TeslaCrypt 4.2 törlés (víruseltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - TeslaCrypt 4.2

Mi az, hogy TeslaCrypt 4.2?

TeslaCrypt 4.2 vírus: újabb, agresszívebb

Ha még nem hallott a TeslaCrypt legújabb változatáról, a TeslaCrypt 4.2 vírusról, most tájékozódhat a friss ransomware jellemzőiről. A fenyegetést rendkívül rosszindulatú feladatra készítették: hogy titkosítsa az áldozatok fájljait, majd azokért váltságdíjat követeljen. A víruscsalád komoly tapasztalatot tudhat a háta mögött, a fejlesztők szüntelenül újabb verziókat adnak ki. Sejthető, hogy ez a változat is veszélyesebb lesz az előzőknél. A cyberbűnözők kisebb új funkciókat építettek a programba. Az egyik a titkosítás után hagyott üzenet átdolgozása. Ha ön is a fertőzés áldozata, nagyon fontos, hogy mielőbb eltávolítása a TeslaCrypt 4.2 vírust.

A malware eredetileg kisebb ransomware fertőzésként indult, amely játékosok számítógépét célozta meg. A visszafejtési kulcsot néha meg lehetett találni a rendszerben. Nem okozott tehát komolyabb problémákat. Idővel azonban a fejlesztők sokat javítottak a szoftveren. Az előző verziő, a TeslaCrypt 4.0 sokkal komplexebb titkosítási algoritmust használ. A titkosított fájlokhoz pedig nem csatolt bővítményt. A vírus azonosítása ezért sokat nehezedett. A jelenlegi verzió, a TeslaCrypt 4.2 ransomware a következő fájlokat hozza létre:

%UserProfile%\Desktop\!RecoveR!-[5_characters]++.HTML
%UserProfile%\Desktop\!RecoveR!-[5_characters]++.PNG
%UserProfile%\Desktop\!RecoveR!-[5_characters]++.TXT

A visszaállítási instrukciókat tartalmazó fájl mérete 256 bájtról 272-re növekedett. A vírus a C:\Windows\System32\vssadmin.exe fájlt is megfertőzi. Az előző verziókkal szemben a lezárt fájlok másolatait is törli.

A TeslaCrypt 4.2 malware terjesztése

A vírus az előző változatokhoz hasonlóan terjed. Spam e-mailek csatolmányaként juthat a rendszerbe. A fejlesztők ezt meglehetősen trükkös módon végzik. Azzal próbálják meg rávenni a címzetteket a fertőzött fájlok megnyitására, hogy az leveleket számláknak, fontos, állami értesítéseknek és hasonló üzeneteknek álcázzák. Megnyitáskor a vírus azonnal működésbe lép.

Úgy tűnik, a hackerek nem próbáltak látványos üzenetet készíteni. A fájl neve -!recover!-!file!-.txt, amely egy egyszerű Jegyzettömb-fájl, és tartalmazza a titkosított fájlok visszaállításához szükséges lépéseket. A hackerek megadják a fizetéshez használandó Tor böngészőre mutató hivatkozást is. Semmiképp ne fizesse ki a követelt összeget. A vírus fejlesztő az első verzió kiadása óta óriási összeget halmoztak fel. 2016 májusában azonban felhagytak a projekttel, és közzétették a visszafejtéshez szükséges kulcsot, így a fájlokat ingyen is visszaállíthatja. A 2. oldalon megtalálja a szükséges lépéseket.

Fontos tudnia, hogy a TeslaCrypt 4.2 exploit kitek segítségével is a rendszerbe juthat. Ezek különböző formákat vehetnek fel: lehetnek trójaiak, férgek, Javascript fájlok. A trójaiak kifejezetten könnyedén juthatnak a rendszerbe, anélkül, hogy az antivírus szoftverek észlelnék őket. Nagyon fontos, hogy egy hatékony antispyware programot is telepítsen. Lássunk hozzá a TeslaCrypt 4.2 eltávolításához. Érdemes a ReimageIntego”] legújabb változatát használnia.

A TeslaCrypt 4.2 eltávolítása

Először is, távolítsa el a TeslaCrypt 4.2 vírust. A legjobb megoldás egy antispyware program, amely kifejezetten arra készült, hogy elbánjon a malware-ekkel és ransomware-ekkel. A trójaiakat is azonosítani tudja. A TeslaCrypt 4.2 eltávolítása után a fájlokat a TeslaCrypt visszafejtő eszköz segítségével állíthatja vissza. Gondoljon ki alternatív fájltárolási módszereket, hiszen csak azért van lehetősége a fájlok visszafejtése, mert a vírus fejlesztői kiadták a mesterkulcsot. Ez azt jelenti, hogy a többi ransomware továbbra is nagy veszélyt jelent. Ha egy ilyen a rendszerbe jut, a fájlok örökre elveszhetnek. A DVD-k, pendrive-ok és online tárhelyek mind jó választások a biztonsági mentések tárolásához. Fontos azonban, hogy a ransomware-ek fertőzéskor a csatlakoztatott tárolókra is hatással lehetnek. Ezért fontos, hogy rendszeresen frissítse a biztonsági szoftvereket.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - TeslaCrypt 4.2

TeslaCrypt 4.2 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: TeslaCrypt 4.2 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (TeslaCrypt 4.2) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

TeslaCrypt 4.2 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden TeslaCrypt 4.2 elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt TeslaCrypt 4.2, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken