Yeabests.top vírus eltávolítása (ingyenes útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Yeabests.top vírus

Mi az, hogy Yeabests.top vírus?

A gyanús Yeabests.top és kapcsolata a böngészőeltérítő-hálózathoz:

Ha azt veszi észre, hogy a kezdőlapja hirtelen az UPortalra változott, feltehetőleg a Yeabest.top vírus támadta meg. Az általunk talált információk alapján úgy tűnik, hogy ezt az oldalt az ESOffers Network Co., Limited. nevű hongkongi cég hozta létre. A program eredete az oldal forráskódjából is egyértelmű, melynek egyes részei kínaiul íródtak.

Ezeken kívül azonban a programmal kapcsolatban számos kérdés merül fel. Például a lincenszszerződés és az adatvédelmi nyilatkozat nem is az oldalhoz tartoznak, és az UPortal egy másik weboldalára, a greenet.xyz-re irányítanak. Érdekes, hogy a két weboldal ugyanúgy néz ki és azonos elrendezést mutatnak. Még különösebb, hogy egy másik gyanús webcím, a Yeabests.cc, melyet egyik korábbi cikkünkben tárgyaltunk, már szintén a Yeabests.top-ra irányít.

A különböző oldalak közötti gyanús kapcsolatok nem győznek meg a weboldal megbízhatóságáról. Ezek a webcímek reklámalapú böngészőeltérítőket takarnak, mely arra utal, hogy a Yeabests is ilyen cyberfertőzés. A vírust mielőbb, késlekedés nélkül el kell távolítani a számítógépről. A ReimageIntego egyike azon professzionális antivírus-szoftvereknek, melyek megbízhatóan elvégeznek egy ilyen feladatot.

A Yeabest.com-támadásra visszatérve azt tanácsoljuk, hogy ne hagyja figyelmen kívül. Az oldalt úgy tervezték meg, hogy a felhasználó azt higgye, hogy hasznos funkciói vannak, például gyorselérést nyújt a Facebookhoz, Youtube-hoz, Yahoo-hoz, Google Mapshez, stb. Elképzelhető, hogy ezek a linkek valóban működnek, azonban ez a legtöbb, amit ez a keresőoldalként álcázott oldal nyújt.

A keresőfunkciók nagyon gyengék és a Plus hálózatkereséssel működnek, mely szintén olyan gyanús oldal, melyet tanácsos elkerülnie. A keresőmotorban a keresési találatokat olyan linkekkel helyettesítik, melyek megbízhatatlan tartalmú szponzorált weboldalakra irányítanak.

Egyszerűen megfogalmazva a Yeabests.top átirányító vírus egy rosszindulatú program, melyet úgy terveztek, hogy a felhasználó érdekeit figyelmen kívül hagyva reklámbevételt generáljon.

Hogy még hatékonyabban és profitábilisabban működjön, az oldal készítői etikátlan eszközökhöz folyamodhatnak, és malware-fertőzött és más veszélyes tartalmat hordozó oldalakra irányító linkeket tehetnek egyenesen a kezdőoldalára vagy elrejthetik őket a keresési találatai között. Ne késlekedjen a Yeabests.top eltávolításával, mert újabb kellemetlen problémái származhatnak belőle.

Hogyan ismerje fel és kerülje el ezt a vírust?

Ha nem ön állította be a Yeabest.com-ot kezdőlapnak vagy automatikus keresőmotornak, akkor ez a malware feltehetőleg a „bundling” módszerével támadta meg számítógépét. Ez azt jelenti, hogy a vírust egy új videolejátszó, fényképszerkesztő, FlashPlayer- vagy Java-frissítés szoftvercsomagjához csatolták, és ön a tudta nélkül engedélyezte, hogy rátelepüljön a számítógépére, miközben azt hitte, hogy egy alkalmazást tölt csak le.

Ez gyakori hiba, melyet a legtöbb felhasználó elkövet. Átugorják a licenszszerződést és felhasználási feltételeket, és sietve letudják a telepítést a „Tovább” gomb nyomogatásával. Valójában ahhoz, hogy ellenőrizze, hogy mit engedélyez a számítógépén, szükséges, hogy a kézi beállítás opciót válassza a telepítésnél. A beállításoknál keressen nemkívánatos tételeket vagy olyan, előre bejelölt opciókat, hogy „A Yeabest.top beállítása kezdőlapnak”, és ne engedélyezze őket.

Mi a leghatékonyabb módja a Yeabest.com vírus eltávolításának?

Ha idáig eljutott cikkünkben, feltehetőleg kíváncsi arra, hogy milyen módjai vannak a Yeabest.top eltávolításának. Több opciót is tudunk ajánlani. Attól függően, hogy gyors vírusirtást szeretne, vagy készen áll egy hosszabb procedúrára, választhat az automatikus és a kézi Yeabest.top-eltávolítás között.

A leghozzáférhetőbb módszer kétségkívül a kézi eltávolítás. Ha elég figyelmes és pontosan tudja követni az utasításokat, ne habozzon, próbálja ki. A részletes útmutatót lent találja. Ha a kézi eltávolítás sikertelennek bizonyul és ez a tapadós vírus folyton visszakerül a böngészőjére, futtasson egy ellenőrzést egy automatikus malware-eltávolítóval.

Elképzelhető, hogy egyes víruskomponensek elkerülték a figyelmét, ezeket egy vírusirtószoftver képes megtalálni és eltávolítani.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Yeabests.top vírus

Yeabests.top eltávolítása Windows rendszerekből

Ahhoz, hogy eltávolítsa a Yeabest.top vírust az operációs rendszeréről, töröljön minden olyan programot, ami kapcsolódhat hozzá. Keressen olyan programokat, mint a UPCleaner, a Flix123 és más gyanús alkalmazások.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Yeabests.top szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Yeabests.top bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Yeabests.top vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Yeabests.top továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Yeabests.top eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Yeabests.top elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Yeabests.top eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Yeabests.top eltávolítása innen: Google Chrome

Törölje ki az összes Yeabest.top bővítményt és minden más kiegészítőt,ami kapcsolatban állhat vele. Különös figyelmet fordítson azokra az elemekre, melyeket nem saját kezűleg töltött le a számítógépére.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Yeabests.top bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Yeabests.top eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Yeabests.top) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken