TeslaCrypt 3.0 törlés (ingyenes útmutató)

Eltávolítási Útmutató - TeslaCrypt 3.0

Mi az, hogy TeslaCrypt 3.0?

A TeslaCrypt 3.0 a TeslaCrypt ransomware legújabb változata. A fertőzés pontosan úgy működik, mint a többi zsarolóvírus: titkosítja az áldozat fájljait, majd váltságdíjat követel a titkosítás visszafordításáért. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a TeslaCrypt 3.0 vírus működését, valamint részletezzük eltávolításának módjait.

Hogyan működik a TeslaCrypt 3.0?

Mikor a TeslaCrypt 3.0 vírus a rendszerbe jut, a háttérben azonnal hozzálát a titkosítási folyamat előkészítéséhez. Először is, egy .exe fájlt helyez el a rendszerben, majd rendszerindítási elemet illeszt be (információink szerint a merryHmas.inf fájlt), amely biztosítja, hogy a rosszindulatú titkosítási folyamat a következő újraindításkor aktiválódjon. A következő bekapcsoláskor tehát a malware sajnos belekezd a titkosításba, amely során átvizsgálja a rendszert, és elérhetetlenné teszi a személyes fájlokat. A vírus a fájlok nevét is módosítja, a következő kiterjesztést hozzájuk illesztve: .XXX, .TTT, .CCC, .VVV, .MP3 vagy .MICRO.
Miután a folyamat befejeződött, a ransomware üzenetet hagy a titkosított fájlokat tartalmazó mappákban. Ebben az áll, hogy a fájlokat erős titkosítási kulcs „védi”, és a felhasználó várhat a csodára, amely a váltságdíj megduplázódásával is jár, vagy egyszerűen megmentheti az adatokat: csak ki kell fizetnie a váltságdíjat Bitcoin valuta segítségével. Nem szabad bedőlnie a hackereknek, nagyon valószínűtlen, hogy tényleg visszaadják a fájlokat.

Hogyan juthat a rendszerbe a TeslaCrypt 3.0?

Ha fogalma sincs, hogyan jutott a trójai fenyegetés a rendszerbe, folytassa az olvasást:

 1. A TeslaCrypt 3.0 főként fertőző e-mailek formájában terjed, tehát oda kell figyelnie az ismeretlen feladóktól származó levelekre. A legfontosabb, hogy ne nyissa meg az ilyen e-mailek csatolmányait. A fertőző fájlokat szinte minden esetben álcázzák, első ránézésre megbízható, sőt, fontos fájloknak tűnhetnek.
 2. Ha a malware a rendszerbe jut, mindenképpen el kell távolítania a vírus MINDEN komponensét. Ha ezt nem teszi meg, bizonyos hátramaradt fájlok, például a trójai szoftver újra letöltheti például a TeslaCrypt 3.0 vírust, valamint személyes adatokat is megfigyelhet. A hírek szerint a TeslaCrypt telepítésére képes egyik trójai a Miuref.B nevű fertőzés.
 3. Kerülje az olyan frissítési ajánlatokat is, amelyek felugró ablakok vagy új fülek formájában jelennek meg. Ne feledje, hogy a malware programok ilyen megtévesztő frissítésekként is terjednek – ne dőljön be a csalók trükkjeinek. A szoftverfrissítéseket mindig megbízható forrásból töltse le, például a fejlesztők saját weboldaláról.

A TeslaCrypt 3.0 eltávolításához minden hozzá tartozó fájlt törölnie kell. Ha nem tudja, hogy ezt hogyan kell, kövesse a 2. oldalon található TeslaCrypt 3.0 eltávolítási útmutatót.

A TeslaCrypt 3.0 eltávolítása

A ransomware-ek esetén mindig érdemes inkább az automatikus eltávolítási módszert választani, hiszen olyan vírusról van szó, amely rejtve működik, és komoly károkat okozhat a rendszerben. Mi a FortectIntego és a Webroot SecureAnywhere AntiVirus szoftvereket ajánljuk a rendszer átvizsgálásához. Egy ilyen malware-eltávolító program könnyedén észleli és el is távolítja a TeslaCrypt 3.0-hoz tartozó kártékony fájlokat. Ha azonban mégis a kézi eltávolítás választja, görgessen lejjebb, ahol megtalálja az ehhez szükséges lépéseket.

Hogyan fejthetők vissza a fájlok?

Sajnos a TeslaCrypt 3.0 vírust is frissítették, így közel lehetetlen a fájlok visszafejtése. Biztonsági mentésekből azonban visszaállíthatja a fájlokat, ha azokat külső tárolóra mentette. Először mindenképp távolítsa el a vírust, csak eztán csatlakoztassa a biztonsági másolatokat tároló hardvert. Ha nem készített másolatokat, sajnos valószínűleg lehetetlen a fájlok megmentése. Ennek ellenére azért megpróbálkozhat a következő programokkal: Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities vagy R-Studio.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - TeslaCrypt 3.0

TeslaCrypt 3.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: TeslaCrypt 3.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (TeslaCrypt 3.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

TeslaCrypt 3.0 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden TeslaCrypt 3.0 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt TeslaCrypt 3.0, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken