Súlyosság:  
  (10/100)

Mystartsearch.com törlés

12

Mi az a Mystartsearch.com?

A Mystartsearch.com (avagy MyStart Search és Mystartsearch) egy kétes keresőmotor, amely a böngészőeltérítők közé sorolandó. Ennek oka, hogy különféle ingyenes programok opcionális mellékleteként terjed, és számos felhasználót meglepett azzal, hogy engedély nélkül jutott be böngészőikbe. A Mystartsearch.com első ránézésre átlagos keresőmotornak tűnhet,  pedig egyértelműen akadályozza a böngészést. A program az Internet Explorer, a Google Chrome, a Mozilla Firefox és más böngészők kezdőlapjaként és alapértelmezett keresőmotorjaként is felbukkanhat. Ahogy már említettük is, megbízható keresőmotornak tűnhet, amely a keresődoboz mellett kedvenc weboldalakra mutató gombokat is megjelenít. Fontos azonban tudnia, hogy a weboldalt reklámok támogatják, így módosított találatokat jeleníthet meg,  ráadásul átirányításokat is indíthat affiliate weboldalakra, lelassíthatja a rendszert, és egyéb problémákat is okozhat. Ne feledje: semmi sem garantálja, hogy csak biztonságos, fertőzésmentes weboldalakra irányít át!

Nemrégiben az is kiderült, hogy a felhasználók internetes tevékenységeit is megfigyelheti. Begyűjtheti olyan (személyes beazonosításra nem alkalmas) adatokat, mint az e-mail címek, a rendszer IP-címe, a meglátogatott weboldalak, stb. Érdemes tehát eltávolítani a keresőmotort és a böngészőket visszaállítani eredeti állapotukba. A Mystartsearch.com eltávolításához mi a SpyHunter legújabb változatát ajánljuk.

Hogyan juthat a rendszerbe a Mystartsearch.com?

Hasonlóan a delta-homes.com, BoBrowser és Omiga Plus programokhoz, a Mystartsearch.com is böngészőeltérítőnek és potenciálisan kéretlen programnak számít, mert harmadik felek segítségével terjed. Ezek a programok bizonyos ingyenes szoftverek (letöltéskezelők, PDF-készítők, videókonvertálók, és így tovább) telepítése után bukkanhatnak fel a rendszerben. Rengeteg ingyenes program próbálja rávenni a felhasználókat a mellékelt adware-ek és böngészőeltérítők telepítésére, arra számítva, hogy a felhasználók nem figyelnek oda a telepítésekre. Ne feledje tehát a telepítőben mindig a részletes (advanced, custom, stb.) telepítési módot választani és figyelemmel kísérni a teljes folyamatot. Ne fogadja el a telepítők által ajánlott ismeretlen programok, például böngészős kiegészítők, eszköztárak, bővítmények telepítését! Ha a Mystartsearch.com átirányításai már megjelentek számítógépén, kövesse az alábbi útmutatót.

Hogyan távolítható el a Mystartsearch.com vírus?

A Mystartsearch.com egy kétes keresőmotor, amely számos probléma forrása lehet. Ha nem szeretne további potenciálisan kéretlen programokat, adware-eket vagy akár vírusokat is a rendszerben látni, távolítsa el ezt az adware-et! Ehhez használhat egy megbízható antispyware programot, vagy nekiláthat a feladatnak kézzel is. Mivel a Mystartsearch.com számos regisztrációs bejegyzést is készít, tanácsos inkább az automatikus módszerrel megszabadulni tőle.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK)

Kérdés: Észrevettem, hogy a szokásos kezdőlapom helyett most a Mystartsearch.com jelenik meg. Természetesen nem én állítottam át. Sőt, állandóan átirányítódok a mystartsearch oldalaira. Ez valamilyen malware? Aggódnom kellene?

Válasz: Ez a bizonyos tulajdonság az egyik oka, amiért a Mystartsearch.com potenciálisan kéretlen programnak számít, tehát az, hogy titokban jut a számítógépekbe. Fontos tudnod, hogy lehetőséged van megakadályozni a bejutását, ha ingyenes program mellékleteként érkezik: csak válaszd az egyéni/custom (vagy haladó/advanced) telepítési módot a telepítések kezdetekor. Ebben az esetben pedig azt tanácsoljuk, hogy kövesd a lenti eltávolítási útmutatót, így megszabadulhatsz a kéretlen böngészőeltérítőtől.

Kérdés: Hogyan lehet eltávolítani a Mystartsearch kezdőlapot a böngészőmből, és hogyan lehet elkerülni a www.mystartsearch.com-os átirányításokat? Már visszaállítottam mindent, de nem segít.

Válasz: A www.mystartsearch.com böngészőeltérítő eltávolítása nem egyszerű feladat. Nem véletlenül ez a nevük, apró programokat telepítenek, amelyek módosítják a böngészők beállításait, és úgy beépítik magukat, hogy gyakran rendkívül nehéz tőlük megszabadulni. Az eltávolítás egyetlen megbízható módja, hogy telepíted a már említett antispyware programok valamelyikét, például: SpyHunter Követheted a lenti útmutatót is.

Kérdés: Egyik napról a másikra a www.mystartsearch.com oldalra változott a kezdőlapom és a keresőmotorom. Nem lett volna baj, mert jó keresőnek tűnt, de a találatok nagyon-nagyon gyanúsnak tűnek… A megnyitott weboldalak teljesen másmilyenek, mint amiket eddig látogattam. Hogyan lehet leggyorsabban eltávolítani ezt a keresőt és visszatérni a régihez?

Válasz: Igazán pontos megfigyelés, a mystartsearch.com-on átküldött keresések kevésbé megbízható találatokat jelenítenek meg, többnyire affiliate linkeket. Ez pedig azt jelenti, hogy akár veszélyes weboldalakra is kerülhetsz. Ha ezt nem szeretnéd, alaposan olvasd el, majd kövesd a lenti lépéseket.

Kérdés: Újraindítottam a számítógépemet egy új program telepítése után, és minden oké is lenne… De megnyitottam a böngészőt, és most új kezdőlapom van, a mystartsearch.com, ami ráadásul a keresőm helyét is átvette. Törölném, de állandóan visszajut. Hogyan tudom törölni? Segítsetek!

Válasz: A „bundling” nevű terjesztési módszer áldozata lettél. Egy olyan programot töltöttél le, aminek a telepítőjébe kéretlen szoftvert rejtettek, de nem vetted észre az elutasítás lehetőségét (mindig olvasd át a telepítőket). Ha titokban ilyen program jut a rendszerbe, az azért történik meg, mert figyelmetlen voltál. Az eltávolítás sajnos egyedül nem túl egyszerű, válaszd inkább az erre kitalált programot, például a SpyHunter legújabb változatát.

Kérdés: Segítség! Állandóan a mystartsearch nevű weboldalra kerülük! Szerintem azért van, mert a böngészőm most ezzel az oldallal keres. Pedig nem is állítottam át! Veszélyes oldal ez? Mit tegyek?

Válasz: Igen, biztosan köze van a két dolognak egymáshoz. Habár a weboldal inkább bosszantó, mint veszélyes, mégis érdemes megbízhatóbb keresőket használni, ezt pedig eltávolítani, méghozzá minél előbb. A kéretlen programok eltávolításának leggyorsabb módja, hogy egy erre szakosodott programot használsz.

A(z) Mystartsearch.com automatikusan eltávolítható a következő programok valamelyikének segítségével: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware Azért ezeket a programokat ajánljuk, mert hatékonyan távolítják el a vírusok és potenciálisan kéretlen programok minden fájlját és regisztrációs bejegyzését

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) Mystartsearch.com eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Mystartsearch.com eltávolító Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Mystartsearch.com eltávolító
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
SpyHunter ajánlott a(z) Mystartsearch.com eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a SpyHunter malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a SpyHunter leírás.

Ha úgy dönt, hogy más antispyware programot használ, távolítsa el a SpyHunter telepítését a rendszerből.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus az ajánlott Mystartsearch.com eltávolító 

Az ingyenes próbaverzió segítségével bizonyosodjon meg róla, hogy a szoftver detektálja a parazitát.
több mint 40.000.000 letöltés!
Alternatív Szoftverek
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) Mystartsearch.com ellen (2015-08-13)
Reimage
Kipróbáltuk a(z) Reimage hatékonyságát a(z) Mystartsearch.com ellen (2015-08-13)
Mystartsearch.com kép
Mystartsearch.com kép
Gyorsmenü: Manuális Eltávolítási Útmutató - Mystartsearch.com
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch.com eltávolítása Windows 7 / Vista / XP rendszerekből

 • Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.)

Mystartsearch.com eltávolítása Windows 10 / Windows 8 rendszerekből

 • Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program.
Távolítsa el a(z) Mystartsearch.com szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
 • Keressen ki a(z) Mystartsearch.com bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 • Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez.
Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall' Távolítsa el a(z) Mystartsearch.com elemet a Windows parancsikonok közül
 • Kattintson jobb gombbal a(z) Mozilla Firefox parancsikonján, majd Properties.
Kattintson jobb gombbal a böngészők ikonjain, majd 'Properties'
 • Ezután Shortcut fül, ott pedig Target mező. Törölje a vírushoz kapcsolódó kártékony URL-t.
Válassza azt a fület, hogy 'Shortcut', majd törölje a(z) 'http://isearch.babylon.com...' URL-jét

Ismételje meg a fenti lépéseket a többi böngésző ( pl. Internet Explorer és Google Chrome) parancsikonjaival. Minden egyes parancsikont nézzen át, tehát az Asztalon, a Start menüben és a Tálcán találhatóakat is.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch.com eltávolítása Mac OS X rendszerből

OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications

Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'

Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Mystartsearch.com) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb

Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch.com eltávolítása innen: Internet Explorer (IE)

Veszélyes beépülők eltávolítása
 • Indítsa el a Internet Explorer böngészőt, kattintson a fogaskerékre (IE menü) a böngésző jobb felső sarkában, majd Manage Add-ons.
Kattintson a menügombra, majd 'Manage add-ons'
 • Egy Manage Add-ons ablak fog megjelenni. Keressen itt Mystartsearch.com bejegyzéseket és egyéb gyanús beépülőket, majd tiltsa le őket: Disable.
Kattintson jobb gombbal minden kártékony bejegyzésen, majd 'Disable' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a fogaskerék (menü) ikonra a böngésző jobb felső sarkában, majd Internet Options. Maradjon a megjelenő General fülön.
 • Távolítsa el innen a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő domaincímet. A mentéshez kattintson az Apply gombra.
Törölje a kártékony URL-t, adjon meg egy megfelelő domaint, majd Állítsa alaphelyzetbe az Internet Explorer böngészőt.
 • Kattintson ismét a fogaskerék (menü) gombra, majd Internet options. Ezután Advanced fül.
 • Itt pedig Reset.
 • Az új ablakban válassza ki azt, hogy Delete personal settings, majd Reset a(z) Mystartsearch.com eltávolításához.
Először 'Advanced' fül, majd 'Reset' gomb. Ezután 'Delete personal settings', majd ismét 'Reset' gomb
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch.com eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 • Válassza ki a(z) Mystartsearch.com elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove.
Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüre (jobb felső sarok), majd Options General.
 • Törölje a kártékony URL-t és adjon meg egy megfelelő weboldalt, vagy kattintson arra, hogy Restore to default.
 • A változtatások mentéséhez OK gomb.
A 'General' fülön törölje a kártékony URL-eket a(z) 'Home Page' szekcióból, vagy nyomja meg a(z) 'Restore to Default' gombot. A mentéshez 'OK' gomb Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
 • Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information.
Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 • Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Mystartsearch.com eltávolításához.
Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch.com eltávolítása innen: Google Chrome

Kártékony beépülők eltávolítása
 • Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions.
Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 • Válassza ki a(z) Mystartsearch.com bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket.
Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Kattintson a menüikonra, majd Settings.
 • A On startup opció alatt keresse meg azt, hogy Open a specific page or set of pages és kattintson arra, hogy Set pages.
A menü, majd 'Settings' megnyitása után 'Set pages'
 • Egy új ablaknak kell megnyílnia. Törölje ki a kártékony keresőoldalakat és adja meg azt a weblapot, amelyet kezdőlapként szeretne használni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 • Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines.
A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 • A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni.
A kártékony URL-ek eltávolításához 'X' Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
 • Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 • Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings.
A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 • A jelenlegi lépés és a(z) Mystartsearch.com eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot.
Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Mystartsearch.com eltávolítása innen: Safari

Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
 • Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 • Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Mystartsearch.com vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb
Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions' Változtassa meg a kezdőlapját, amennyiben a vírus átállította azt.
 • Nyisson egy Safari ablakot, kattintson a menü Safari feliratú elemére. Ezután a már korábban bemutatott módon Preferences, majd General
 • Keresse meg a Homepage területet. Ha a kártevő (Mystartsearch.com) módosította, távolítsa el a kéretlen linket és adja meg azt az oldalt, amelyet kereséseihez használni szeretne. Ne feledje, hogy a címet http://-rel kell kezdeni.
'General' - távolítsa el a kártékony URL-eket és adja meg a kívánt webcímet Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
 • Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari...
Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 • Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Mystartsearch.com) eltávolításának befejezéshez Mystartsearch.com gombot nyomjon.
Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Teljes Mystartsearch.com eltávolítás

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Mystartsearch.com) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Eltávolítási útmutatók más nyelvekenLike-oljon a Facebookon