Chromesearch.today vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - 2018. febr frissítése

Eltávolítási Útmutató - Chromesearch.today vírus

Mi az, hogy Chromesearch.today vírus?

Chromesearch.today – félrevezető keresőoldal a Cleanserp vírussal közös családból

A Chrome Search kereső

A Chromesearch vírus egy böngészőeltérítő, amely azt a látszatot próbálja kelteni, hogy a Chrome böngésző valódi Google keresője. A Chromesearch.today azonban csak egy újabb potenciálisan kéretlen program, melynek célja, hogy hirdetésekkel és harmadik felek oldalaira mutató hivatkozásokkal töltse fel a meglátogatott weboldalakat. Akármilyen biztonságosnak is tűnik, tartsa észben, hogy a Chromesearch a Cleanserp társa.

Eltávolításának nehézsége miatt a Chromesearch.today mostanra meglehetősen hírhedt szoftverré vált. Ha rákeres a nevére, számtalan olyan weboldalt találhat, melyeken a felhasználók a keresőeszköz problémás működéséről panaszkodnak.

Kevés biztonsági szoftver azonosítja, ezért nem meglepő, hogy sokaknak még most sem sikerült eltávolítaniuk számítógépükről a Chromesearch.today-t. Ilyen helyzetben a bejegyzésünk végén található kézi eltávolítási lépések követését javasoljuk.

Leginkább azért kell óvatosnak lennünk az eltérítővel, mert szinte teljesen megegyezik a Cleanserp vírussal. Mindkettő azonos weboldalkülsőt használ, továbbá megegyezik az adatkezelési nyilatkozatuk és a felhasználási feltételeik is.

A két eltérítő közötti különbség csak annyi, hogy a Cleanserp útmutatót ad az eltávolításához. Ha ön a Chromesearch.today-től szeretne megszabadulni, szerencsére itt jó helyen jár. Kézi eltávolítási útmutatónkat a vírus vizsgálatát követően állítottuk össze. Kövesse a lépéseket, vagy egyszerűen vizsgálja át a rendszert egy biztonsági szoftverrel a kártevő automatikus eltávolításához. Ehhez használhatja a kiváló FortectIntego legújabb változatát.

Problémás „mellékhatások”

A keresőeszközt leginkább az alábbiak miatt tekintjük böngészőeltérítőnek:

 • eltávolítása nehézkes
 • időnként felugró ablakokat jelenít meg
 • szponzorált domainekre irányít át
 • nem biztonságos kapcsolatot használ

Ha véletlenül megnyitja a weboldalt vagy egy ingyenes program telepítése során véletlenül a rendszerbe engedi a hozzá tartozó szoftvert, később a Chromesearch.today cím fog megjelenni kezdőlapként, valamint ez válthat az alapértelmezett keresőmotorrá. Néhány napnyi használatot követően vagy az eltávolítással megpróbálkozva egyértelművé válik, hogy potenciálisan kéretlen programról van szó.

Ne feledje, hogy a biztonsági szakértők folyamatosan azon dolgoznak, hogy lépést tartsanak az ilyen programok fejlesztőivel és megvédjék a felhasználókat a böngészőeltérítőktől. Ha el szeretné távolítani a Chromesearch.today-t, csak kövesse az eltávolítási lépéseket. Emellett érdemes tájékozódnia a szoftver terjedésének módjáról is.

Kép a Chromesearch.today eltérítőrőlA Chromesearch.today böngészőeltérítő csak a Cleanserp egy másik változatának tűnik.

Kétes terjedés

Ha nem tudja, hogy a Chromesearch.today hogyan vált az alapértelmezett keresőmotorrá, valószínűleg egy másik ingyenes program, például fájlkonvertáló vagy médialejátszó mellékleteként telepítette. Ha el szeretné kerülni a hasonló mellékleteket, mindig a részletes telepítési módot kell választania. Ezzel minden mellékelt szoftvert átnézhet és el is utasíthat.

Tartsa észben azt is, hogy szponzorweboldalak terjeszthetik a weboldalára mutató hivatkozást. Ha ezt a weboldalt látja böngészőjében, zárja be a lapot! A biztonság kedvéért vizsgálja is át a rendszert. Most pedig lássuk az eltérítő megfelelő eltávolításához szükséges lépéseket.

A Chromesearch.today eltávolítása egyetlen kattintással

A böngészők helyreállításához csak el kell távolítania a böngészőeltérítőhöz tartozó komponenseket. Ezután törölnie kell a ChromeSearch.today-bejegyzéseket a böngészőkből. Más szavakkal alaphelyzetbe kell állítania a böngészőket. Ha ehhez útmutatásra van szüksége, kövesse csapatunk instrukcióit, amelyeket megtalál a következő szakaszban.

Ha bizonytalan a lépéseket illetően, választhatja a Chromesearch.today automatikus eltávolítását is. A kéretlen program nem válogatós, az angol nyelvű felhasználók mellett például a horvát internetezőket is megcélozza, ezért az alábbi szoftverek hasznosnak bizonyulhatnak.

Érdemes átnéznie a regisztrációs adatbázist is, mert a Chromesearch.today vírus regisztrációs kulcsokat is létrehozhat a rendszerben, amelyeket törölnie kell a teljes eltávolításhoz. Ehhez indítsa a számítógépet csökkentett módban, majd:

 1. Nyomja meg a Windows billentyű + R kombinációt és a megjelenő ablakban írja be a regedit szót és nyomjon Entert.
 2. Keresse meg a HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Chrome/Main helyet.
 3. Kattintson jobb gombbal a Startpage bejegyzésre és válassza a Törlés lehetőséget.

Ezekkel a lépésekkel megszabadulhat a Chromesearch.today-től. Léteznek a Google által támogatott eszközök is, amelyekkel komplex behatolók is eltávolíthatók. Találhat egyet ebben a bejegyzésben. Néhányaknak segített a chromesearch vírus eltávolításában. Futtatás előtt ellenőrizze víruskeresővel a letöltött fájlokat.

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Chromesearch.today vírus

Chromesearch.today eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Chromesearch.today szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Chromesearch.today bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Chromesearch.today eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Chromesearch.today) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Chromesearch.today vírus eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Chromesearch.today továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Chromesearch.today eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Chromesearch.today elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Chromesearch.today eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Chromesearch.today eltávolítása innen: Google Chrome

A Chromesearch.today eltávolításához figyelmesen hajtsa végre a lépéseket.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Chromesearch.today bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Chromesearch.today eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Chromesearch.today eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Chromesearch.today vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Chromesearch.today) eltávolításának befejezéshez Chromesearch.today gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Chromesearch.today) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken