New Tab Search törlés (eltávolítási útmutató) - 2017. nov frissítése

Eltávolítási Útmutató - New Tab Search

Mi az, hogy New Tab Search?

A New Tab Search nem egy megbízható, biztonságos keresőszolgáltatás

A New Tab Search a Chrome Web Store-ban

A New Tab Search egy kétes szándékű online keresőszolgáltatás. Az alkalmazás böngészős kiegészítőként terjed, elérhető a Chrome Web Store-ban és szoftvercsomagok részeként is. Az utóbbi forma miatt könnyedén bejuthat a felhasználó tudta és engedélye nélkül is. Ha a rendszerbe jutott, módosítja a böngésző beállításait és megpróbálja befolyásolni, hogy a felhasználó hol jár az interneten.

A New Tab Search bővítményt a Visicom Media készíti, akikhez a MyStart, a MyStart Toolbar és más böngészőeltérítők is köthetők. A fejlesztők úgy prezentálják a potenciálisan kéretlen programot, mintha böngészést segítő szoftver lenne, pedig a böngészőeltérítők közé tartozik, mert megfigyeli a felhasználókat és kétes módszerekkel terjed. Az ilyen potenciálisan kéretlen programok általában:

 • módosítják a böngészők beállításait és megakadályozzák azok visszaállítását;
 • szponzorált weboldalakra irányítják át az áldozatokat;
 • nagy mennyiségű hirdetést jelenítenek meg;
 • kétes eszköztárakat és bővítményeket hirdetnek;
 • veszélyes vagy potenciálisan veszélyes weboldalakat nyithatnak meg.

A bővítmény több keresőszolgáltatótól is megjelenít találatokat: Google, Yahoo és Baidu. Habár utóbbi egy valódi kínai kereső, korábban a Hao123 eltérítővel, nem olyan régen pedig egy Skype vírussal hozták összefüggésbe. Emellett arra is esély van, hogy a New Tab Search potenciálisan veszélyes domaineket nyit meg.

A biztonsági szakértők azt találták, hogy a New Tab Search vírus más gyanús programokhoz és weboldalakhoz is köthető, például a ww1.newtabsearch.com címhez, amely furcsamód csak töltődik, sosem fejezi be.

Habár a New Tab Search számos pozitív értékelést kapott felhasználóktól, sajnos nem mondhatjuk, hogy a weboldal biztonságos. Ahogyan már említettük is, nincs hivatalos honlapja, sem adatkezelési nyilatkozata, sem felhasználási feltételei. A felhasználók így nem tudhatják, hogy a bővítmény milyen információkat használ fel és mire.

Ez pedig további problémát vet fel, a böngészős sütikkel és webes elemekkel való kémkedést. A begyűjtött információk általában személyes beazonosításra alkalmatlanok, hirdetésre használják fel őket. Azt azonban nem lehet tudni, hogy kik férhetnek hozzá a begyűjtött adatokhoz és milyen technológiával gyűjtik be őket. Már ez is okot ad a New Tab Search mielőbbi eltávolítására. Ebben nagy segítségére lehet a kiváló ReimageIntego és Malwarebytes.

Ha kézzel szeretné eltávolítani a New Tab Search eltérítőt, görgessen bejegyzésünk végére, ahol részletes, illusztrált lépéseket talál.

Példa a New Tab Search-reA New Tab Search nem kifejezetten megbízható.

A kéretlen alkalmazások elkerülhetők, ha odafigyel a telepítési folyamatokra

Az eltérítő a Chrome Web Store-ban is megtalálható, de ehhez nem ad közvetlen hivatkozást. Nem is a közvetlen letöltés a legfőbb terjedési módszere. Szoftvercsomagok formájában is terjed.

Ha ön sem ellenőrzi, hogy milyen programokat tölt számítógépére, könnyedén a rendszerbe engedheti a New Tab Search eltérítőt és más kétes bővítményeket is. Ha nem szeretne potenciálisan kéretlen programokkal bajlódni, oda kell figyelnie a programok telepítési varázslóira.

Ha erre lehetőséget kap, mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot válassza. Sokszor csak így jelennek meg a mellékelt kéretlen alkalmazások (pl. a New Tab Search). Ha ilyet lát, utasítsa el!

A New Tab Search eltávolítása

A bővítményt két módszerrel is eltávolíthatja: kézzel, vagy egy malware-eltávolító program segítségével. Utóbbi hasznosabbnak mondható, mert komolyabb malware-ekkel szemben is jól jöhet.

A teljes eltávolításról mindkét módszer kombinálásával győződhet meg. Ellenőrizze, hogy az eszköztár és a kereső is törlődött. Az eltávolítás lépései az alábbiak. Figyelmesen kövesse őket!

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - New Tab Search

New Tab Search eltávolítása Windows rendszerekből

Ha az eltérítő szoftvercsomag részeként jutott be, ellenőrizze, hogy más ismeretlen programok vagy bővítmények is érkeztek-e. Először ellenőrizze a telepített programok listáját. Ezután nézze át a Chrome bővítményeinek listáját.

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) New Tab Search szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) New Tab Search bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

New Tab Search eltávolítása Mac OS X rendszerből

Habár a Mac OS X-et általában nem célozzák böngészőeltérítők, érdemes átvizsgálnia a telepített programokat és bővítményeket, ha a New Tab Search mégis felbukkan. A következő lépések segíthetnek:

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (New Tab Search) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

New Tab Search eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a New Tab Search továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

New Tab Search eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) New Tab Search elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) New Tab Search eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

New Tab Search eltávolítása innen: Google Chrome

A Chrome helyreállításához ellenőriznie kell, hogy bejutottak-e gyanús bővítmények a böngészőbe. Felgyorsíthatja a New Tab Search eltávolítását a böngésző alaphelyzetbe állításával.

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) New Tab Search bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) New Tab Search eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

New Tab Search eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen New Tab Search vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (New Tab Search) eltávolításának befejezéshez New Tab Search gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (New Tab Search) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken