Striked vírus eltávolítása (ingyenes instrukciók) - eltávolítási instrukciók

Eltávolítási Útmutató - Striked vírus

Mi az, hogy Striked zsarolóvírus?

A Striked ransomware részletei

Képernyőkép a Striked zsarolóvírus üzenetéről

A Striked zsarolóvírus a ransomware-ek egy újabb képviselője, tehát váltságdíjat követel az áldozatok adataiért, amelyeket komplex titkosító algoritmusok segítségével zárt el. A titkosított fájlok több helyet foglalnak el a rendszerben, mint az eredeti adatok – mindegyik 36 bájttal növekszik meg.

A vírus a fájlok titkosítása után és azok kiterjesztésének ##azonosító# formára való módosítása után egy README_DECRYPT.html nevű üzenetet hoz létre. A kiterjesztésben lévő azonosító a támadók e-mail címéből és az áldozat személyes azonosítójából áll, melyek az üzenetben is megtalálhatók.

A Striked ransomware jelenleg a következő kiterjesztéseket használja:
#[email protected]#azonosító#
#[email protected]#azonosító#
#[email protected]#azonosító#

Ez csak néhány példája a támadók által a nyomaik eltüntetésére használt e-mail címeknek. Találkozhat akár olyan változatokkal is, amelyek a [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] vagy más címeket adnak meg a zsarolókkal való kommunikációhoz.

Striked zsarolóvírusA Striked zsarolóvírus titkosítja az áldozatok fájljait, majd üzenetet hagy az Asztalon, melyben arra kéri az áldozatokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a támadókkal a megadott e-mail címen. A támadók váltságdíjat követelnek – állításuk szerint ez az egyetlen módja a fájlok visszaállításának.

A ransomware egy látványos sorral üdvözli az áldozatokat az említett üzenetben:

YOUR FILES ARE STRIKED!
-=ALL OF YOUR FILES ARE ENCRYPTED!=-
Your personal identifier: –
Your documents, photos, databases, save games and other important data were encrypted.
For a data recovery requires a decryptor.
To decrypt your files send an email to [email protected]
In the reply letter, you will receive a program for decryption.
After starting the decryption program, all your files will be restored.
!!! Attention !!!!!! Attention !!!!!! Attention !!!
*** Do not attempt to uninstall the program or run antivirus software
*** Attempts to decrypt files by themselves will result in the loss of your data

A ransomware ezután azt állítja, hogy az adatok csak egy bizonyos visszafejtő kulccsal állíthatók vissza, amelyet a támadók kiszolgálóikon tartanak elzárva. A kulcs megszerzéséhez a megadott e-mail cím segítségével az áldozatnak fel kell vennie a kapcsolatot a támadókkal.

Az üzenet azonban nem elég az adatok visszaszerzéséhez. A támadók megadott mennyiségű bitcoin megvásárlását kérik, amelyet továbbítani kell bitcoin-tárcájukba. A fizetési módszer segítségével névtelenek maradhatnak, nem csoda, hogy szinte minden internetes bűnöző ezt alkalmazza.

Először is, egyáltalán nem javasoljuk, hogy kifizesse a váltságdíjat, hiszen bűnözőkben nem bízhat meg. Teljes mértékben rajtuk múlik, hogy elküldik-e a visszafejtő kulcsot.

Vegye figyelembe azt is, hogy előfordult már, hogy a támadók a váltságdíj beérkezése után további pénzt követeltek. Ha követi a VirusActivity nevű oldal híreit, talán hallani fog ingyenes visszafejtőről a ransomware-hez.

Frissítés: 2017. július 24., hétfő Michael Gillespie-nak köszönhetően már elérhető ingyenes visszafejtő a fertőzéshez. A malware-szakértő nemrég egy ingyenesen letölthető Striked-visszafejtőt adott ki. A fájlt letöltheti lentebb, az eltávolítási útmutató szakaszban.

A frissített visszafejtő a következő kiterjesztésű fájlokon képes segíteni:

Ha az ön adatait is a fenti kiterjesztések valamelyike jelöli, semmiképp se fizesse ki a váltságdíjat! Csak távolítsa el a Striked ransomware-t, és ingyenesen visszaállíthatja a fájlokat.

Ne feledje, hogy a váltságdíj kifizetésével bűnözőket támogatna további illegális projektek elindításában. Fizetés helyett tehát inkább mielőbb távolítsa el a Striked zsarolóvírust. Az eltávolításhoz használjon antimalware szoftvert, például: FortectIntego vagy SpyHunter 5Combo Cleaner.

A zsarolóvírusok elkerülhetők

A kártékony spam e-mailek, az exploit kitek, a szoftvertörések, a trójai vírusok, a fertőző hirdetések és a feltört weboldalak jelentik a ransomware-ek fő terjesztési módjait. Ha tehát el szeretné kerülni a Striked vagy más zsarolóvírus véletlen telepítését, kövesse az Avirus szakértőinek tanácsait:

 1. Ne telepítsen programokat gyanús weboldalakról. Ne keressen illegális szoftvereket (ne próbáljon meg fizetős szoftvereket ingyen beszerezni).
 2. Ha csatolmányt vagy hivatkozást tartalmazó e-mailt kapott, először ellenőrizze, hogy a feladó valódi-e. Tartsa észben, hogy a csalók gyakran létező vállalatoknak adják ki magukat – hivatalos logókat és egyéb részleteket is felhasználnak, hogy megbízhatónak láttassák leveleiket.
 3. Minden szoftvert tartson naprakészen. Ne használjon elavult programokat, mert ezek biztonsági réseket tartalmazhatnak, amelyeket kihasználva a támadók malware-t juttathatnak a rendszerbe.
 4. Védje számítógépét antimalware program telepítésével.
 5. Erős jelszavakat használjon távoli hozzáférési szoftvereihez. A Trend Micro szakértői szerint a Striked legújabb változatai kifejezetten a rosszul konfigurált távoli elérési portokat használják ki, valamint gyengén védett webes hozzáférési felületeket használó kiszolgálókat is megcéloznak.
 6. Készítsen biztonsági mentéseket.

A Striked eltávolítása és az adatok megmentése: út a jó állapotú számítógép felé

A ransomware-ek rendkívül veszélyes malware-ek, megfelelő módon kell eljárnia velük szemben. A Striked vírus eltávolításához is jobb, ha antimalware programot használ. Ha még nincs ilyen programja, válasszon egyet a csapatunk által ajánlott lehetőségek közül.

Nem érdemes a vírus kézi eltávolításával próbálkoznia, mert könnyedén figyelmen kívül hagyhat fontos komponenseket és módosult rendszerbeállításokat. Ilyen esetben a számítógép sebezhető marad, gyanús viselkedésbe kezdhet, stabilitása is csorbát szenvedhet.

Mindezek fényében tehát a Striked automatikus eltávolítását javasoljuk. A vírus eltávolításához először is indítsa számítógépét „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Striked vírus

Striked eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Ha a ransomware titkosította adatait, de nem szeretne váltságdíjat fizetni, mielőbb távolítsa el a vírust. Ehhez először „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban kell indítania a számítógépet:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Striked törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Striked) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Striked eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Striked elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Striked eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Az adatok visszaállításának legegyszerűbb módját természetesen korábban elkészített biztonsági másolatok jelentik. Erre az adatmentési módszerre sajnos nem sok ransomware-áldozatnak van lehetősége, mert nem készítenek biztonsági másolatokat. Ha ön is ebben a helyzetben van, próbálkozzon az alábbi alternatívákkal. Szerencsés esetben valamelyik működni fog.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Striked által titkosított fájlok visszaállítását:

Data Recovery Pro módszer

Ha ransomware titkosította a fájlokat, adjon egy esélyt a Data Recovery Pro képességeinek. A szoftver különböző okokból sérült/törlődött fájlok visszaállítására készült, segíthet a Striked malware esetében is.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Striked zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Adatmentés a Windows Korábbi verziók funkciójával

Készített rendszer-visszaállítási pontot? Remek. A visszaállítási pont segítségével megpróbálkozhat ezzel a módszerrel.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

ShadowExplorer

A ShadowExplorer kiváló szoftver, amely a rendszer árnyékmásolatai alapján képes megmenteni a sérült, titkosított vagy törölt fájlokat. Használatának módja a következő.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

A StrikedDecrypter letöltése

Michael Gillespie malware-szakértőnek sikerült olyan programot készítenie, amely vissza tudja fejteni a Striked által titkosított fájlokat. A szoftver neve StrikedDecrypter, és a legtöbb Striked-változat által lekódolt fájlokhoz sikerrel felhasználható.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Striked, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Linas Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken