Philadelphia vírus eltávolítása (javított útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Philadelphia vírus

Mi az, hogy Philadelphia ransomware vírus?

A Philadelphia vírus terjedni kezd

Rainmaker, a hírhedt víruskészítő egy újabb zsarolóvírussal rukkolt elő, amely ezúttal a Philadelphia vírus nevet kapta. Mint minden ransomware esetében, a hackerek ezzel a vírussal is a lehető legtöbb áldozatot próbálják szedni. Több módszert is kidolgoztak a sikeres fertőzésre. Ha már az ön adatait is titkosította a Stampado vírus új változata, mielőbb hozzá kell látnia a rendszer megtisztításához. Miközben bejegyzésünket olvassa, telepítse a kiváló FortectIntego legújabb változatát, amellyel megkezdheti az eltávolítást. Minél tovább vár a számítógép helyreállításával, a vírus annál több kárt okozhat. Mielőbb lásson hozzá a Philadelphia eltávolításához.

A vírus szerencsére Fabian Wosar figyelmét is felkeltette, aki jól ismert az Apocalypse ransomware-hez készített visszafejtő programjáról. A vírust a darkneten árulják, egy rejtett Tor weboldalon. A fejlesztők bárkinek eladja a szoftvert, aki hajlandó ilyen módon pénzt szerezni. A Philadelphia ransomware megvásárlásakor az új tulajdonos útmutatást is kap a vírus használatára és a fertőzés méretére vonatkozóan. A fejlesztő olyan funkciókat is részletez, mint a „Kegyelem” gomb. Úgy tűnik, hogy ezzel a gombbal a vírus fizetés nélkül is visszaállítja a fájlokat. Ezt a funkciót persze a támadó lelkiismerete működteti…

A vírus egy másik érdekessége a Philadelphia Headquarters. Ezzel az alkalmazással testre szabható a ransomware, és terjedése is nyomon követhető. A fejlesztő a vírus legfontosabb tulajdonságával is dicsekszik, ezek az úgynevezett „hidak”. Vezérlőszerverek helyett egy PHP-kód segítségével vezérli a hálózatot, amelyen a támadó és az áldozat kapcsolatba léphet egymással. Az új tulajdonos a váltságdíj összegét és a fájlok törlésének módját is beállíthatja. A Philadelphia vírust az AutoIT szkriptnyelv működteti. A víruskutatók szerint a fertőzést feltehetőleg hamarosan feltörik. A funkciókat figyelembe véve nem meglepő, hogy az ransomware-ek egész üzletággá nőtték ki magukat. A modern vírusok kevés kezelést igényelnek, mégis nagy bevételt hozhatnak. Ez megmagyarázza a zsarolóvírusok számának nagy mértékű növekedését. A hétköznapi felhasználókat azonban az ilyesmi kevésbé érdekli, sokkal fontosabb a titkosított fájlok visszaállítása.

Hogyan jutott a rendszerbe a ransomware?

Miközben a vírus folyamatosan fejlődik, elsődleges terjesztési módszere feltehetőleg továbbra is a spam e-mailek. A lottónyereménynek vagy szállítólevélnek álcázott fertőzések például nagyon gyakori megoldások. A támadók gyakran állami szervezetek neveit is kihasználják, hogy meggyőzzék az áldozatokat. Az e-mailek általában .doc, .zip vagy JavaScrip fájlok formájában tárolják a vírust. Ezek a fájlok rejtik a fertőzést. Ne felejtse el ezeket, és ne nyisson meg e-maileket és csatolmányokat meggondolatlanul.

A Philadelphia vírus eltávolítása

Meglehetősen veszélyes vírusról van szó, ne hagyja a rendszerben sokáig, akár csatlakoztatott eszközöket is megfertőzhet. Fontos tehát mielőbb eltávolítani a vírust. Ehhez a következő programokat ajánljuk: FortectIntego vagy Malwarebytes. Ezek az alkalmazások gyorsan azonosítják a ransomware-t, és hasonló sebességgel el is távolítják. A titkosított fájlokat azonban nem tudják megmenteni, ehhez más módszerre van szüksége. A garantáltan működő megoldás a biztonsági másolatok visszaállítása, de nem reménytelen várni arra sem, hogy a szakértők visszafejtik a vírust és ingyenes programot tesznek közzé a fájlok megmentéséhez. A fájlok persze fontosak lehetnek, amelyeket mindenképp vissza kell szereznie. Ahogyan említettük is, a fájlok visszafejtése a támadón múlik. Előfordulhat, hogy a váltságdíj kifizetése esetén sem adják vissza a fájlokat. Jobb, ha megszabadul a Philadelphia vírustól és az alábbi visszaállítási módokkal próbálkozik inkább.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Philadelphia vírus

Philadelphia eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Philadelphia törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Philadelphia) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Philadelphia eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Philadelphia elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Philadelphia eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Philadelphia által titkosított fájlok visszaállítását:

Segíthet a Data Recover Pro?

Ez a program jelentheti az egyetlen esélyt, amíg a szakértők dolgoznak a visszafejtő programon.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Philadelphia zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A Rendszer-visszaállítás funkció is segíthet

A rendszer korábbi állapotra történő visszaállítása bizonyos esetekben visszafordíthatja a történteket. Előfordulhat, hogy a Philadelphia működésbe lépést ez nem akadályozza meg, de talán a legfontosabb fájlok megmentésére elegendő időt ad. 

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

A Shadow Explorer előnyei

Ez is egy olyan alkalmazás, amely talán megmenti a fájlokat, ebben az esetben a rendszer árnyékmásolatai segítségével. Ezeket a másolatokat az operációs rendszer hozza létre. Kevés ransomware törődik azzal, hogy ezeket eltávolítsa, érdemes kipróbálnia a szoftvert a Philadelphia esetében.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Philadelphia, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken