmódszert.

A Chromium alapjaira épülő WebDiscover 2 gyakran a felhasználó akarata ellenére jut a rendszerbe. A hirdetőszoftver WebDiscover Media néven épül a rendszerbe, majd módosítja a beállításokat, hogy alapértelmezett böngészőként indulhasson el.

A fő probléma itt az, hogy az antivírus szoftverek ritkán tudják azonosítani, ezért nagyon sokáig megnehezítheti az áldozatok életét a hirdetésekkel és a szponzorált hivatkozásokkal.

Ha az ön böngészőiben is feltűntek a hirdetések és a reklámsávok, ha a weboldalakon bizonyos szavak hivatkozásokká váltak, vagy ha kétes szoftverek vagy frissítések letöltésére buzdító webes értesítéseket lát, feltehetőleg ezzel a vírussal van dolga.

Ha tehát biztonságban és zavartalanul szeretne böngészni, távolítsa el a WebDiscovert a rendszerből. Ehhez csak át kell vizsgálnia a rendszert egy megbízható antimalware szoftverrel, például a kiváló FortectIntego legújabb változatával.

WebDiscover Browser

Hogyan jutott a rendszerbe ez a program?

A szoftver több módszerrel is terjed, leggyakrabban a bundling nevű trükk segítségével juttatják be. Ennek során a felhasználó egy potenciálisan kéretlen programot (pl. a WebDiscovert) tartalmazó szoftvert tölt le.

A kéretlen mellékletek gyakran csak az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módban láthatók, ezért sokan észre sem veszik, hogy mi történt. Mindig a részletes telepítési módot válassza! Rengeteg időt és idegeskedést megspórolhat, hiszen ha elutasítja a kéretlen mellékleteket telepítéskor, akkor biztosan csak a kiszemelt program fog a rendszerbe kerülni.

Fontos továbbá az is, hogy el kell kerülnie a gyanús letöltéskezelőket, ezek hírhedtek arról, hogy az ajánlott (pl.) PDF-készítő, konvertáló vagy más program mellett reklámszoftvereket is tartalmaznak. Lehetőleg mindig a szoftverek saját weboldaláról szerezze be a telepítőket.

Kép a WebDiscover böngészőről

Hogyan távolítható el a WebDiscover?

Ahogy azt már fentebb említettük is, a WebDiscover vírust érdemes egy megbízható antispyware programmal eltávolítani. Egy ilyen program nagyon jól jön a rendszer teljes átvizsgálásához és az esetleges egyéb fertőzések felfedéséhez is.

Előfordulhat azonban, hogy kézzel kell eltávolítania a WebDiscovery-t, mert nagyon jól tudja álcázni magát. Ebben az esetben némi időre lesz szüksége. Ha úgy érzi, hogy meg tud birkózni a hosszabb folyamattal, és az antivírusok automatikus folyamata helyett kézzel szeretne megszabadulni a WebDiscovertől, kövesse az alábbi eltávolítási útmutató lépéseit.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - WebDiscover Browser

WebDiscover Browser eltávolítása Windows rendszerekből

A WebDiscover megpróbálhatja elkerülni az eltávolítást azzal, hogy mélyen a rendszerbe rejtőzik. Fontos tehát tudni, hogy hol kell keresni. Valószínűleg a következő mappákban rejtőzik:

C:\Program Files\WebDiscoverBrowser\
C:\Documents and Settings\Application DataChromium\.

Távolítson el minden elemet, amely a WebDiscover Mediához kötődik.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) WebDiscover Browser szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) WebDiscover Browser bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

WebDiscover Browser eltávolítása Mac OS X rendszerből

Ha az adware a Mac OS X rendszerét fertőzte meg, az alábbi lépéseket kell követnie.

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (WebDiscover Browser) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

WebDiscover Browser eltávolítása innen: Microsoft Edge

Ha a Microsoft Edge böngészőből szeretné eltávolítani a vírust, tekintse át a böngészős kiegészítők listáját, majd távolítsa el azokat az elemeket, amelyeket nem szándékosan telepített, illetve azokat, amelyek láthatóan a vírushoz köthetők.

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a WebDiscover Browser továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

WebDiscover Browser eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

A WebDiscover és a WebDiscover Browser 2 Firefoxból való eltávolításához nézze át a bővítmények listáját. Távolítson el minden ismeretlen, gyanús elemet.

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) WebDiscover Browser elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) WebDiscover Browser eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

WebDiscover Browser eltávolítása innen: Google Chrome

A Chrome helyreállításához meg kell találnia a WebDiscover vagy a WebDiscover Browser 2 bővítményeit. Nézze át a többi böngészőt is, és törölje azokat a szoftvereket, amelyek engedély nélkül jutottak a rendszerbe.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) WebDiscover Browser bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) WebDiscover Browser eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

WebDiscover Browser eltávolítása innen: Safari

Ha a kártevő a Safari böngészőbe is beépült, a következő lépésekkel távolíthatja el onnan:

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen WebDiscover Browser vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (WebDiscover Browser) eltávolításának befejezéshez WebDiscover Browser gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (WebDiscover Browser) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken