Cerber 4.1.0 vírus eltávolítása (eltávolítási útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Cerber 4.1.0 vírus

Mi az, hogy Cerber 4.1.0 ransomware vírus?

Nem ér véget a Cerber ransomware trilógia? A Cerber 4.1.0 színre lép

Ahogyan ezt talán már sejti is, a Cerber 4.1.0 egy fájltitkosító vírus, amely a Cerber víruscsalád tagja. A vírus fejlesztői kettős támadással lepték meg az internetezőket, a 4.1.0-ás verziót azonnal követte a 4.1.1-es frissítés. Nagyon úgy tűnik, hogy a számítógépes fertőzésért felelős támadók nem terveznek megkegyelmezni. Egy hónappal ezelőtt a Cerber új kiterjesztések használatába kezdett. Habár az első változatok .cerber2 és .cerber3 kiterjesztést használtak, a legújabb változat négyjegyű kódot illeszt a fertőzött fájlok végére. Ha a Cerber 4.1.0 az ön rendszerébe is bejutott és az adatokat is lezárta, mielőbb hozzá kell kezdenie a fertőzés eltávolításához. Ebben segíthet a kiváló RestoroIntego.

A vírus talán az eddigi leggyorsabban fejlődő fertőzés. Más fenyegetésekkel, például a CryptoWall vírussal szemben (amely már több éves) a Cerber első változatai idén márciusban bukkantak fel. Ekkor még csak bizonyos országokat célzott meg, és a rendszer újraindítását igényelte a teljes fertőzéshez. Néhány hónap alatt azonban olyan ütemben kezdett fejlődni, hogy a szakértők is alig tudják tartani a tempót. A legnagyobb veszélyt jelentő vírusok dobogóján a Cerber a jó útra tért Locky vírus és a CryptoWall után áll, a harmadik helyen. Az aktuális változat nem illeszt értelmezhető kiterjesztést a fájlok végére, ehelyett számsort használ, illetve esetenként semmit sem. A Cerber továbbra is a README.hta fájlon keresztül tájékoztatja az áldozatokat a történtekről. A következőt írja:

You documents, photos, databases and other important files have been encrypted!
To decrypt your files you need to buy the special software – “Cerber Decryptor”
All transactions should be performed via Bitcoin network only
Within 7 days you can purchase this product at a special price: B 1.24 ($524)
After 7 days the price of this product will increase up to B 2.48 ($1048)

A zsarolóvírus terjedése

Szerencsére annyit már tudni lehet, hogy a Cerber 4.1.0 malware a pseudoDarkleech Rig exploit kit segítségével terjed. Ahhoz, hogy működésbe léphessen, a potenciális áldozatnak egy fertőzött hivatkozást vagy szoftvert kell megnyitnia. A hivatkozás vagy program mögött rejtőző exploit kit ezután lehetséges sebezhetőségeket keres a célpont szoftverei között. Ha talál ilyet, beépül a rendszerbe, majd kicsomagolja tartalmát, amely sok esetben egy ransomware vírus. A Rig exploit kit (amely leginkább a CrypMIC vírushoz köthető) szerencsére nem annyira aktív, mint az erősödő Neutrino exploit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bárki is biztonságban lenne. A Cerber 4.1.0 bejuthat becsapós e-mailek segítségével is, amelyek általában valamilyen hivatalos üzenetnek tűnnek például az államtól, banktól vagy akár közösségi oldaltól. Mindig ellenőrizze a kapott e-maileket, ha azok feladója ismeretlen, vagy az üzenetre nem számított! A feladó mellett az üzenet tartalmát is érdemes alaposan megvizsgálnia. Az elírások és nyelvtani hibák nagy eséllyel támadásra utalnak. A félrevezető üzenetekkel és a Cerber 4.1.0 ransomware bejutásával szemben egy megbízható biztonsági szoftver jelent megfelelő védelmet.

A Cerber 4.1.0 ransomware eltávolítása

A vírus eltávolítása nem kifejezetten nehéz feladat, ha a dolgot egy antispyware programra bízza, például: RestoroIntego és Malwarebytes. Nagyon fontos, hogy a rendszervizsgálat előtt frissítse a választott programot. A Cerber 4.1.0 eltávolítása után áttekintheti a lehetséges fájlmentési módszereket. Habár egyes biztonsági cégek a Cerber első változatához sikeresen készítettek visszafejtőt, ez valószínűleg nem fog működni a fertőzés újabb verzióival. Ennek ellenére nem kell pánikba esnie. A következő módszerekkel sikerrel járhat. A lenti lépésekkel pedig visszanyerheti a számítógép feletti irányítást, ha gondjai akadnak a Cerber 4.1.0 eltávolításával.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Cerber 4.1.0 vírus

Cerber 4.1.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Cerber 4.1.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Cerber 4.1.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Cerber 4.1.0 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Cerber 4.1.0 elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Cerber 4.1.0 eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Cerber 4.1.0 által titkosított fájlok visszaállítását:

Data Recovery Pro megoldás

A szoftver megújult, akár ransomware vírus által titkosított fájlok visszaállítására is használható. Habár a siker nem garantált, egy próbát mindenképpen megér.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Cerber 4.1.0 zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A fájlok visszaállítása a Windows Előző verziók funkciójával

A funkció segítségével talán megmentheti a titkosított fájlokat.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

A ShadowExplorer előnyei

Ez a program is lehetséges megoldást jelent. Egyelőre nem tudni, hogy a Cerber legújabb változata törli-e a fájlok árnyékmásolatait. Ezeket az operációs rendszer hozza létre. Ha épségben vannak, talán visszaállíthatja a titkosított fájlokat.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Cerber visszafejtő

Ezzel a visszafejtő szoftverrel is megpróbálhatja visszaállítani a fájlokat.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Cerber 4.1.0, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-eltávolítási specialista

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Julie Splinters
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken