Cryptolocker Portuguese vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - ingyenes instrukciók

Eltávolítási Útmutató - Cryptolocker Portuguese vírus

Mi az, hogy Cryptolocker Portuguese ransomware vírus?

Mi az a CryptoLocker Portuguese vírus, és hogyan működik?

A CryptoLocker Portuguese virus, ahogyan elődje is, a ransomware-ek kategóriájába tartozik. Ha a rendszerbe jut, a háttérben titkosítja az áldozat adatait, majd a kiterjesztéseket a .id-[azonosító]_steave[email protected]_-ra módosítja. Azért hívjuk portugálnak ezt a CryptoLocker változatot, mert ezen a nyelven szól az áldozatokhoz: a hátrahagyott üzenet angol helyett portugálul van. Az üzenet maga COMO_ABRIR_ARQUIVOS.txt néven jelenik meg. Szöveges dokumentumról van tehát szó, amelyben az áldozat információkat talál a vírusról, és arról, hogy mi történt a számítógéppel és a fájlokkal.

A Cryptolocker Portuguese ransomwareA képen a Cryptolocker Portuguese ransomware vírus által hátrahagyott üzenet látható

A CryptoLocker Portuguese ransomware-ért felelős támadók 1 bitcoint követelnek, ellenkező esetben nem adják át a visszafejtéshez szükséges kulcsot. Állításuk szerint nincs módja a fájlok visszaállításának anélkül a visszafejtő program nélkül, amely csak tőlük szerezhető meg. Azt állítják, hogy a Rijndael nevű titkosítási módszert használják, amelyegyszerűen az AES módszer egy alternatív elnevezése. Az áldozatoknak 1 bitcoint kell küldeniük a támadók bitcointárcájába, és a befejeződött tranzakcióról képet is kell küldeniük. A képet a [email protected] vagy a [email protected] e-mail címre lehet elküldeni, ezután várni kell, hogy visszaküldjék az adatok megmentéséhez szükséges lépéseket. A támadók persze semmilyen garanciát nem adnak arra, hogy a váltságdíj fogadása után betartják, amit ígértek. Egyszerűen felszívódhatnak a pénzzel anélkül, hogy segítettek volna az adatok visszafejtésében. A fájlok visszaállításának legjóbb módja tehát a CryptoLocker Portuguese eltávolítása, majd a korábban elkészített biztonsági másolatok visszaállítása. Ha nincs még olyan programja, amellyel eltávolíthatná a CryptoLocker Portuguese vírust, mi a következőket ajánljuk: RestoroIntego vagy SpyHunter 5Combo Cleaner.

Hogyan fertőzhetett meg?

A CryptoLocker Portuguese-hez hasonló ransomware-ek spam e-mailek segítségével, félrevezető hirdetésekkel, adathalász weboldalakkal és kalóz szoftverekkel terjednek. El kell kerülnie ezeket, ha számítógépét biztonságban szeretné tudni. Ne nyisson meg ismeretlenektől származó gyanús e-maileket, és ne telepítsen e-mailben küldött programokat, valamint minden kétes személy által küldött fájlt kerüljön el, bármilyen csatornán is érkezett. Számítógépének védelme érdekében antimalware programot is használnia kell, és rendszeresen telepítse a szoftverek legújabb változatait. A biztonsági másolatok elkészítése is nagyon fontos, ha ezzel eddig még nem foglalkozott, mindenképpen lásson hozzá!

Hogyan távolítható el a CryptoLocker Portuguese?

Nagyon fontos a CryptoLocker Portuguese vírus megfelelő eltávolítása. Csak így hozhatja számítógépét a használathoz biztonságos állapotba, ne siesse el a folyamatot. Azt javasoljuk, hogy a CryptoLocker Portuguese ransomware eltávolítását malware-eltávolító programmal végezze. Az ehhez szükséges lépéseket lentebb találja.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Cryptolocker Portuguese vírus

Cryptolocker Portuguese eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Indítsa újra számítógépét az alábbi lépések szerint. A CryptoLocker Portuguese vírus eltávolításához először telepítsen megfelelő antimalware programot.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Cryptolocker Portuguese törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Cryptolocker Portuguese) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Cryptolocker Portuguese eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Cryptolocker Portuguese elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Cryptolocker Portuguese eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Cryptolocker Portuguese által titkosított fájlok visszaállítását:

Data Recovery Pro

Ha nem készített biztonsági másolatokat, a Data Recovery Pro még talán segíthet néhány fájl megmentésében. Használatának módja a következő:

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Cryptolocker Portuguese zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

ShadowExplorer

A ShadowExplorer a rendszer árnyékmásolatai alapján képes visszaállítani a fájlokat (amennyiben a vírus nem törölte az árnyékmásolatokat).

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Cryptolocker Portuguese, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken