Webhostoid.com vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. okt)

Eltávolítási Útmutató - Webhostoid.com vírus

Mi az, hogy Webhostoid.com vírus?

Nem szabad beletörődni a Webhostoid.com átirányításaiba

A Webhostoid.com átirányító vírus

A Webhostoid.com (amely úgy jelenik meg, hogy d2e24t2jgcnor2.webhostoid.com) egy rosszindulatú weboldal, amely a böngészők korábbi kezdőlapjainak helyét veheti át. Ez akkor fordulhat elő, ha a felhasználó valamilyen megbízhatatlan weboldalról származó ingyenes programot telepített.

Fontos ismerni a Webhostoid.com veszélyeit. Az oldal megbízhatatlan weboldalakra átirányítva próbál harmadik feleket hirdetni és ezzel bevételt szerezni. A potenciálisan kéretlen program áldozatai leginkább arról panaszkodnak, hogy váratlanul gyanús külsejű weboldalakra kerülnek át, méghozzá gyakran.

Fontos, hogy a Webhostoid fertőző weboldalakra is vezethet, ezért nagyon fontos, hogy ne kattintson a megjelenített hirdetésekre, és mielőbb hozzálásson a Webhostoid.com eltávolításához. Bejegyzésünk a program használatának kockázatait írja le és bemutatja az eltávolítás lehetőségeit is.

A Webhostoid.com egy böngészőeltérítő, azaz potenciálisan kéretlen program. Megbízhatatlan programról van szó, ezért jobb, ha mielőbb eltávolítja a rendszerből.

Ha a böngészőeltérítő a rendszerbe jut, beépül a regisztrációs adatbázisba és módosítja a proxybeállításokat is, hogy átirányításokat indíthasson a webhostoid domainen keresztül. Bővítményeket is telepíthet a böngészőkbe, amelyek a korábbi kezdőlapokat gyanús keresőre cserélhetik.

A Webhostoid.com átirányító vírus keresője veszélyes hivatkozásokat tartalmazó találatokat jeleníthet meg. Látható, hogy a program előre meghatározott oldalakra irányít át, ezek a fejlesztők gyanús partnereinek oldalai.

A reklámprogram emellett a felhasználó böngészős tevékenységeit is megfigyelheti. Megjegyezheti a meglátogatott weboldalak URL-címeit, a keresett kifejezéseket és egyéb hasonló információkat is.

Legyen óvatos, ha a Webhostoid címét látja a böngészőben. A Webhostoidról elérhető weboldalak veszélyesek, akár olyan kártékony szoftvereket is a rendszerbe juttathatnak, mint a keyloggerek, amelyek megfigyelik a leütött billentyűket, és ez alapján szereznek személyes adatokat, például bankkártyaadatokat, jelszavakat, felhasználóneveket és egyebeket, amelyek mind akár anyagi kárhoz is vezethetnek. Ne kockáztassa adatait, mielőbb erősítse meg számítógépe biztonságát.

A Webhostoid.com vírusA Webhostoid.com egy kétes domain. Ha ön is ide mutató átirányításokat tapasztal, mielőbb keressen spyware/malware programokat a rendszerben.

Biztonsági szakértők azt is megjegyezték, hogy a Webhostoid vírus szorosan kötődik a Genius Box adware-hez, a RocketTab eltérítőhöz és a BrowserSafeguardhoz is. A Zondervirus.nl szakértői szerint proxykiszolgálókat is telepíthet az áldozat számítógépére. Ezekbe egyáltalán nem szabad beletörődnie.

Ha nem szeretné, hogy adatai idegenek kezébe kerüljenek, vagy nem szeretné, hogy pénzét ellopják, akkor mielőbb távolítsa el a Webhostoid.com-ot. Ennek legjobb módját egy megbízható antimalware jelenti, mi a kiváló RestoroIntego legújabb változatát ajánljuk.

2017. szeptemberi frissítés: Úgy tűnik, hogy a Webhostoid.com már nem terjeszt bosszantó hirdetéseket. Az áldozatokat már csak a „Webhostoid.com has expired” oldal fogadja. Ez azonban továbbra is annak a jele, hogy a rendszert átirányító vírus fertőzi, tehát kövesse útmutatónkat, amellyel megszabadulhat az átirányításokat indító parazitától.

A számítógép védelme a böngészőeltérítőkkel szemben

Mindig észben kell tartania számítógépe biztonságát, és mindig oda kell figyelnie az internet böngészése során. Ne feledje, hogy több ezer támadó várja a naiv és tapasztalatlan internetezőket, hogy hasznot húzhassanak belőlük.

Listát készítettünk a legfontosabb tudnivalókból, amelyekre mindig emlékeznie kell böngészés közben, hogy elkerülhesse a kártevők észrevétlen bejutását:

 • Ellenőrzés. Mielőtt bármilyen programot telepítene, próbáljon meg minél többet megtudni róla, és ellenőrizze a letöltést kínáló weboldalt is. Olvassa el mások véleményét és értékelését különböző fórumokon. Ez sokat segíthet, ha bizonytalan a kiszemelt program megbízhatóságát illetően.
 • Figyelem. Figyeljen oda az ismeretlenektől származó gyanús e-mailekre; törölje az ismeretlen vállalatoktól származó leveleket. A legfontosabb, hogy SOHA ne nyissa meg a levélszemetek közé kerülő e-mailek csatolmányait. A támadók minden esetben olyan e-mail címeket és üzeneteket készítenek, amelyekkel megbízható vállalatnak tűnhetnek. Nem lenne a Bing dolgozóinak a tényleges címe például a Né[email protected]
 • Körültekintő telepítés. Az új programokat mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) beállítással telepítse, mert sok esetben csak így jelennek meg a kéretlen mellékletek elutasításához szükséges opciók.
 • Óvatosság. Ne böngésszen megbízhatatlan weboldalakat, amelyek gyanús ajánlatokat jelenítenek meg. Ne hagyja, hogy kíváncsisága komoly következményekkel járjon. Az ilyen oldalakra gyakran rejtett hivatkozásokat helyeznek el, amelyek már egyetlen kattintással is kártevőt juttatnak a rendszerbe.

A Webhostoid.com átirányító vírus eltávolítása

Ha a fenti domain átirányításai az ön számítógépén is megjelentek, ideje hozzálátnia a Webhostoid eltávolításához. Erre két lehetősége van. Eltávolíthatja a Webhostoid.com vírust a már említett antimalware programmal,

vagy megpróbálkozhat a vírus komponenseinek kézi eltávolításával. A bejegyzésünk alatti lépések segítségével megszabadulhat a Webhostoid átirányításaitól.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Webhostoid.com vírus

Webhostoid.com eltávolítása Windows rendszerekből

Először is el kell távolítania minden gyanús programot, amely titokban jutott a rendszerbe. Azt javasoljuk, hogy törölje a RocketTab, GeniusBox, BrowserSafeGuard és a hasonló nevű szoftvereket.

Indítsa számítógépét csökkentett módban. Ehhez indítsa újra a számítógépet, és betöltéskor kezdje nyomogatni az F8 gombot. Amikor megjelenik az indítási mód kiválasztására szolgáló képernyő, válassza ki a „Csökkentett mód” lehetőséget.

 1. A Windows betöltése után kattintson a Start menüre és írja be a regedit  szót (Beállításszerkesztő). Indítsa el a programot és lépjen a HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows > Current Version > Internet Settings mappába.
 2. A jobb oldalon keresse meg a ProxyEnable és ProxyServer nevű kulcsokat. Kattintson duplán a ProxyEnable kulcsra és állítsa az Érték mezőt 0-ra. Kattintson az OK gombra. 
 3. Ezután kattintson jobb gombbal a ProxyServer kulcsra és válassza a Törlés lehetőséget.
 4. Ismét nyissa meg a Start menüt, és most az msconfig szóra keressen. Nyissa meg a programot és válassza ki a Szokásos indítás lehetőséget az Általános lapon. Ezután lépjen az Automatikus indítás lapra és kapcsolja ki a gyanús szolgáltatásokat, majd kattintson az OK gombra.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Webhostoid.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Webhostoid.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Webhostoid.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Webhostoid.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Webhostoid.com vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Webhostoid.com továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Webhostoid.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Webhostoid.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Webhostoid.com eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Webhostoid.com eltávolítása innen: Google Chrome

Törölje a kéretlen bővítményeket az alábbi útmutatót követve.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Webhostoid.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Webhostoid.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Webhostoid.com eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Webhostoid.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Webhostoid.com) eltávolításának befejezéshez Webhostoid.com gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Webhostoid.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken