Súlyosság:  
  (10/100)

DNS Unlocker adware eltávolítása

123

Mi az a DNS Unlocker?

A DNS Unlocker egy ingyenes alkalmazás, amely számos problémát okozhat az internetezők számára. Biztonsági szakértőink ezért alaposan megvizsgálták a programot. Sajnos az eredmények nem túl biztatók, a DNS Unlocker adware-nek és potenciálisan kéretlen programnak tekintendő. Ahogyan a klónja, a CloudScout is, a következőt ígéri: Unblock blocked websites and digital media for Free! Our DNS service is faster than VPM, simpler to setup.... Ráadásul még csak arra sincs szükség, hogy szándékosan letöltsük és telepítsük, mert magától is megjelenhet a számítógépne. Ezt azért képes megtenni, mert a bundling nevű terjesztési móddal „terítik”. A nyomok szerint számos ingyenes program mellékleteként terjed, például letöltéskezelők, PDF-készítők és médialejátszók mellé csomagolva. Az ilyen szoftvercsomagokat általában olyan jól ismert weboldalak is terjesztik, mint a download.com, a soft32.com, a softonic.com és a cnet.com. Ahhoz, hogy a DNS Unlocker adware bejutását elkerüljük, alaposan oda kell figyelni az ingyenes programok telepítési lépéseire, mert rendkívül félrevezető módon tájékoztatnak a mellékletről. Ez az oka, hogy potenciálisan kéretlen programnak számít.

A DNS Unlocker minden modern böngészőt támogat, így a Google Chrome-ot, a Mozilla Firefox-ot és az Internet Explorert is. Amint a rendszerbe jut, mindegyik böngészőbe azonnal beépül és hozzálát a marketinges tartalmak megjelenítéséhez – hogy készítőinek pénzt termeljen. Ez az, amiért hirdetések tömkelegét jelenítheti meg szövegközi linkekként, reklámsávokként, felugró ablakokként és más formákban is. Legyen óvatos az ajánlatokkal, mert habár érdekesnek tűnnek, valójában az a céljuk, hogy előre meghatározott (veszélytelen vagy veszélyes, nem számít) weboldalakra irányítsák az internetes forgalmat. Ha tehát el szeretné kerülni a DNS Unlocker átirányításai okozta problémákat, ne kattintson rá a megjelenített tartalmakra. Ha az ön számítógépén is megjelentek az átirányítások, hirdetések és egyebek, futtasson teljes rendszervizsgálatot egy megfelelő antimalware programmal; ilyen például a SpyHunter.

DNS Unlocker

Hogyan juthat a rendszerbe a DNSUnlocker?

Ahogy fentebb is említettük, a parazita szoftvermellékletként terjed. A fejlesztők tehát a bundling módszert használják, amely a terjesztés egyik legfélrevezetőbb módja – nem csoda, hogy a legtöbb böngészőeltérítő, adware és egyéb kéretlen program ezt használja. Az adware hirdetései a bejutást követően azonnal megjelennek. Legyen óvatos, mert a szoftvercsomagok gyakran több mint két programot tartalmaznak, ezért nagy a valószínűsége, hogy a DNS Unlocker más potenciálisan kéretlen programokkal társul, például a YoutubeAdBlocker, a Junk Cleaner, vagy a CouponScanner adware-ekkel. Ha el szeretné kerülni ezeket a programokat, óvatosan telepítsen ingyenes szoftvereket. Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot válassza, ne a gyors/egyszerű stb. lehetőségeket. Csak így lesz lehetősége elutasítani a különböző opcionális letöltéseket. Olvasson át minden lépést, és vegye ki a pipákat azokból a jelölőnégyzetekből, amelyek kéretlen programokat telepítenének.

A DNS Unlockert azonnal el kell távolítani, amint megjelenik a rendszerben. Ellenkező esetben a számítógép lelassulhat, átirányítások jelenhetnek meg, személyes adatokhoz férhetnek hozzá idegenek, stb.

Frissített DNS Unlocker vírus eltávolítás (1):

Úgy tűnik, hogy az adware a számítógép DNS beállításait is összekuszálhatja. A DNS Unlocker teljes eltávolításához a következő oldalon található lépéseket is el kell végeznie, ÉS vissza kell állítania számítógépe DNS beállításait. Ehhez kövesse az alábbi útmutatót:

  1.        Nyissa meg számítógépén a „Vezérlőpult” menüt, majd kattintson a „Hálózat és internet” > „Hálózati és megosztási központ” > „Adapterbeállítások módosítása” almenüt. Megjelenik az aktív internetkapcsolat.
  2.        Kattintson rá jobb gombbal, ahol a „Tulajdonságok” menü „A TCP/IP protokoll 4-es verziója (TCP/IPv4)” sorát kell megkeresnie. Kattintson rá, majd a „Tulajdonságok” gombra. A Tulajdonságok ablakban jelölje be az „IP-cím automatikus kérése” és a „DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése” lehetőségeket. Ahogy említettük, a DNS Unlocker malware megváltoztathatja ezeket a beállításokat, hogy megakadályozza az eltávolítását!
  3.        Kattintson az „OK” gombra a beállítások mentéséhez.

Frissített DNS Unlocker vírus eltávolítás (2):

Köztudott, hogy ezt az adware programot számos alkalommal frissítették. A legújabb hírek szerint a fájljait elrejtheti, hogy minél tovább észrevétlen maradhasson. Ha már átvizsgálta a rendszert egy naprakész antispyware programmal vagy követte kézi DNS Unlocker eltávolítási útmutatónkat, de a kártevőt nem sikerült eltávolítania, a következő lépéseket kövesse: 

  1.        Nyissa meg a „Vezérlőpult” menüt, majd kattintson a „Megjelenés és személyes beállítások” > „Mappabeállítások” menüpontra.
  2.        Kattintson a „Nézet” fülre, pipálja ki a „Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése” lehetőséget, és vegye ki a pipát az „Ismert fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése” lehetőségből. A beállítások jóváhagyásához kattintson az „Alkalmaz” gombra.
  3.        Most nyomja le egyszerre a billentyűzet Windows és R gombjait, ezzel megnyílik a Futtatás program, ebbe írja be a %temp% sort. Az Enter billentyű megnyomása után új mappa jelenik meg.
  4.        Válassza ki az összes látható fájlt, és törölje őket. 

Ellenőrizze a „Program files” és „Program Data” mappákat is, keressen bennük kétes fájlokat, amelyek a DNS Unlocker vírushoz tartozhatnak. Ellenőrizze a C: és a D: meghajtót is (amennyiben rendelkezik D:-vel is). Ha a DNS Unloker hirdetései továbbra sem szűntek meg, nyissa meg az „Appdata” mappát és törölje a böngészőhöz tartozó profilt. 

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) DNS Unlocker adware eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
SpyHunter ajánlott a(z) DNS Unlocker adware eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott DNS Unlocker adware eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) DNS Unlocker adware ellen (2016-03-08)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) DNS Unlocker adware ellen (2016-03-08)

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon