RAA vírus eltávolítása (2017. szept frissítése) - víruseltávolítási instrukciók

Eltávolítási Útmutató - RAA vírus

Mi az, hogy RAA ransomware vírus?

Az RAA vírus működése

Az RAA vírus (más néven RAA-SEP) úgy működik, mint más fájltitkosító vírusok. Legfontosabb jellemzője, hogy JavaScript fájlt alkalmaz. Ez viszonylag szokatlan, a legtöbb ransomware-variáns C vagy C++ nyelven íródott. Annyi biztos, hogy minél hamarabb távolítja el a vírust, annál jobb. Ha vár az eltávolítással, a fertőzés több kárt tehet, azaz még több fájlt titkosíthat. A fejlesztők a CryptoJS segítségével és AES algoritmussal titkosítják a fájlokat. Bejegyzésünk végén megtalálja az RAA eltávolításának módszereit. Az egyik ilyen módszer a kiváló RestoroIntego lefuttatása.

Ha a vírus a rendszerbe jut, azonnal munkához lát a Windows Script Host eszköz segítségével. Ezt követően átvizsgálja a rendszert, majd a talált adatokat titkosítja, használhatatlanná téve őket ezzel. Ne feledje, hogy a ransomware fejlesztők nem szórakozásból készítenek vírusokat: ha egy-egy ilyen fertőzés a rendszerbe jut, a fájlokat tényleg használhatatlanná teszik. Ez a vírus a .locked kiterjesztést illeszti a fájlok végére. A titkosított adatokat csak a támadók egyedi visszafejtő kulcsával lehet visszafejteni. Ezért a kulcsért azonban természetesen pénzt kérnek, méghozzá 250 dollárt. Leírják a történteket, és tájékoztatják a felhasználót, hogy fizetnie kell. Az üzenet a !!!README!!![egyedi azonosító].rtf nevű fájlban található, amelyet a vírus az Asztalra ment. Ne fizesse ki a váltságdíjat, mert könnyen lehet, hogy csak egy haszontalan szoftvert küldenének, amely nem tudja visszaállítani a fájlokat. Az egyetlen biztos módja a fájlok megmentésének, hogy visszamásolja őket egy korábban elkészített biztonsági mentésből. Sajnos nem lehet őket az árnyékmásolatok alapján visszaállítani, mert a vírus ezeket törli.

Az RAA ransomware nem csak a fájlok titkosítására képes. Ha működésbe lép, a jól ismert Pony trójait is elindítja, amelynek célja, hogy személyes adatokat lopjon az áldozattól. A fenyegetés megszerezheti jelszavait, bankkártyaadatait és más személyes adatait. Ha a fájlok hozzáférhetetlenné válnak, és a .locked kiterjesztést látja rajtuk, az RAA vírussal van dolga (ha kapott üzenetet, ha nem), amelyet azonnal el kell távolítania, a Pony trójaival együtt. Ehhez használjon olyan szoftvert, mint például a kiváló RestoroIntego.

Terjesztési módszerek

Az RAA malware-t e-mailben terjesztik. A támadók több ezer kártékony levelet küldenek ki, amelyek csatolmányként tartalmazzák a vírust. A csatolmány neve ehhez hasonló: [véletlenszerű karakterek_doc_].js. Látható, hogy a támadók a _doc_ karaktersort is hozzáadják a fájl nevéhez, ezzel azt próbálják elhitetni az áldozattal, hogy Word fájlt kaptak. Valójában azonban .js a kiterjesztés, tehát JavaScript fájlról van szó. Ha az áldozat megnyitja a csatolmányt, a vírus a rendszerbe jut, és becsapós Word dokumentumot nyit meg, amely csak zagyvaságot tartalmaz. Miközben az áldozat értetlenül ül a dokumentum előtt, a vírus hozzákezd a fájlok titkosításához.

Hogy megvédhesse számítógépét a ransomware-ektől, a következőket kell tennie:

 • Rendszeresen készítsen biztonsági mentéseket, és másolja azokat külső adathordozókra.
 • Ne nyisson meg gyanús feladóktól származó e-maileket és csatolmányokat.
 • Telepítsen antimalware programot.
 • Minden szoftvert tartson naprakészen.

Eltávolítási útmutató

Az RAA vírus nem hétköznapi fertőzés. A kézi eltávolítás ezért nem igazán kivitelezhető. A fenyegetés fejlesztői mindent megtettek, hogy ezt megnehezítsék. A malware képes arra is, hogy megakadályozza az antivírus programok működését. Ezek (pl. RestoroIntego vagy Malwarebytes) elindításához kövesse az alábbi RAA-eltávolítási lépéseket. A folyamat nem fog sokáig tartani. Ezt követően el fogja tudni távolítani az RAA vírust. Ne feledje, hogy a legtöbb ransomware és más veszélyes vírus spam e-mailek útján terjed. Mindig legyen óvatos a beérkezett levelekkel, és rendszeresen frissítse a biztonsági programokat.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - RAA vírus

RAA eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: RAA törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (RAA) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

RAA eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden RAA elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott RAA eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott RAA által titkosított fájlok visszaállítását:

A Data Recover Pro

Habár ez a program leginkább hibás rendszerindításkor sérült fájlok visszaállítására szolgál, ebben az esetben is segíthet.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott RAA zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A Rendszer-visszaállítás funkció

Bizonyos esetekben a rendszer korábbi állapotra történő visszaállítása is segíthet a vírus eltávolításában. Az RAA ransomware azonban komplex fertőzés, ezért előfordulhat, hogy a funkció nem fog segíteni. 

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

A Shadow Exporer segíthet?

Ez a szoftver csak akkor tud segíteni, ha a vírus nem törölte az árnyékmásolatokat. Veszteni azonban semmit nem fog azzal, ha megpróbálkozik vele.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt RAA, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken