CryptoLocker 5.1 vírus eltávolítása (javított útmutató)

Eltávolítási Útmutató - CryptoLocker 5.1 vírus

Mi az, hogy CryptoLocker 5.1 ransomware vírus?

A CryptoLocker 5.1 ransomware támadásba lendül

A CryptoLocker 5.1 vírus első látásra egyértelműen a hírhedt CryptoLocker ransomware-családhoz köthető. A vírus által megjelenített üzenet is nagyon hasonlít az eredeti vírusére. A titkosított fájlok végére is .locked kiterjesztést illeszt. A szakértők azonban biztosak abban, hogy a vírus csak imitálni próbálja a nagy elődöt. Alternatív nevet is kapott: Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! vírus. Olasz nyelven írott üzenetben közli a váltságdíjra vonatkozó tudnivalókat. A fejlesztők próbálják megijeszteni az áldozatokat azzal, hogy csak 48 órát adnak a pénz továbbítására. Ez persze gyakran használt taktika. Ne is gondoljon a fizetésre! A legfontosabb a CryptoLocker 5.1 eltávolítása. Ehhez használjon egy antispyware programot, így nem fog sokáig tartani a folyamat. Bejegyzésünk utolsó szakaszában részletes útmutatót talál az eltávolításhoz és a fájlok visszaállításának lehetőségeihez is.

Mikor a hírhedt Crypto Locker pár évvel ezelőtt felbukkant, nemcsak komoly veszteséget jelentett anyagi és információs szempontból is, hanem komoly követendő példát is állított a hackerjelölteknek. A támadók, akik gyakran csak középiskolás fiatalok, rendkívül gyorsan fejlesztik víruskészítési képességeiket. Csak idő kérdése volt tehát, hogy a ransomware-hez mikor csatlakoznak „utódok”. Az eredeti verzió elképesztő összeget csikart ki az áldozatokból, így nem meglepő, hogy sokan a nyomdokaiba léptek. A CryptoLocker 5.1 250 eurót követel, a tranzakció lebonyolítására 48 óra áll rendelkezésre. Ezután a vírus örökre törli a fájlokat. Az áldozatok persze megriadnak, és mindent megtesznek, hogy időben fizethessenek. A probléma az, hogy senki sem lehet biztos abban, hogy a váltságdíj kifizetése után tényleg visszakapják a fájlokat. Hiszen a támadókat semmi sem köti, hogy betartsák a szavukat. A fájlok visszafejtése csak lelkiismeretükön múlik. Fontos tehát, hogy azonnal távolítsa el a vírust a kiváló FortectIntego segítségével.

Mikor jutott a malware a rendszerbe?

Nem lenne meglepetés, ha a CryptoLocker 5.1 ransomware spam e-mailek segítségével jutott az ön számítógépébe is. Az eredeti CryptoLockerhez hasonlóan az aktuális fertőzés is rosszindulatú e-mailként terjed, pdf fájlnak álcázva. Sajnos ez továbbra is rendkívül hatékony módszernek bizonyul, nagyon kevesen figyelmesek a beérkező levelekkel. A levél általában számlának vagy más tranzakciós jelentéseknek láttatja magát. Az áldozatok gyanútlanul megnyitják a csatolt fájlt és szabadjára engedik a vírust. Fontos, hogy a vírus akár az FBI-nak vagy helyi adóhatóságnak is kiadhatja magát. Mindig ellenőrizze a feladót, mielőtt olyasmit tenne, ami adataiba vagy pénzébe kerülhet.

A CryptoLocker 5.1 eltávolításának lépései

Habár nem az eredeti CryptoLocker vírusról van szó, ez nem jelenti azt, hogy nem kell óvatosnak lennie. Az eltávolítást antispyware programmal végezze, ilyen például a kiváló FortectIntego és Malwarebytes. Egy megfelelő szoftver nyomtalanul el fogja távolítani a fertőzést. A fájlok visszaállításában azonban egyik ilyen program sem tud segíteni. A garantáltan működő módszer a korábban elkészített biztonsági másolatok visszaállítása, de tekintse át az alábbi alternatívákat is, talán segítenek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - CryptoLocker 5.1 vírus

CryptoLocker 5.1 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: CryptoLocker 5.1 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryptoLocker 5.1) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

CryptoLocker 5.1 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryptoLocker 5.1 elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott CryptoLocker 5.1 eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott CryptoLocker 5.1 által titkosított fájlok visszaállítását:

Mennyire hatékony a Data Recovery Pro?

Ez a program a hiányszó vagy sérült fájlok visszaállításában jeleskedik, akár a CryptoLocker 5.1 által titkosított fájlok megmentésében is segíthet.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott CryptoLocker 5.1 zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A fájlok visszaállítása a Windows Előző verziók funkciójával

Ez a módszer is hatékonynak bizonyulhat. Ne feledje, hogy az Előző verziók funkciónak már a fertőzés előtt aktiváltnak kellett lennie.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Segíthet a Shadow Explorer?

Az alkalmazás a számítógépen tárolt árnyékmásolatok segítségével állíthatja vissza a fájlokat. Ha a vírus ezeket nem törölte, van esély a fájlok megmentésére.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryptoLocker 5.1, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken