FenixLocker vírus eltávolítása ((frissítve: 2016. dec)) - Visszafejtési lépések is

Eltávolítási Útmutató - FenixLocker vírus

Mi az, hogy FenixLocker ransomware vírus?

A FenixLocker ransomware vírus működése

A FenixLocker vírus, más néven [email protected] ransomware egy újabb titkosítóvírus, amely egyre nagyobb lendülettel terjed. Az elavult szoftverek biztonsági réseit és a vírusirtó szoftver hiányát kihasználva feltűnés nélkül a rendszerbe juthat. Ha a Fenix Locker a rendszerbe jut, aktiválódás után hozzálát a fájlok titkosításához az AES algoritmus segítségével, megnyithatatlanná és használhatatlanná téve az adatokat. Kiterjesztésüket pedig a [email protected]!! sorra módosítja. A titkosításhoz akár néhány órára is szüksége lehet. Ezt követően üzenetet hagy a rendszer Asztalán. Az üzenet neve Help to decrypt.txt vagy valamilyen oknál fogva CryptoLocker.txt. A hírhedt CryptoLocker nevét tarán arra használja, hogy megrémítse és összezavarja az áldozatokat. Talán abban reménykednek, hogy nem a megfelelő vírus eltávolítási lépéseit fogják keresni. Az üzenetben a következő áll:

All of your files are encrypted, to decrypt them write me to [email protected]
Your key: [Az áldozat azonosítója]

Azt persze már tudjuk, hogy mi történik, ha az áldozat üzenetet küld a megadott e-mail címre: a támadók váltságdíjat követelnek Bitcoin valuta és Tor böngésző használatával. Kérjük, ne nyúljon pénztárcájáért, nem szabad kifizetnie a váltságdíjat. Ezzel nemcsak támogatná a víruskészítőket, de ezt teljesen feleslegesen is tenné, mert már elérhető ingyenes FenixLocker-visszafejtő. Ezzel minden titkosított fájlt visszaállíthat. A szoftver használata előtt nagyon fontos, hogy távolítsa el a vírust egy megfelelő antimalware szoftverrel. A FenixLocker eltávolítható például a következővel: ReimageIntego. Nem javasoljuk a FenixLocker kézi eltávolítását, komolyabb számítógépes jártasság szükséges ahhoz, hogy a vírus minden elemét megfelelően törölhesse. Ha nem tapasztalt ilyen téren, inkább használjon automatikusan működő víruseltávolító szoftvert.

Hogyan juthatott a vírus a rendszerbe?

A FenixLocker ransomware biztonságosnak tűnő fájlok formájában terjed, azaz trójai vírust használ. Fertőző e-mailek csatolmányai között és Java frissítésnek álcázott programok mögött is rejtőzhet. A támadók mostanra akár megbízható weboldalakat is megfertőzhetnek vírusokat terjesztő hirdetésekkel, és exploit kitek segítségével kihasználhatják a telepített szoftverek sebezhetőségeit. Csak egy hatékony biztonsági szoftverrel, valamint a gyanús weboldalak, csatolmányok és hirdetések elkerülésével akadályozhatja meg a kártékony programok bejutását. Tanácsos emellett engedélyezni a programok automatikus frissítését is, így számítógépe védettebb lehet a sebezhetőségeket kihasználó támadásokkal szemben.

Hogyan távolítható el a FenixLocker vírus a fertőzött számítógépről?

Azonnal hozzá kell látnia a FenixLocker eltávolításához, ha nem szeretné, hogy még több fájlt pusztítson el. Csak a rendszer teljes megtisztítása után használja a FenixLocker visszafejtőt! Ha még nem kezdte el a FenixLocker eltávolítását, a következő lépésekből megtudhatja, hogyan indíthat keresést egy megfelelő antimalware szoftverrel, és hogyan távolíthatja el vele a vírust.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - FenixLocker vírus

FenixLocker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: FenixLocker törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (FenixLocker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

FenixLocker eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a ReimageIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden FenixLocker elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott FenixLocker eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott FenixLocker által titkosított fájlok visszaállítását:

A FenixLocker visszafejtő használata

A titkosított fájlok visszaállításához először el kell távolítania a vírust a fenti lépések segítségével. Ezután töltse le a FenixLocker visszafejtőt, telepítse, majd húzzon rá egy titkosított fájlt. Ezután a szoftver megállapítja a többi fájlhoz is használható visszafejtési jelszót.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt FenixLocker, használjon megbízható antispyware programot, például: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken