.code vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - .code vírus

Mi az, hogy .code vírus?

.code fájlkiterjesztés vírus: veszélyes és makacs

Mostanában az a jellemző, hogy olyan ransomware vírusokat készítenek, amelyek a titkosított fájlok kiterjesztését is módosítják. A .code is egy ilyen fenyegetés. Mint más ransomware vírusok, a rendszerbe jutva .code is titkosítja a személyes adatokat, majd pénzt követel a visszaállításukért. Meglehetősen nagy összeget kér. Ha ön is az áldozatok közé tartozik, a legfontosabb, hogy ne fizessen. Nemcsak adatait, hanem pénzét is elveszítheti. Ehelyett inkább lásson neki a .code vírus eltávolításának.

A váltságdíj alapján a fejlesztők igazán kapzsi emberek. Több mint 570 ezer forintot, 5 bitcoint követel. Jól ismert titkosítási módszer,t az RSA-2048 algoritmust használja, amelyet olyan hírhedt vírusok is alkalmaznak, mint a CryptoMix, a Cerber és a TeslaCrypt 4.2. A fejlesztők a megszokott anonim böngésző helyett e-mailt használnak. A .code fájlkiterjesztés vírus áldozatainak fel kell vennie a kapcsolatot a vírus fejlesztőivel a következő címeken: xoomx_@_dr.com és xoomx_@_usa.com. Habár ezzel csökken a névtelenül maradás esélye, a szakértőknek még nem sikerült a vírus fő terjesztési forrására bukkanniuk. A titkosított fájlok száma is az egekbe szökkent. A .code ransomware .doc és .odt fájlokat, hangfájlok, és videóformátumokat is keres, pl.: .mp3, .mp4, .avi, .ns2, .ns3, .ns4, .nw.

A vírus terjedése

A .code malware gyakran bukkan fel fertőző spam e-mailek csatolmányaként. Az áldozatokat úgy próbálják rávenni a csatolmány letöltésére, hogy a leveleket fontos iratoknak, például számláknak, postai értesítéseknek és banki információknak álcázzák. Nem csoda, hogy a .code fájlkiterjesztés vírus már rengeteg áldozatott begyűjtött. A csatolmány megnyitásakor a vírus működésbe lép, és hozzálát a fájlok átfésülésének. A merevlemez méretétől és a számítógép sebességétől függően ez eltarthat egy darabig, és mindeközben az áldozatnak fogalma sincs, hogy veszélyes vírus tevékenykedik a háttérben. Később Help_Your_Files.txt nevű fájlt hoz létre, amely tájékoztat a történtekről. A titkosított fájlok kiterjesztése pedig .code-ra módosul. Emiatt nem nehéz megtalálni az áldozatul esett fájlokat. Nagy elkeseredést okozhat a fájlok elvesztése, de meg kell nyugodnia és át kell gondolnia a helyzetet. Adatmentő programokkal (PhotoRec és R-studio) a fájlok visszaállítását is megkísérelheti, habár a siker nem garantált. Ha a fizetésen gondolkodik: ez nem lehetőség. Jobb, ha mielőbb eltávolítja a .code vírust. Ennek az egyik leghatékonyabb módja a FortectIntego teljes rendszervizsgálatának lefuttatása.

Hogyan távolítható el a .code vírus?

A ransomware-től két módon szabadulhat meg. Az első módszert a kézi eltávolítás jelenti. Ehhez találhat útmutatást az interneten, de a lentebb olvasható lépéseket is követheti. Ha nem teljesen biztos abban, hogy sikeresen végre tudja hajtani a lépéseket, inkább telepítsen egy ransomware-eltávolító szoftvert. Az ilyen szoftverek kifejezetten arra készültek, hogy például a .code ransomware-t is eltávolítsák. Így biztos lehet benne, hogy semmilyen fájl nem marad a rendszerben, amely a vírust újra bejuttathatná. Emellett egyszerre a .code vírushoz kötődő trójaiakat és malware-eket is eltávolíthatja.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - .code vírus

.code eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: .code törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (.code) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

.code eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden .code elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt .code, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken