Jager vírus eltávolítása (javított instrukciók) - (frissítve: 2016. aug)

Eltávolítási Útmutató - Jager vírus

Mi az, hogy Jager ransomware vírus?

A Jager vírus

A hackerek tényleg nem pihennek, íme egy újabb fájltitkosító malware, a Jager vírus, más néven JagerDecryptor. Komplex, jól összeállított fertőzésről van szó. Az AES és az RSA algoritmust is felhasználja a személyes adatok titkosításához. Még nem terjedt el igazán, de ez sajnos csak hetek kérdése. Fontos tehát tájékozódni a fertőzésről. Ne aggódjon akkor sem, ha a malware már bejutott számítógépébe. Bejegyzésünk segítségével eltávolíthatja a Jager vírst. Kezdésként telepítse fel a ReimageIntego nevű antivírus programot, amely fontos része a megfelelő eltávolításnak.

Más, könnyedén visszafejtett vírusokkal, például a NoobCrypttel szemben a Jager kemény diónak tűnik. Jakub Knoustek malware-specialista azonban már dolgozik a vírushoz tartozó visszafejtőn, remélhetőleg hamarosan sikerrel jár. A Jager ransomware az AES-256 algoritmussal titkosítja a fájlokat. Sőt, hogy a visszafejtést megnehezítse, RSA kulcsot használ. Ennek következtében a fájlok megmentésének egyetlen módja a publikus kulcshoz kötődő privát kulcs megszerzése. A titkosított fájlok kiterjesztése ES IV-re változik, a fájlok nevébe pedig bekerülhet az „!ENC” szó.

Akkor sem szabad megfontolnia a váltságdíj kifizetését, ha fontos fájlokat veszített el. A bűnözők nem fogják visszaadnia az adatokat. A fizetésre egyébként megadott idő van. A hackerek azt állítják, hogy lehetővé teszik egy maximum 200 KB-os fájl visszafejtését, bizonyítandó, hogy meg tudják menteni az adatokat. Ha az áldozat nem fizet 72 órán belül, az adatok örökre elvesznek. Sőt, a követelés minden nap egynegyedével növekszik. Az IT-szakértők sajnos még nem álltak elő megfelelő visszafejtő szoftverrel, mert információink szerint a hackerek lekapcsolták azt a kiszolgálót, amelyhez a befogott víruspéldány csatlakozott. Fontos tehát, hogy inkább csak az eltávolításra koncentráljon.

Hogyan jutott a rendszerbe a Jager vírus?

A vírus minden bizonnyal védtelen domaineken és P2P fájlmegosztókon terjed. A más esetekben olyan népszerű spam e-maileket sem szabad lehúzni a listáról. A hackerek már szinte a módszer mestereivé váltak. Sokakat csőbehúznak a látszólag futárszolgálatoktól vagy adóhivataloktól származó e-mailekkel. Ne siesse el az e-mailes csatolmányok megnyitását akkor sem, ha fontos dokumentumoknak tűnnek! Ha csomagot vár, közvetlenül vegye fel a kapcsolatot a futárszolgálattal. Az elővigyázatosság nem csak a Jager malware-től, hanem más titkosítóvírusoktól is megmentheti.

A Jager vírus eltávolítása:

Azt javasoljuk, hogy az automatikus eltávolítási módszert használja. Kifinomult ransomware vírusról van szó, ezért a kézi eltávolítás teljes időpocsékolás lehet. Inkább hagyatkozzon a ReimageIntego vagy a Malwarebytes programra. Így rövid idő alatt megszabadulhat a ransomware-től. Emellett más malware-ek, például exploit kitek elhárításában is segítségére lesz. A Jager a későbbiekben akár ilyen malware-ek segítségével is terjedhet, ezért jobb, ha megfelelő védelmet alakít ki.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Jager vírus

Jager eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Jager törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Jager) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Jager eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Jager elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Jager, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken