WildFire Locker vírus eltávolítása (javított útmutató) - (frissítve: 2016. aug)

Eltávolítási Útmutató - WildFire Locker vírus

Mi az, hogy WildFire Locker ransomware vírus?

Mit lehet tudni a WildFire legújabb változatáról?

A WildFire Locker vírus (vagy egyszerűen WildFire) egy veszélyes ransomware, amely a Kelihos botnet segítségével terjed. A vírus mögött álló orosz hackerek spam üzenetek tömérdekével terjesztik a vírust fertőző Word dokumentum formájában, amely felkéri a potenciális áldozatot a makrók engedélyezésére. NE dőljön be a trükknek, mert ezzel aktiválná a WildFire vírust. Aktiválás után a vírus csatlakozik a hackerek kiszolgálójához, ahonnan speciális felhasználói azonosítót és jelszót kér. Ezt a jellemzőt más ransomware-eknél még nem tapasztaltuk. Az azonosító és a jelszó beszerzése után a ransomware hozzálát a fájlok titkosításához az AES-256 CBC típusú fejlett algoritmus segítségével. A titkosított fájlok kiterjesztését .wflx-re módosítja, majd HOW_TO_UNLOCK_FILES_README_[ÁLDOZAT AZONOSÍTÓJA] nevű szöveges fájlokat hoz létre.

Az üzenetek a következővel kezdődnek: „All your files have been encrypted by WildFire Locker.” Ezt követően leírja a titkosítás típusát és az adatok visszaállításának módját. Sajnos a visszaállítás egyetlen módja a váltságdíj kifizetése, avagy ahogyan a vírus írja „buy a decryption password” – ez 300 eurós/dolláros költséget jelent. Az internetes bűnözők arról is tájékoztatják az áldozatot, hogy minél előbb fizetnie kell, ellenkező esetben a váltságdíj 999 euróra/dollárra ugrik. A WildFire ransomware üzenete tartalmazza a fizetéshez használandó oldalt is, ahol az áldozat megtanulhatja, hogyan vásárolhat bitcoint (a támadók bitcoinban kérik a váltságdíjat), ellenőrizheti a befizetés állapotát, és két fájlt ingyenesen visszafejthet – bizonyítandó, hogy a hackerek tényleg képesek visszaállítani a fájlokat. Ha hajlandó lenne kifizetni a váltságdíjat, tudnia kell, hogy ezzel csak támogatná a vírus készítőit további fertőzések elkészítésében. Tapasztalataink emellett azt mutatják, hogy nem minden esetben küldik el a visszafejtéshez szükséges szoftvert. Inkább végezze el a WildFire eltávolítását.

Érdekesség, hogy a fizetésre használandó oldal „ügyféltámogatást” is kínál a WildFire Locker vírushoz, amelyen keresztül az áldozatok üzenhetnek a vírus készítőinek, és 24 órán belül választ is kapnak. Ezek az emberek azonban nem fogják megsajnálni, nem fogják csökkenteni a váltságdíjat. Felesleges alkudozással próbálkozni. Ha a vírus titkosította fájljait, el kell döntenie, hogy fizet-e. Mi nem javasoljuk a fizetést; mindazonáltal ha a közel 300 euró nem tűnik teljesíthetetlen kiadásnak, megvásárolhatja a visszafejtő szoftvert, de nem biztos, hogy a hackerek tényleg segíteni fognak. A WildFire Locker eltávolítása meglehetősen nehéz feladat, ezért azt javasoljuk, hogy egy antimalware szoftvert használjon, például a FortectIntego legújabb változatát.

Hogyan kerülhető el ez a vírus?

Számos ransomware, a WildFire vírus is exploit kitek, spam e-mailek, becsapós hirdetések és fertőző letöltések segítségével terjed. Számítógépének védelmét több lépésben biztosíthatja:

 • Telepítsen egy hatékony antimalware programot, és mindig tartsa naprakészen;
 • Minden egyéb szoftvert is rendszeresen frissítsen. Ha nem szeretné ezt kézzel tenni, engedélyezze az automatikus frissítéseket;
 • NE nyissa meg az ismeretlen vagy megbízhatatlan feladóktól származó e-maileket, az azokban lévő hivatkozásokat és az azokhoz mellékelt csatolmányokat;
 • Készítsen biztonsági másolatot fájljairól. További információkat ebből a bejegyzésből kaphat: Miért van szükség biztonsági mentésekre?

Ha el szeretné távolítani a vírust, de az letiltotta az antimalware szoftvereket, kövesse a lentebb olvasható WildFire Locker eltávolítási útmutatót.

A WildFire Locker vírus eltávolítása:

Az olyan jellegű veszélyes vírusok, mint amilyen a WildFire Locker is, gyakran úgy készültek, hogy megakadályozzák az antimalware programok működését. Ha azonban a vírus valamelyik korai változatával áll szemben, gond nélkül átvizsgálhatja a rendszert a FortectIntego vagy a SpyHunter 5Combo Cleaner segítségével, amelyek nagyon jó eredményeket mutattak fel a ransomware-ek eltávolítása terén. Ha a kettő közül egyik sem indul el, az alábbi lépéseket kövesse a vírus leállításához és egy antimalware szoftver elindításához. Figyelmesen kövesse a lépéseket. A fájlokat visszaállíthatja biztonsági mentésből, vagy ha nem készített ilyet, próbálkozhat a következő lehetőségekkel:

1. A legfontosabb fájlok visszaállítása a Windows Rendszer-visszaállítás funkciójával.

Ha a titkosított adatok nem fontosak, és csak 1-2 fájlra van szüksége, próbálkozzon a Windows Rendszer-visszaállítás funkciójával. FONTOS! Ez a módszer csak akkor segíthet, ha a Rendszer-visszaállítás már engedélyezve volt a számítógépen. Ha igen, a következőket tegye:

 • Kattintson jobb egérgombbal a visszaállítandó fájlra;
 • Válassza a „Tulajdonságok” lehetőséget, majd kattintson az „Előző verziók” fülre;
 • Nézze át az elérhető verziókat a „Fájlverziók” dobozban. Válassza ki a megfelelő verziót, majd kattintson a „Visszaállítás” gombra.

2. A WildFire ransomware által titkosított fájlok visszaállítása a ShadowExplorer segítségével.

Ha sikerült eltávolítania a ransomware-t anélkül, hogy a titkosított fájlok árnyékmásolatai sérültek volna, a ShadowExplorer segítségével megmentheti az adatokat:

 • A ShadowExplorer letöltése (http://shadowexplorer.com/);
 • Végezze el a ShadowExplorer telepítését;
 • Indítsa el a programot, és a bal felső sarokban lévő legördülő listán válassza ki a titkosított fájlokat tartalmazó lemezt. Nézze át a mappákat;
 • Kattintson a visszaállítandó mappára, és válassza az „Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.
Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - WildFire Locker vírus

WildFire Locker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: WildFire Locker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (WildFire Locker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

WildFire Locker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden WildFire Locker elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt WildFire Locker, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken