Uyari vírus eltávolítása (ingyenes útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Uyari vírus

Mi az, hogy Uyari ransomware vírus?

Az Uyari ransomware főbb jellemzői:

Az Uyari ransomware egy újabb olyan vírus, amely főként előre meghatározott földrajzi egységeket céloz. Ezúttan a török felhasználók állnak a célkeresztben. Ha ön is Törökország területén vagy környezetében él, készüljön fel a lehetséges támadásra. Ennek a legjobb módja természetesen az, hogy tájékozódik a vírusról, arról, hogy hol bukkanhat fel, és hogy hogyan kerülheti el. Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót részletezünk, beleértve az Uyari vírus eltávolításának módját is. Ha nincs ideje átolvasni a teljes bejegyzést, hanem azonnal meg szeretne szabadulni a fertőzéstől, a RestoroIntego”] segítségével máris hozzáláthat az eltávolításhoz.

Ahogyan említettük is, a vírus megadott területen terjed, amelyet a fertőzéskor létrehozott üzenet is bizonyít, hiszen törökül íródott. Szeretnénk emlékeztetni, hogy a vírus a fertőzés utolsó fázisában hozza létre az üzentet, tehát azután, hogy az adatokat komplex algoritmussal titkosította. Az üzenet tájékoztatja az áldozatot a történtekről, arról, hogy a fájlok miért elérhetetlenek, és arról is, hogy hogyan szerezheti vissza a hozzáférést. Az üzenet HTML formátumú, neve „DOSYALARINIZA ULAŞMAK İÇİN AÇINIZ”. A hackerek pénzt követelnek (körülbelül 370 ezer forintot) a fájlokat visszaállító kulcsért cserébe. A gond csak az, hogy senki sem tudja, hogy ez a kulcs tényleg létezik-e és hogy tényleg elküldik-e fizetés után. Megbízhatóbb lehetőség, hogy egyszerűen eltávolítja a vírust és valamilyen más módon próbálja visszaállítani a fájlokat. Így nem kockáztatja az átverést, és nem fogja támogatni a víruskészítőket újabb fertőzések előállításában. Érdemes tudni azt is, hogy a titkosított fájlok „.locked” kiterjesztést kapnak. Az ilyen kiterjesztésű fájlok mind megnyithatatlanná váltak. Bejegyzésünk megírása idején még nem volt olyan szoftver, amely visszafejthetné a titkosítást, de az Uyari eltávolítására és az esetleges később támadások elhárítására létezik.

A ransomware terjedésének és bejutásának módja:

Ha nem szeretné az Uyari vírus miatt elveszíteni adatait, először is ellenőrizze, hogy a rendszer és a szoftverek naprakészek-e. A ransomware bejutásának egyik módja az elavult programok biztonsági réseinek kihasználása. Emellett kerülje el a kétes weboldalakat, szoftverletöltő oldalakat és egyéb gyanús domaineket, ezek gyakran rejtenek zsarolóvírusokat vagy más vírusokat, trójaiakat és férgeket. Gyakran használt trükk, hogy a fertőzéseket jól ismert programok frissítéseinek álcázva terjesztik, gyakori álca például az Adobe Flash Player. Fontos tehát, hogy szoftvereit a hivatalos weboldalakról frissítse. Végül, de nem utolsó sorban az e-mailekre is oda kell figyelnie, a fertőzések spamek formájában is terjednek. Ha az Uyari a rendszerbe jut, nehéz megállítani, a megelőzés tehát sokkal jobb taktika.

Az Uyari eltávolítása és az adatmentés lehetőségei:

Az Uyari vírus nem egy pehelysúlyú versenyző, ezért az eltávolításhoz használt szoftvernek is hasonló súlycsoportban kell játszania. Azt javasoljuk, hogy professzionális antivírus szoftvert használjon a fertőzött fájlok azonosításához, mert a kézi eltávolítás ebben az esetben meglehetősen bonyolult feladat lenne. Ha a fertőzés letiltotta az antivírus szoftvert, használja a bejegyzésünk alatt található útmutatót. Ezt követően egy megbízható antivírus szoftvert lefuttatva távolítsa el az Uyari-t. A fájlokat korábban elkészített biztonsági mentésekből állíthatja vissza, vagy próbálkozhat adatmentésre specializált szoftverekkel is – persze mindezt csak az Uyari eltávolítása után tegye.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Uyari vírus

Uyari eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Uyari törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Uyari) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Uyari eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Uyari elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Uyari, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken