Buddy vírus eltávolítása (átlátható eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Buddy vírus

Mi az, hogy Buddy virus?

A Buddy egy kártékony számítógépes program, egy ransomware vírus neve. A ransomware (vagy zsarolóvírus) programok olyan vírusok, amelyek trójai fertőzésként jutnak a rendszerbe, titkosítják a számítógépen tárolt fájlokat, majd váltságdíjat követelnek a fájlok visszaállításáért.

Ez a bizonyos vírus a hangfájlokat, a videókat, a zenéket és a dokumentumokat célozza. Kikeresi mindet, majd titkosítja őket egy kártékony algoritmussal. A Buddy vírus apró jelet hagy mindegyik titkosított fájlon: .cry-re módosítja a kiterjesztéseket. A fotó.jpg fájl például fotó.jpg.cry lesz. Úgy tűnik, hogy a ransomware-t kifejlesztő hackerek szívesen kinevetik az áldozatokat: a vírus neve és a kiterjesztés is kajánságot sejtet.

Amint az adatok titkosítása befejeződött, a veszélyes fertőzés üzenetet hagy a titkosított fájlokat tároló mappákban, illetve előfordul, hogy az Asztalra is kiteszi. A követelés így hangzik:

Hi, Buddy!

f you see this message, all your important files are been crypted 🙂

What can you do? You can pay with bitcoin and wait 10 min for decryption!

A jegyzet útmutatást is közöl a bitcoinvásárláshoz és a hackerek számlájára juttatásához. A követelésük 0,77756467 bitcoin (ez nagyjából 80 000 forint). Ha a bűnözők sikeresen megtámadták a gépet, az első, hogy ne fizesse ki a váltságdíjat, mert nem sok esély van arra, hogy visszakapja a titkosított fájlokat.

Ehelyett mielőbb távolítsa el a fertőzést a rendszerből. Ezt megteheti kézzel is, de mi az automatikus módszert javasoljuk. A vírus eltávolításához használjon antimalware szoftvert, például a FortectIntego legújabb változatát. A fájlok visszafejtésével a következő programokkal próbálkozhat:

Fontos, hogy a visszafejtéssel csak akkor próbálkozzon, amikor a Buddy malware-t már teljesen eltávolította.

Hogyan jutott a rendszerbe a Buddy vírus?

Ezt a bizonyos fájltitkosító vírust főként fertőző e-mailek terjesztik. Ez az, amiért nem szabad megnyitnia olyan leveleket, amelyek postafiókja „Levélszemét” vagy „Spam” mappájába kerültek. Emellett nem érdemes ismeretlen feladóktól származó e-maileket sem megnyitni. Különösen fontos elkerülni az ismeretlen levelekhez mellékelt fájlokat. A hackerek gyakran kétes hivatkozásokat is küldhetnek, ezek általában olyan szövegekhez tartoznak, amelyek valamilye nyereményjátékban nyert pénzösszegről vagy hasonló csábító becsapásról szólnak. Ne kattintson ezekre a hirdetésekre, mert megnyitásukkal automatikusan letöltődhet a számítógépre valamilyen veszélyes fertőzés.

A Buddy vírus emellett megbízhatatlan weboldalakon is terjed. Kerülje el a kétes weboldalakat. Véletlenül letöltheti a Buddy ransomware-t például egy fertőző weboldalra rejtett rosszindulatú linkre kattintva.

Ha kézzel szeretné eltávolítani a fertőzést, nézze át a szükséges lépéseket a 2. oldalon.

A Buddy eltávolításának módjai

A ransomware-ek kapcsán mindig igaz, hogy a megelőzés sokkal hatékonyabb, mint a kezelés. Fontos, hogy készítsen biztonsági másolatokat fájljairól, és tárolja őket külső meghajtón. Ha nem voltak mentései, sajnos nem sok mindent tehet. Megpróbálkozhat az 1. oldalon említett visszafejtő programokkal, de nagyon kicsi az esélye, hogy sikerül megmenteniük a fájlokat. Minden ransomware-t máshogy programoztak, ezért valószínűtlen, hogy a Buddy-ra is felkészültek a visszafejtők. Mindazonáltal egy próbálkozást minden visszaállítási módszer megér. Először azonban el kell távolítania a vírust. Az automatikus és a manuális módszert is lentebb találja:

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Buddy vírus

Buddy eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Buddy törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Buddy) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Buddy eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Buddy elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Buddy, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken