Adylkuzz Miner vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - ingyenes instrukciók

Eltávolítási Útmutató - Adylkuzz Miner vírus

Mi az, hogy Adylkuzz Miner vírus?

Az Adylkuzz saját magának termel kriptopénzt mások számítógépével

Az Adylkuzz egy sunyi Monero kriptopénzbányász, amely nem sokkal a WannaCry ransomware támadásainak elhíresülése után bukkant fel. Hamar kiderült, hogy ez a malware is ugyanazt az EternalBlue exploitot és DoublePulsar hátsó ajtót használja ki, mint a WannaCry – a részletek később. A Proofpoint és a Bitdefender szakértőinek elemzése egy ennél is meglepőbb tulajdonságára is fényt derített: a kártékony bányász már jóval a hírhedt ransomware előtt terjedni kezdett. Ez arra enged következtetni, hogy az Adylkuzz is a The Shadow Brokers csapat munkája lehet, akik kiszivárogtatták az EternalBlue és a DoublePulsar eszközöket az NSA rendszeréből. A fejlesztők kiléte mindazonáltal még nem biztos, és nem szeretnénk messzemenő feltételezésekbe bocsátkozni. Érdemes inkább a tényekre fordítani a figyelmet, és ennek keretében arra is, hogy az Adylkuzz hogyan kerülhető el, valamint hogyan törölhető a már fertőzött rendszerekből.

Az Adylkuzz Miner vírus

A legtöbb bányászprogrammal szemben az Adylkuzz nem a Bitcoin, hanem a Monero nevű kriptopénzt bányássza. A Monero bizonyos szempontból névtelenebb a Bitcoinnál, a hackerek valószínűleg éppen ezért választották ezt a valutát. Habár a valuták különböznek, a bányászat folyamatai nagyjából megegyeznek. Ha a bányász a rendszerbe jutott, csatlakoztatja azt egy nagyobb, szintén bányászattal foglalkozó botnethez, majd a számítógép teljesítményét a kriptopénztermelésre fordítja. Egyetlen számítógép csak néhány dollárt termel, de egy teljes hálózat már akár több ezret is összegyűjthet. A legrosszabb az egészben, hogy a szoftver szinte teljes titokban működik. Jó ideig futhat észrevétlenül, folyamatosan visszafogva ezzel a teljesítményt. A bányászokkal fertőzött rendszerek lelassulnak, és a CPU kihasználtsága megemelkedik – ha ilyesmit tapasztal, vizsgálja át a rendszert. Ehhez használjon megbízható biztonsági szoftvert (pl. RestoroIntego), amely automatikusan észlelheti és el is távolíthatja az Adylkuzz malware-t.

Illusztráció az Adylkuzz Miner vírusrólAz Adylkuzz Miner a hírhedt WannaCry ransomware módszerével jut a rendszerbe, majd a teljesítményt kriptobányászatra használja fel.

A bányász a Windows nyitva hagyott biztonsági résein át jut be

Az MS17-010 nevet kapta a Microsoft Windows azon biztonsági rése, amelynek segítségével az Adylkuzz és a WannaCrypt is világszerte rengeteg számítógépet fertőzött meg. A biztonsági résen keresztül hozzáférhetnek a Microsoft Server Message Block (SMB) szolgáltatásához, és azonosíthatják a hálózaton lévő további sebezhető rendszereket. Ezt követően az EternalBlue exploit segítségével bejutnak, majd letöltik a DoublePulsar hátsó ajtót. Végül pedig a rendszerbe került az Adylkuzz bányász, majd azonnal munkához is lát.

Az Adylkuzz eltávolítása és a rendszer helyreállítása

A kriptobányászok komoly hatással vannak a rendszer teljesítményére. Lelassítják a rendszert, és akár hibákat is okozhatnak. Az Adylkuzz eltávolítása mindezt megoldja, de nem egy kifejezetten egyszerű feladatról van szó. A vírus az antivírusok működését is befolyásolja, megpróbálja megakadályozni, hogy észleljék. Az Adylkuzz vírus megfelelő eltávolításához tehát saját kézbe kell vennie a dolgokat. Egészen pontosan arról van szó, hogy Csökkentett módban kell indítania a rendszert – ezzel blokkolhatja a vírus bizonyos funkcióit, és így megkönnyítheti a rosszindulatú fájlok azonosítását. A Csökkentett mód engedélyezéséhez rövid, de részletes útmutatót talál bejegyzésünk alatt.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Adylkuzz Miner vírus

Adylkuzz Miner eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Ahogyan említettük is, még a legkifinomultabb antivírusok is problémába ütközhetnek az Adylkuzz bányászvírus eltávolítása során. A folyamat megkönnyítésének érdekében azt javasoljuk, hogy a számítógépet Csökkentett módban indítva futtasson rendszervizsgálatot.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Adylkuzz Miner törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Adylkuzz Miner) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Adylkuzz Miner eltávolítása ezzel: System Restore

Íme egy további módszer a malware hatástalanítására:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Adylkuzz Miner elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Adylkuzz Miner eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Adylkuzz Miner által titkosított fájlok visszaállítását:

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Adylkuzz Miner, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken