Taboola hirdetések eltávolítása (2017. okt frissítése) - javított instrukciók

Eltávolítási Útmutató - Taboola hirdetések

Mi az, hogy Taboola hirdetések?

A Taboola egy adware típusú program, amely azt állítja magáról, hogy hasznos monetizációs platform

Taboola ads

Állítása szerint segíthet a felhasználó weboldalának hirdetésében azzal,, hogy a tárolt tartalmakat felteszi a világ legnagyobb weboldalaira. Röviden elméletileg bármit hirdetni képes a partnerei weboldalain.

Ez azonban nem valószínű, hogy igaz, mert a Taboola egy potenciálisan kéretlen program, amely titokban is a rendszerbe juthat. Máris elmagyarázzuk, hogy hogyan is működik ez az adware, és milyen kockázatokkal jár.

Miért nem lehet megbízni a Taboola adware-ben?

Habár a Taboola első ránézésre megbízhatónak tűnik, a helyzet az, hogy kétes program, amely affiliate marketinges célból készült. Harmadik felek weboldalait is hirdeti, ezekkel pedig óvatosnak kell lennie, mert veszélyesek lehetnek. A következő áll a Taboola Felhasználási feltételeiben:

Our Sites and Services may contain links to third-party websites. Any access to and use of such linked websites is not governed by this Privacy Policy but instead is governed by the privacy policies of those third-party websites. We are not responsible for the information security nor privacy practices of such third-party websites.

Ez a szoftver nem vállal felelősséget a partnerei által megosztott tartalmakért, és ez az, amiért fontos elkerülnie a Taboola hirdetéseit. Ne kattintson rájuk, mert nem biztos, hogy a hirdetett oldalra kerül, hanem helyette valamilyen előre meghatározott domainre. Ezek az átirányítások kattintásokon alapuló bevételt termelnek az adware fejlesztőinek.

Ne feledje, hogy a harmadik felek által felügyelt weboldalak különböző ingyenes programokat ajánlhatnak fel, de nem szabad elfogadnia őket, mert így számítógépes parazitát juttathat a számítógépbe.

Ha ezeket a kockázatokat el szeretné kerülni, tartson naprakészen egy antispyware programot. Sokan sikeresen alkalmazzák a ReimageIntego nevű szoftvert, amely rengeteg fenyegetést képes észlelni és eltávolítani.

Taboola ads

Elgondolkodott már azon, hogy miért olyan csábítóak a Taboola hirdetései? Azért, mert a szoftver megfigyeli az adott felhasználó érdeklődési köreit. Többek között a következő adatokat gyűjti be: böngészési előzmények, keresett kifejezése, IP-címek, a számítógép helyzete stb.

Ezek alapján személyre szabott hirdetéseket választ ki, és ezeket reklámsávok vagy felugró alakok formájában jeleníti meg. Akármilyen kecsegtetőek is a hirdetések, ne nyissa meg őket!

Hogyan jutott be ez a program?

A Taboola adware, ahogyan a többi potenciálisan kéretlen program is, más szoftverek mellékleteként terjed. Ez azt takarja, hogy a fejlesztők más ingyenes programok mellé illesztik, és úgy prezentálják mint „ajánlott alkalmazás”. A felhasználók általában nem veszik észre ezeket az ajánlatokat, mert az alapértelmezett telepítési módot választják. Ön ne tegyen így.

Mindig az egyéni/custom (vagy haladó/advanced stb.) telepítési módot kell választania. Csak így lesz lehetősége átnézi a különböző „ajánlott” szoftvereket; az elutasításukhoz csak vegye ki a jelöléseket a telepítésüket engedélyező jelölőkből.

Fontos, hogy ha a „Sponsored by Taboola” feliratú hirdetések már megjelentek, a program a rendszerbe jutott, és el kell távolítania onnan.

Hogyan távolítható el a Taboola?

Úgy tűnhet, hogy a hirdetéseket a megnyitott weboldalak jelenítik meg, valójában azonban a Taboola vírus a felelős értük. Ahhoz, hogy megszabadulhasson tőlük, el kell távolítania ezt az adware programot.

Ahogy már említettük is, antispyware programot érdemes használnia, de kézzel is próbálkozhat. A Taboola eltávolítását lentebb találja, csak kövesse a lépéseket:

A következő programok közül választva automatikusan helyreállíthatja a vírusok okozta kárt: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Azért ezeket az alkalmazásokat javasoljuk, mert a potenciálisan kéretlen programokat és a vírusokat is minden kapcsolódó fájllal és regisztrációs bejegyzéssel együtt azonosítani képesek.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Reimage Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Taboola hirdetések

Taboola eltávolítása Windows rendszerekből

 1. Kattintson ide: Start Control Panel Programs and Features (Amennyiben ön Windows XP felhasználó, kattintson ide: Add/Remove Programs.) Kattintson ide: 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (Amennyiben ön 'Windows XP' felhasználó, kattintson ide: 'Add/Remove Programs'.)
 2. Amennyiben ön Windows 10 / Windows 8 felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges Quick Access Menu megjelent, válassza először azt, hogy Control Panel, ezután pedig azt, hogy Uninstall a Program. Amennyiben ön 'Windows 10 / Windows 8' felhasználó, kattintson a jobb egérgombbal a képernyő bal alsó sarkában. Miután a szükséges 'Quick Access Menu' megjelent, válassza először azt, hogy 'Control Panel', ezután pedig azt, hogy 'Uninstall a Program'.
 3. Távolítsa el a(z) Taboola szoftvert és a vele kapcsolatos egyéb programokat
  Keressen ki a(z) Taboola bejegyzéseit, valamint a többi mostanában telepített, gyanús programét is.
 4. Távolítsa el őket és kattintson arra, hogy OK a változások elmentéséhez. Kattintson jobb gombbal a gyanús bejegyzéseken, majd 'Uninstall'

Taboola eltávolítása Mac OS X rendszerből

 1. OS X használata esetén Go gomb a képernyő bal felső részén, majd Applications Kattintson ide: 'Go', majd válassza ezt: 'Applications'
 2. Applications mappa megjelenése után keresse ki a kártevőt (Taboola) vagy az egyéb gyanús programokat. Ezután kattintson jobb gombbal ezekre a bejegyzésekre, majd Move to Trash gomb Kattintson minden kártékony bejegyzésre, majd 'Move to Trash'

Taboola eltávolítása innen: Microsoft Edge

Microsoft Edge beállításainak visszaállítása (1. módszer):

 1. Indítsa el a Microsoft Edge alkalmazást, majd kattintson a More gombra (három pont a jobb felső sarokban).
 2. Kattintson a Settings gombra a további beállítások megjelenítéséhez
 3. A Settings ablakban kattintson az Clear browsing data alatti Choose what to clear gombr Nyissa meg a beállításokat, és kattintson a 'Choose what to clear' lehetőségre
 4. Válasszon ki mindent, amit törölni szeretne, majd Clear gomb. Kattintson a 'Clear' gombra
 5. Ezt követően kattintson jobb gombbal a Start gombra (Windows logó). Válassza a Task Manager lehetőséget. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a 'Task Manager' lehetőséget
 6. A Processes ablakban keresse meg a Microsoft Edge bejegyzést.
 7. Kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Go to details lehetőséget. Ha a Go to details lehetőség nem látható, kattintson a More details gombra, és ismételje meg az előző lépéseket. Kattintson jobb gombbal a 'Microsoft Edge' bejegyzésre, és válassza a 'Go to details' lehetőséget Kattintson a 'More details' gombra, ha a 'Go to details' lehetőség nem jelenik meg
 8. A Details fülön keressen meg minden Microsoft Edge nevű bejegyzést. Kattintson rájuk jobb gombbal, és válassza a End Task lehetőséget. Keresse meg a Microsoft Edge bejegyzéseit, és válassza a 'End Task' lehetőséget

Az Microsoft Edge böngésző visszaállítása (2. módszer)

Ha az 1. módszer nem segített, speciális módon kell visszaállítania az Edge böngészőt

 1. Megjegyzés: először készítsen biztonsági másolatot adatairól!
 2. Keresse meg ezt a mappát számítógépén C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Jelölje ki a tartalmát, majd kattintson az egér jobb gombjával. Válassza a Delete lehetőséget. Nyissa meg a Microsoft Edge mappáját, kattintson jobb gombbal minden elemre, és válassza a 'Delete' lehetőséget
 4. Kattintson a Start gombra (Windows logó), majd a Search my stuff mezőbe írja be, hogy window power
 5. Kattintson jobb gombbal a Windows PowerShell bejegyzésre, majd válassza a Run as administrator lehetőséget. Keresse meg a Windows PowerShellt, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a 'Run as administrator' lehetőséget
 6. Miután már adminisztrátor, a Windows PowerShell ablaka megjelenik. Illessze be a következő parancsot a PS C:\WINDOWS\system32> sor mögé, majd nyomjon entert:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Másolja be a szükséges parancsot, majd nyomjon 'Enter' billentyűt

Ezt követően már nem szabadna, hogy a Taboola továbbra is Microsoft Edge böngészőjében legyen.

Taboola eltávolítása innen: Mozilla Firefox (FF)

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Nyissa meg a Mozilla Firefox böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Add-ons Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Add-ons'
 2. Válassza ki a(z) Taboola elemet és minden egyéb gyanús beépülőt. A bejegyzések törléséhez Remove. Kattintson arra, hogy 'Extensions' és keressen kártékony bejegyzéseket. A 'Remove' gomb segítségével törölje őket
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Mozilla Firefox böngészőt.
  Kattintson a kérdőjelre a jobb felső sarokban található Firefox menüben. Ezután Troubleshooting Information. Kattintson a menügombra, majd '?' és 'Troubleshooting Information'
 4. Ezt követően Reset Firefox to its default state üzenet fogadja egy Reset Firefox gombbal. Kattintson a gombra néhányszor a(z) Taboola eltávolításához. Kattintson néhányszor a 'Reset Firefox' gombra

Taboola eltávolítása innen: Google Chrome

 1. Kártékony beépülők eltávolítása
  Nyissa meg a Google Chrome böngészőt, kattintson a menüikonra (jobb felső sarok), majd Tools Extensions. Kattintson a menügombra, majd 'Tools' és 'Extensions'
 2. Válassza ki a(z) Taboola bejegyzéseit és minden egyéb kártékony beépülőt, majd a szemetes ikon segítségével távolítsa el őket. Keresse ki a kártékony bejegyzéseket és törölje őket a Szemetes ikon segítségével
 3. Kattintson ismét a menügombra, majd az itt megjelenő Search szekció alatt Settings Manage Search engines. A 'Settings' menüben kattintson arra, hogy 'Manage search engines...'.
 4. A következő, Search Engines... menüből távolítsa el a kártékony keresőket. Érdemes csak a Google-t, vagy az ön által korábban használt domaint meghagyni. A kártékony URL-ek eltávolításához 'X'
 5. Állítsa alaphelyzetbe az Google Chrome böngészőt.
  Kattintson a menügombra a(z) Google Chrome jobb felső sarkában, majd Settings.
 6. Görgessen a lap aljára, ott pedig Reset browser settings. A 'Settings' menüben görgessen a(z) 'Reset browser settings' gombig és kattintson rá
 7. A jelenlegi lépés és a(z) Taboola eltávolításának befejezéséhez nyomjon Reset gombot. Kattintson a(z) 'Reset' gombra az eltávolítás befejezéséhez

Taboola eltávolítása innen: Safari

 1. Veszélyes kiterjesztések eltávolítása
  Indítson egy Safari böngészőt, majd a bal felső részen található menüben válassza azt, hogy Safari, ezután pedig azt, hogy Preferences Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Preferences'
 2. Válassza azt, hogy Extensions. Keressen Taboola vagy más gyanús bejegyzést, majd távolítsa el őket: Uninstall gomb Távolítsa el a kártékony bővítményeket innen: 'Extensions'
 3. Állítsa alaphelyzetbe az Safari böngészőt.
  Nyisson Safari böngészőt és kattintson az ablak bal felső részén található menü Safari elemére. Itt válassza azt, hogy Reset Safari... Kattintson ide: 'Safari', majd válassza ezt: 'Reset Safari...'
 4. Most egy részletes alaphelyzetbe-állítási ablakot láthat. Általában minden opció be van jelölve, de ha szeretné, megadhatja a helyreállítandó kategóriákat. A kártevő (Taboola) eltávolításának befejezéshez Taboola gombot nyomjon. Jelölje ki az összes lehetőséget, majd 'Reset' gomb

Azt tanácsoljuk, hogy a potenciálisan kéretlen program eltávolítása és a böngészők helyreállítása után vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. Ezzel megszabadulhat a kártevő (Taboola) hátramaradt regisztrációs bejegyzéseitől és az esetleges további parazitáktól és malware-fertőzésektől is. Válasszon az általunk ajánlott malware-eltávolítók közül: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes.

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken