Help_help_help vírus eltávolítása (oktatás) - eltávolítási útmutató

Eltávolítási Útmutató - Help_help_help vírus

Mi az, hogy Help_help_help ransomware vírus?

Mit rejt a Help_help_help ransomware?

Ha a Help_help_help vírust látja számítógépén, rossz hírünk van: készülékét a Cerber vírus legújabb változata fertőzte meg. Az elmúlt év végén a Cerber fejlesztői újabb „ajándékot” adtak az internetezőknek, a Red Cerber vírust. A két ünnep alkalmából a támadók kicsit módosítottak a fertőzésen. A külalakot érintő változtatások mellett kis mértékben a forráskód is megváltozott. Ennek következtében a vírus a korábbinál is pusztítóbbá vált. Megjelenésük óta a zsarolóvírusok világszerte komoly fenyegetéssé váltak. Már a legtapasztaltabb internetezők sem érezhetik magukat biztonságban. Miután egy ideig a háttérben voltak, a támadók újra a lovak közé csaptak: a Cerber nemcsak új üzenetet jelenít meg, hanem terjesztési módszere is megváltozott. A jól ismert Rig exploit kit mellett egy másik malware-t is felhasznál, ez a Nemucod. Habár a Cerber nagyon is aktív, és folyamatosan fejlődik, természetesen eltávolítható. Bejegyzésünk végén részletes útmutatást talál a Help_help_help vírus eltávolításához. Ne várjon, indítson el egy biztonsági szoftvert (pl. RestoroIntego vagy Malwarebytes), és távolítsa el vele a fertőzést.

Kép a Help_help_help vírusrólA Cerber most a help_help_help*.hta nevű fájlban írja le követeléseit.

Gyors fejlődése során a Cerber malware már öt különböző változattal ostromolta a felhasználókat. Először szokványos ransomware-ként bukkant fel, amely a megfelelő működéshez a számítógép újraindítását igényelte. A támadók később hangüzenetet is hozzáadtak a vírushoz, hogy az még ijesztőbbnek tűnjön. A hatékony titkosítást az RSA-2048 algoritmus segítségével biztosították, amely szinte semmi esélyt nem ad az adatok megmentésére. A malware másik fontos erőssége, hogy hihetőnek tűnő e-mailek terjesztik. A látszólag számlát vagy adózási információkat tartalmazó e-mai láttán sokan gondolkodás nélkül megnyitják a csatolmányt, amely azonnal a számítógépbe ereszti a kártevőt. Végül pedig megérkezett a Red Cerber. A legújabb változat érdekes módon már nem törli a rendszer árnyékmásolatait. A Help_help_help vírus a korábbi verzió továbbfejlesztett változata. A biztonsági szakértők azért így nevezték el, mert egy *HELP_HELP_HELP*.hta nevű fájlt hoz létre a rendszerben. A korábban használt decrypt.txt helyett most minden adatmentésre vonatkozó utasítást a HELP_HELP_HELP[véletlenszerű karakterek].hta fájl tartalmaz.

Van más változás?

A bevétel által motivált ransomware-fejlesztők a terjesztési módszeren is változtattak. A kártékony JavaScript vagy PDF csatolmányokat tartalmazó megtévesztő e-mailek milliói mellett a HELP_HELP_HELP ransomware a Rig exploit kitet is felhasználja. Természetesen az elavult szoftverek is segítik a hackereket. Kiderült továbbá az is, hogy a Cerber és a Nemucod exploit kit fejlesztői egyesített erőkkel lendültek támadásba. Fény derült emellett arra is, hogy a támadók a Cerbert már ransomware-mint-szolgáltatásként terjesztik. A Nemucod legújabb változata, amelyet az antivírusok JS/Nemucod.GE!Eldorado néven azonosíthatnak, egy cer.jpg fájl segítségével terjeszti a malware-t. Ha a fájl a rendszerbe jut, futtatható állománnyá alakul. Szerencsére el lehet távolítani a HELP_HELP_HELP vírust. A HELP_HELP_HELP eltávolításához mielőbb kezdjen hozzá!

A HELP_HELP_HELP malware eltávolítása

A zsarolóvírusok esetén a gyorsaság kulcsfontosságú. Egy percet se vesztegessen! A HELP_HELP_HELP vírus eltávolításához egy antispyware programra lesz szüksége. Ne felejtse el frissíteni a programot, hogy biztosan hatékony eltávolítást végezhessen. Ha problémákba ütközik a HELP_HELP_HELP eltávolítása során, nézze át a lentebb olvasható instrukciókat. Érdemes lehet Csökkentett módban indítani a számítógépet, például ha a vírus letiltja az antivírus programot. Egyelőre nem létezik ingyenes visszafejtő program az adatokhoz, de a lenti adatmentési módszerek talán segíthetnek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Help_help_help vírus

Help_help_help eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

A víruseltávolító program működésre bírásához indítsa a számítógépet csökkentett módban.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Help_help_help törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Help_help_help) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Help_help_help eltávolítása ezzel: System Restore

A Rendszer-visszaállítás is egy lehetőség a HELP_HELP_HELP vírussal szemben.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Help_help_help elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Help_help_help eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Help_help_help által titkosított fájlok visszaállítását:

Érdemes telepíteni a Data Recovery Pro-t?

A víruskutatóknak még nem sikerült visszafejtőt készíteniük a Red Cerberhez és a HELP_HELP_HELP-hez, ezért más módszerre lesz szüksége. Ez a program is egy lehetőség.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Help_help_help zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Shadow Explorer

A Red Cerber már nem törli a rendszer árnyékmásolatait, ezért ezzel a programmal esély van a fájlok megmentésére.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Help_help_help, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Elkötelezett webkutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Gabriel E. Hall
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken