Nullbyte vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Nullbyte vírus

Mi az, hogy Nullbyte zsarolóvírus?

A Nullbyte ransomware és veszélyei:

A Nullbyte vírus nemrégiben bukkant fel az interneten, a szakértők még mindig vizsgálják. Több elméletet is felállítottak az eredetére vonatkozóan. Egyes szakértők szerint a Nullbyte a Detox és a Serpico ransomware-ek másolata, vagy legalábbis azok alapján készült – ezek a vírusok sem túl régen kezdtek fertőzni. Mások viszont a Cerber 3.0 vírussal állítják kapcsolatba. Amíg egyik teóriára sincs bizonyíték, inkább nézzük meg azt, amit már tudunk a fertőzésről. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk ezt az új zsarolóvírust, részletezzük működését, valamint az elkerülésére vonatkozóan is tanácsokat adunk. A bejegyzés végén pedig részletes útmutatót talál az eltávolításhoz. Ha gyors megoldást keres, futtasson rendszervizsgálatot egy antivírus szoftverrel, például a kiváló FortectIntego legújabb változatával.

A Nullbyte vírus egyértelműen a zsarolóvírusok közé tartozik. Komplex algoritmus segítségével több száz fájlt titkosít, majd kiterjesztésükhöz a _nullbyte sort adja hozzá. A fájlok valahogy így fognak kinézni: „fájlnév.jpg_nullbyte”. A fájlok titkosítását követően elárulja a történteket az áldozatnak. Ehhez zárképernyőt alkalmaz, ezen jelenik meg a támadók üzenete. Az üzenetet nem lehet nem észrevenni, minden rendszerindításkor megjelenik. A ransomware zárképernyője a fájlok visszafejtéséért is felel, valamint egy Bitcoin-tárca címét is megjeleníti, amelyre el kell küldeni a váltságdíjat, ha az áldozat vissza szeretné kapni az adatait. A legtöbb áldozat sajnos hajlandó fizetni. A támadók így gyakorlatilag meggazdagodhatnak, és további, feltehetőleg még veszélyesebb vírusok elkészítését finanszírozhatják. A Nullbyte nem olyan óriási váltságdíjat követel, mint a legtöbb társa (csak 0,1 bitcoint), de éppen azért, hogy még többen fizessenek: kisebb összeget könnyebben kiadnak az áldozatok a fájlok visszaszerzéséért. Ha máris pénztárcájához nyúlna, ne tegye. A fájlokat teljesen ingyenesen is visszakaphatja. Vizsgálataik során a biztonsági szakértők olyan sebezhetőséget találtak a vírus kódjában, amelynek segítségével működő Nullbyte-visszafejtőt készíthettek. A programot megtalálja a bejegyzésünk végén olvasható eltávolítási útmutatóban. Fontos, hogy először el kell távolítania a vírust, csak ezután futtassa a visszafejtőt.

Elkerülhető ez a ransomware?

Habár a ransomware vírusok az egyik legveszélyesebb és legkiszámíthatatlanabb fertőzésnek számítanak, a terjesztési módszerek ismeretében elkerülhetők. A beszámolók szerint a Nullbyte a „Necrobot.Rebuilt” nevű, látszólag a PokemonGo-hoz készült csalásokat nyújtó programmal is a rendszerbe juthat. Leginkább azonban a megszokott módon terjed, azaz spam e-mailekkel, becsapós szoftverfrissítési értesítésekkel, valamint állítólagos nyereményekről tájékoztató ablakokkal. Fontos, hogy ezeket elkerülje. Ha a Nullbyte malware már a rendszerbe jutott, ne használja a funkcióit, hanem egy megbízható antivírus program segítségével távolítsa el, a visszafejtővel pedig állítsa vissza a fájlokat.

A Nullbyte eltávolítása:

A Nullbyte vírus meglehetősen veszélyes fertőzés, ezért szeretnénk hangsúlyozni, hogy ne kézzel próbáljon elbánni vele. Inkább egy megbízható víruseltávolító program (pl. FortectIntego) segítségével tisztítsa meg a rendszert. Az adatok visszaállítását sem szabad elsietnie. Először meg kell tisztítania a rendszert, különben a vírus csak újra titkosítaná a megmentett fájlokat. Lentebb megtalálja a NullByteDecrypterre mutató hivatkozást, valamint kézi hatástalanítási útmutatót is olvashat, amely akkor jöhet jól, ha a Nullbyte letiltja az antivírus programokat, vagy valamilyen más probléma akadályozza az eltávolítást.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Nullbyte vírus

Nullbyte eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Nullbyte törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Nullbyte) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Nullbyte eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Nullbyte elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Nullbyte eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Nullbyte által titkosított fájlok visszaállítását:

Nullbyte-fájlvisszaállítás a Data Recovery Pro segítségével

Habár a szakértőknek már sikerült Nullbyte-visszafejtőt készíteniük, a vírus esetleges újabb változatai immunissá válhatnak erre a programra. Ebben az esetben a fájlokat a Data Recovery Pro nevű adatmentő szoftverrel talán megmentheti. A használat lépéseit lentebb találja.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Nullbyte zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Nullbyte-hatástalanítás a Windows Előző verziók funkciójával

Több feltételnek is teljesülnie kell ahhoz, hogy az Előző verziók funkciót használhassa a Nullbyte által fertőzött fájlokon. Először is, a funkciónak már a vírus bejutása előtt bekapcsolva kellett lennie. Ha ez nem így volt, a módszer hatástalan. Ellenkező esetben a lépések a következők:

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Adat-visszaállítás ShadowExplorerrel

Egyelőre nem tudni, hogy a vírus törli-e a rendszer árnyékmásolatait. Ha nem, mindenképp érdemes megpróbálkoznia a fájlok megmentésével a ShadowExplorer segítségével.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

A titkosított fájlok visszaállítása a Nullbyte decrypter segítségével

A Nullbyte által titkosított fájlok visszafejtéséhez töltse le a  NullByteDecrypter programot, és kövesse az instrukciókat.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Nullbyte, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken