PowerLocky vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - PowerLocky vírus

Mi az, hogy PowerLocky ransomware vírus?

Mit várhatok a PowerLocky vírustól?

A PowerLocky vírus bejutásával kapcsolatban rossz híreink és jó híreink is vannak. A rossz hír az, hogy ez a vírus a ransomware-ek azaz zsarolóvírusok közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy titkosítja a fájlokat, amelyeket ezután csak egy bizonyos visszafejtő kulccsal lehet megmenteni. Nem szabad kifizetnie a vírus által követelt váltságdíjat. A víruskutatók sejtései szerint ez egy továbbfejlesztett változat, egészen pontosan a Locky és a PowerWare vírusok kombinációja. Az AES algoritmus segítségével zárja el a személyes adatokat. Nem szabad tehát alábecsülnie a vírust. A jó hír az, hogy komolyabb erőfeszítések nélkül is eltávolíthatja a PowerLocky-t a FortectIntego antispyware program segítségével.

A vírushibrid a közelmúltban bukkant fel, de máris komoly káoszt sikerült teremtenie. Összetettsége miatt rendkívül veszélyes fertőzés. A hackerek két összekapcsolódó AES-256 algoritmust használnak a titkosításhoz. A fenyegetés az %AppData%, %Temp%, %Roaming%, %Common%, %(Felhasználói profil)% és %System32% mappákat célozza. Ha ezekben a mappákban tárol fájlokat, nagyobb eséllyel veszíti el őket abban az esetben, ha a vírus úgy dönt, hogy az ön számítógépét is megtámadja. Mikor a vírus végez a titkosítással, megnyitja a _HELP_instructions.html nevű fájlt, amely tartalmazza a visszaállításhoz szükséges lépéseket. Egyáltalán nem javasoljuk, hogy kifizesse az 500 és 1000 dollár között mozgó váltságdíjat. Semmi sem garantálja, hogy a hackerek vissza fogják adni a fájlokat.

A visszafejtéshez a hackerek elméletileg saját PowerLocky visszafejtőjüket telepítik, amely megegyezik a Locky vírus által használttal. Vesse el a fizetés gondolatát. A program talán tényleg segítene néhány fájl visszaállításában, de az is könnyen lehet, hogy további malware-t is tartalmaz. Egy idő után tehát a PowerLocky ismét felbukkanna. Mivel a vírus két más fertőzés elemeiből áll, némelyik titkosított fájl kiterjesztése .tax2016-ra módosul, de leginkább a .locky bukkan fel. A ransomware notepad.exe, svchost.exe, setup.exe és patch.exe nevek alatt is rejtőzhet. Nehéz tehát megállapítani, hogy melyik fájl is a felelős a történtekért. Fontos, hogy mielőbb hozzálásson a PowerLocky eltávolításához.

A ransomware terjedésének módjai

A PowerLocky által használt terjedési módszer nem különbözik más hasonló vírusok módszereitől. Többnyire spam e-maileket használ. Legyen óvatos a következőkhöz hasonló tárgyakat tartalmazó levelekkel: „Windows Free Upgrade Is Here,” „Your PayPal Account Has Been Suspended,” és „Your Bank Account Receipt.” Ezek az e-mailek megpróbálják rávenni a potenciális áldozatot a fertőzőtt .dox, .exe vagy .scr fájl megnyitására, amely a PowerLocky malware-t tartalmazza. Legyen óvatos a látszólag állami szervtől érkezett levelekkel is. A hamis levelek gyakran felismerhetők a nyelvtani hibákról és az elírásokról. Telepítsen egy megbízható antispyware programot is. Ezzel csökkentheti a postaládáját célzó spamek számát.

A PowerLocky eltávolításának lehetőségei

Nem javasoljuk, hogy a kézi eltávolításra pocsékolja idejét. A kártékony fájlok előkerítése kézzel szinte lehetetlen, hiszen a vírus gyakran felbukkanó fájlneveket használ. Válassza inkább az automatikus eltávolítást. Egy olyan biztonsági szoftverrel, mint a FortectIntego és a Malwarebytes gyorsan eltávolíthatja a PowerLocky vírust. Sőt, a további esetleges vírusokat is azonosítja. A ransomware eltávolítása után hozzákezdhet a fájlok visszaállításhoz. Egyes adatvisszaállító programok talán segíthetnek, de csak a biztonsági másolatok visszaállítása jelent garantált sikert. Ha nem készített másolatokat, ideje kialakítania ezt a szokást.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - PowerLocky vírus

PowerLocky eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: PowerLocky törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (PowerLocky) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

PowerLocky eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden PowerLocky elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt PowerLocky, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken