TrueCrypt vírus eltávolítása (víruseltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - TrueCrypt vírus

Mi az, hogy TrueCrypt zsarolóvírus?

Amit a TrueCrypt vírusról tudni kell

A TrueCrypt ransomware vírus célja, hogy megtámadja a számítógépet, majd lezárja a személyes fájlokat. Amint befejezte a titkosítást, felszólítja az áldozatot, hogy ha vissza szeretné kapni a fájlokat, 72 órán belül fizesse ki a követelt váltságdíjat. Ellenkező esetben a titkosítás megszüntetéséhez szükséges kulcsot örökre megsemmisítik. Habár minden ijesztőnek tűnik, nem szabad pánikba esnie. Azonnal távolítsa el a rendszerből a TrueCrypt vírust. Bemutatjuk a legjobb megoldásokat. Az egyik ilyen a RestoroIntego nevű antimalware program.

A vírus működése

Sokak szerint nem véletlen, hogy a vírus neve TrueCrypt. Létezik egy másik TrueCrypt nevű program is, amely lehetővé teszi a fájlok illetéktelenek elől való elzárását. A szakértők szerint a szoftver egyes változatai trójai vírusra cserélve terjednek. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a ransomware-nek is köze van a helyzethez. A vírus úgy működik, mint más ransomware fertőzések. Fertőző csatolmányokat tartalmazó spam e-mailek segítségével is megtámadhatja a számítógépeket. Megnyitás után a vírus többek között a következő kiterjesztésű fájlokat keresmi meg: .cfm, .class, .cmd, .config, .cpp, .cr2, .crw, .cs, .csh, .csproj, .csr, .css, .csv, .cxx, .d, .db, .dcr, .dds, .deb, .dib, .dng, .doc, .docm, .docx, .dot, .dotm, .dotx, .dtd, .eps, .fla, .fpx, .gif, .gif, .gz, .gzip, .h, .hpp, .hta. Az adatokat lezárja, és a következő fájlba tömöríti őket: %APPDATA%\Microsoft\TrueCrypter\Encrypted.dat. Ezt követően lecseréli az Asztal háttérképét egy értesítéssel, amely tájékoztatja az áldozatot arról, hogy megadott időn belül ki kell fizetnie a váltságdíjat.

Adataink szerint a fertőzés az RSA-2048 algoritmust használja a titkosításhoz. A vírus egyik új funkciója, hogy kapcsolatfelvételi e-mail címet is nyújt: trueransom_TrueCrypt@_mail2tor.com. A követelés viszonylag szerény: mindössze 93 dollár, míg a „víruscsalád” többi tagja 400 vagy több dollárt is követelhet. Az adatok visszaállításának lépéseit részletező szöveges fájlban a TrueCrypt malware egy bitcoin pénztárca elkészítésének módját is leírja. A bitcoin mellett Amazon ajándékkártyákat is elfogad. Ez a módszer kissé hibás, a vírus domainjének lekövetése nem lehet túl nagy feladat. A TrueCrypt egyelőre azonban megállíthatatlanul garázdálkodik.

Fontos tudni, hogy a vírus „fájl nélküli fertőzés” módjára is a rendszerbe juthat. Ennek az a különlegessége, hogy nagyon kevés nyomot hagy maga után, jellemzően csak apró kémprogramok működnek így, amelyek feladata csak annyi, hogy adatokat gyűjtsön az operációs rendszerről. A hackerek ezután az adatok segítségével új módszerekkel működő ransomware-eket fejleszthetnek. Nagyon fontos, hogy kivédje az ilyen támadásokat. Ehhez elengedhetetlen, hogy egy megbízható spyware- és malware-eltávolító szoftvert használjon. Adatvisszaállító programokkal is próbálkozhat: PhotoRec és R-studio. Lássunk hozzá a TrueCrypt eltávolításához.

Hogyan távolítható el a TrueCrypt?

Két módon is eltávolíthatja a veszélyes behatolót. Az első módszer a TrueCrypt kézi eltávolítása. Ha úgy gondolja, hogy egyedül is el tud bánni a vírussal, kövesse a lentebb olvasható kézi eltávolítási útmutató lépéseit. Figyelmesen olvasson el minden lépést, egyetlen részletet se hagyjon ki. Emellett használhatja az automatikusan működő módszert is. Ez a módszer nagyobb valószínűséggel távolítja el a fertőzést. Az antispyware programokat kifejezetten arra készítették, hogy észleljék és eltávolítsák a malware-eket és a ransomware-eket. Miután a rendszert teljesen megtisztította és helyreállította, gondolja át, hogy milyen más módon tudná adatait tárolni, hogy elkerülhesse az újabb adatvesztést.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - TrueCrypt vírus

TrueCrypt eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: TrueCrypt törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (TrueCrypt) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

TrueCrypt eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden TrueCrypt elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt TrueCrypt, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Alice Woods
Alice Woods

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Alice Woods
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken