Surprise vírus eltávolítása

Eltávolítási Útmutató - Surprise vírus

Mi az, hogy Surprise vírus?

Mennyire veszélyes a Surprise vírus?

Nap mint nap egyre több vírus bukkan fel az interneten, ezek közül az egyik egyre csak erősödő példány a Surprise vírus. A szoftver a nyílt forráskódú EDA2 ransomware (zsarolóvírus) alapjain nyugszik. A vírust vizsgáló szakértők azt megfigyelései szerint a fertőzés terjesztésének egyik módja a TeamViewer programok keresztüli távoli telepítés. A többi ransomware-hez hasonlóan az észrevétlen bejutás után a Surprise vírus komplex algoritmus segítségével titkosítja a számítógépen tárolt fájlokat. A felhasznált AES kód csak azzal a privát kulccsal fejthető vissza, amelyet a vírus készítői váltságdíj fejében kívánnak fel. Habár a szakértők szerint a Surprise vírus egy „alsókategóriás” fertőzés, működése nagyon hasonlít olyan hírhedt és jól felépített ransomware-ekre, mint a Locky, a TeslaCrypt, a CTB-Locker és a CryptoWall.
A Surprise vírus által titkosított fájlok a .surprise kiterjesztésről ismerhetők fel. Két szöveges fájlt is létrehoz, DECRYPTION_HOWTO és Encrypted_Files néven, amelyek tájékoztatják a felhasználót a történtekről és arról, hogy hogyan állíthatja helyre a fájlokat. Az első dokumentum a visszaállítás lépéseit írja le: a fájlok visszaállításáért az áldozatnak 0,5–25 bitcoint kell fizetnie, amely nagyjából 57 ezer és 2,8 millió forintnak felel meg. A váltságdíj összege a fájlok fontosságától függően változik. Érdekesség, hogy a bűnözők hajlandók visszaállítani egyet a fájlok közül, hogy bizonyítsák állításukat. Ezen kívül nincs más módja a fájlok megmentésének, a visszaállításhoz szükséges kulcs a csalók távoli szerverén van. Nem ajánljuk, hogy fizessen, mert ezzel nemcsak fájljait veszítené el, hanem pénzét is. A fájlok visszaállításának egyetlen biztonságos módja a korábban létrehozott biztonsági mentések előkerítése. A felhős szolgáltatások azonban nem feltétlenül biztonságos megoldások, mert a ransomware akár ezekhez is hozzáférhet. Mivel nincs a biztonsági mentésen kívül nincs megbízható módja a visszaállításnak, jobb, ha mielőbb eltávolítja a Surprise vírust a rendszerből – még mielőtt további károkat okozna. Ehhez egy hatékony antivírus szoftverre, például a FortectIntego legújabb változatára lesz szüksége.

Surprise virus

Hogyan juthat a vírus a rendszerbe?

A TeamViewer programon keresztüli telepítés mellett a ransomware veszélyes peer-to-peer (P2P) hálózatokon keresztül, megtévesztő szoftverfrissítésekkel, trójai vírusokkal és fertőző e-mailes csatolmányokkal is terjed. A vírus terjedésének módszereit ismerve figyelmesebb lehet a letöltések és az e-mailek megnyitása során. Így elkerülheti a számítógép megfertőződését, a fájlok elvesztését és a Surprise vírus eltávolításának hosszú és komplikált folyamatát is. Nem szabad kizárólag megérzéseire hagyatkoznia azzal kapcsolatban, hogy a telepítésre kiszemelt program vírusos-e. A megfelelő védelem érdekében használjon megbízható antispyware vagy antivírus programot és tartsa őket naprakészen.

A Surprise vírus eltávolítása:

Ahogyan ezt már említettük is, a legjobb védelem ezzel a vírussal szemben az óvintézkedés, de ha azok közé tartozik, akiket a Surprise már sikeresen megfertőzött, mielőbb hozzá kell látnia a számítógép megtisztításához. Ennek két különböző módja van. Választhatja a kézi eltávolítást, habár a ransomware nem egy szokványos program, amelyet egyszerűen törölhet. A nehézkes folyamat miatt azt javasoljuk, hogy az automatikus eltávolítási módszert válassza, tehát vizsgálja át a rendszert egy antivírus szoftverrel. Előfordulhat, hogy a vírus letiltja a biztonsági szoftvereket. Ebben az esetben segíthet az internetkapcsolat bontása, vagy ha nem, megpróbálkozhat a szakértőink által összeállított Surprise vírus eltávolítási útmutatóval.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Surprise vírus

Surprise eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Surprise törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Surprise) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Surprise eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Surprise elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Surprise, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken