Nemesis vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató) - (frissítve: 2017. aug)

Eltávolítási Útmutató - Nemesis vírus

Mi az, hogy Nemesis zsarolóvírus?

A Nemesis 10 bitcoint követel az állítólagos visszafejtő programért

A Nemesis vírus üzenete

A Nemesis egy crypto malware, amely az AES-256 algoritmus segítségével titkosítja a fájlokat. A titkosítás után egy “### DECRYPT MY FILES ###.html” nevű üzenetet hoz létre, valamint módosítja az Asztal hátterét. A fájlok visszaszerzéséhez az áldozatoknak fel kell venniük a kapcsolatot a támadókkal a megadott e-mail címen, valamint ki kell fizetniük a váltságdíjat.

A Nemesis vírus eredetileg a .v8dp kiterjesztést használta, de mostanra a következőket is illesztheti a titkosított fájlokhoz:

A fájlok titkosítását követően a malware üzenetet helyez minden titkosított fájlt tartalmazó mappába. A támadók azt állítják, hogy a Nemesis-visszafejtő nélkül nincs mód az adatok visszaállítására. A váltságdíj összege nem állandó, de általában 10 bitcoin, amely rendkívül sok. Azt javasoljuk, hogy ne adjon pénzt a támadóknak, mert nincs garancia arra, hogy visszaadják a fájlokat.

A Nemesis vírus a hírhedt Cerber ransomware-hez hasonlítható. Egyes szakértők azt is feltételezik, hogy azokhoz a hackerekhez tartozik, akik már jó ideje @india.com nevű vírusokkal bombázzák az internetet. Egyelőre azonban nincs bejelentés.

A görög mitológia továbbra is népszerű téma a hackerek körében. Az egyik újabb malware (Erebus ransomware) szintén ebben a hónapban bukkant fel az interneten. Az ilyen típusú fenyegetések sikerét részben a felhasznált AES algoritmus adja. A Nemesis zsarolóvírus fejlesztői sem tértek el a szokástól, az AES-256 segítségével titkosítják az áldozatok adatait. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő visszafejtő kulcs nélkül nem lehet visszafejteni a fájlokat.

A biztonsági szakértők szerencsére szüntelenül visszafejtő programokon dolgoznak, hogy az áldozatoknak ne kelljen váltságdíjat fizetniük. A Nemesishez tartozó visszafejtőre is számíthatunk a közeljövőben.

Akármilyen veszélyesnek is tűnnek a zsarolóvírusok, van esély a fájlok visszaszerzésére. Először el kell távolítania a Nemesist a rendszerből, csak ez után térjen rá az adatmentési lépésekre. Máris kezdjen hozzá az eltávolításhoz a kiváló ReimageIntego segítségével.

Ha a biztonsági szoftver telepítése vagy frissítése során problémákba ütközött, tekintse át az alábbi Nemesis eltávolítási útmutatót. Végigvezetjük a vírus működésének blokkolásán és a biztonsági szoftverrel történő automatikus eltávolításán is.

Példa a Nemesis zsarolóvírusraA Nemesis zsarolóvírus fejlesztői azt állítják, hogy csak a Nemesis-visszafejtő megvásárlásával menthetők meg az adatok.

A ransomware 2017 júliusában újra frissült

Július végén a biztonsági szakértők egy újabb Nemesis-változatot észleltek. A neve CryptOn, és az .id_[azonosító]_[[email protected]].t5019 kiterjesztést használja. Az esetleges egyéb jelentős változtatások még ismeretlenek.

A cryptomalware az eddig használt módszerekkel terjed. A bejutást követően üzenetet hoz létre, amelyben a Nemesis visszafejtőjének beszerzéséhez szükséges lépések találhatók. Az áldozatoknak először kapcsolatba kell lépniük a támadókkal a [email protected] címen.

Ne hallgasson a támadókra, ne fizesse ki a váltságdíjat! Egyáltalán nincs garancia arra, hogy tényleg elküldik a visszafejtő programot, vagy hogy egyáltalán létezik. Ne feledje, hogy bűnözőkkel üzletelni rossz ötlet. Inkább csak távolítsa el a CryptOnt vagy a Nemesis más bejutott változatát, és keressen alternatív adatmentési lehetőséget.

A ransomware fejlesztői által alkalmazott terjesztési módszerek

Az ilyen fenyegetések jellemzően két módszerrel terjednek: spam e-mailekben és trójaiak formájában. Előbbi már évek óta a legnépszerűbbnek mondható módszer. Habár a szakértők szüntelenül óvatosságra hívják fel a figyelmet, sokan továbbra is bedőlnek a trükköknek.

A malware-eket gyakran például látszólag állami szervektől származó e-mailek csatolmányaiként terjesztik, ilyen volt például a 2014-es adatszivárgás miatt az amerikai Office of Personnel Management. Ne siesse el a csatolmányok megnyitását akkor sem, ha a feladó látszólag például az adóhivatal vagy a rendőrség. Ellenkező esetben a Nemesis áldozatává válhat.

Legyen óvatos a trójaiakkal és exploit kitellek terjedő zsarolóvírusokkal is. Ezek jellemzően fertőzött fájlmegosztó weboldalakon lapulnak. Csökkentheti a fertőzés esélyét, ha telepít egy megbízható antispyware programot, amely elbánhat a támadásokkal.

A Nemesis ransomware eltávolítása a rendszerből

Ha megbízható módszert keres a Nemesis vírus eltávolításához, telepítse a kiváló ReimageIntego vagy Malwarebytes legújabb változatát és vizsgálja át vele a rendszert. Ne feledje, hogy frissítenie kell a programokat, hogy azonosítani tudják a legújabb fertőzéseket is. Ezt követően hozzáláthat az adatmentéshez.

A Nemesis eltávolítására vonatkozóan további információkat lentebb találja. Elképzelhető, hogy a vírus megakadályozza a biztonsági szoftverek futtatását. Ebben az esetben olvassa át az alábbiakat. A vírus eltávolítása után indítsa újra a számítógépet és futtasson újabb rendszervizsgálatot. Ezután rátérhet az adatmentésre.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Nemesis vírus

Nemesis eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Ezekkel a lépésekkel hozzáférhet a számítógéphez és elindíthatja a Nemesis eltávolítását.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Nemesis törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Nemesis) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Nemesis eltávolítása ezzel: System Restore

Ha a vírus a rendszerben maradt, a következővel próbálkozzon.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Nemesis elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Nemesis eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Nemesis által titkosított fájlok visszaállítását:

A Nemesis által titkosított fájlok visszaállítása a Data Recovery Pro segítségével

Ez a szoftver az elveszett vagy sérült fájlok visszaállítására szolgál. 

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Nemesis zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A titkosított fájlok visszaállítása a ShadowExplorer segítségével

Ez az alkalmazás lehet az egyetlen esélye a fájlmentés terén. A szoftver a rendszer által készített árnyékmáslatok alapján képes visszaállítani az adatokat. Egyelőre nem tudni, hogy a vírus törli-e ezeket a másolatokat.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

A Nemesis vírushoz egyelőre nem készült ingyenes visszafejtő program

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Nemesis, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken