Cerber 4.1.5 vírus eltávolítása (javított útmutató)

Eltávolítási Útmutató - Cerber 4.1.5 vírus

Mi az, hogy Cerber 4.1.5 zsarolóvírus?

Egy újabb Cerber-változat: Felbukkant a Cerber 4.1.5 ransomware vírus

A Cerber 4.1.5 vírus megjelenése arra utal, hogy a Cerber ransomware fejlesztői inkább a mennyiségre játszanak, nem a vírus minőségére. Az elmúlt hetek során a negyedik vírusukhoz egyenesen 4 módosítást engedtek szabadjára, amelyek alig különböznek valamiben egymástól. A Cerber 4.1.0, Cerber 4.1.1, Cerber 4.1.4 és végül az ötödik zsarolóvírus-verzió ugyanazzal az algoritmussal titkosítja a fájlokat, és ugyanazt az üzenetet hagyja hátra (a 4.1.2 és 4.1.3 verziók felől még semmi hírünk). Mindegyik verzió egy olyan képre módosítja az Asztal háttérképét, amely leírja, hogy a számítógépet vírus fertőzi, valamint URL-t is ad egy weboldalhoz, amelyen az áldozat további információkat kaphat a vírusról, megismerheti a fizetés módját, valamint el is végezhezi a váltságdíj kifizetését. A vírus emellett egy README.hta nevű fájlt is létrehoz a titkosított fájlokat tartalmazó mappákba, amely a „Cerber Ransomware Instructions” című ablakot nyitja meg. Az ablak leírja, hogy a fájlokat titkosították, és hogy nem sérültek – csak zárolva lettek. Az üzenet leírja azt is, hogy az áldozatnak váltságdíjat kell fizetnie. Valamilyen „személyes weboldalra” mutató linkeket is tartalmaz az üzenet.

A három korábbi változathoz hasonlóan a Cerber 4.1.5 vírus is megváltoztatja a fájlneveket: 10 véletlenszerű karakterre cseréli őket, valamint az eredeti kiterjesztést is 4 elemű karakterláncra módosítja. Ha a vírus például egy DCM_0182.jpg nevű fájlt titkosít, a fájlnév valamilyen hasonlóra módosulhat: YhapFV86Ax.tf6a. Fontos, hogy minden fájl más nevet kap, de a kiterjesztések minden esetben ugyanazok. Sajnos nem létezik visszafejtő program a titkosított fájlokhoz – a fájlok visszafejtésére csak a vírus készítői képesek. Tudják, hogy az áldozatok vissza szeretnék kapni a fájlokat, ezért kompromisszumot ajánlanak fel: ha váltágdíjat fizetnek, visszakapják a fájlokat. A vírus 0,6967 bitcoint követel, azaz körülbelül 165 ezer forintot – vagy még többet, ha az áldozat nem fizet a megadott időn belül. Azt kell javasolnunk, hogy ne egyezzen bele a váltságdíj kifizetésébe. Habár náluk lehet a visszafejtéshez szükséges karakterkulcs, semmi sem garantálja, hogy ezt tényleg el fogják küldeni. Jobb, ha mielőbb eltávolítja a vírust a rendszerből. A Cerber 4.1.5 ransomware eltávolításához automatikus módszert érdemes használni, mert a malware-eltávoíltó szoftverek a vírus minden komponensét rövid idő alatt azonosítani tudják, míg ez kézzel rengeteg időt venne igénybe. A Cerber 4.1.5 vírus eltávolításához mi a kiváló FortectIntego legújabb változatát ajánljuk.

Terjedési módszerek

A Cerber több módszer segítségével is terjed. Leginkább malware-t tartalmazó e-mailek segítségével jut a rendszerbe. Ha az áldozat megnyitja a kártékony e-mailek csatolmányát, a vírus a rendszerbe jut, és azonnal hozzálát a fájlok titkosításához. A fertőzés jelei eleinte nem túl feltűnőek: a rendszer kissé lelassul, de ez általában nem gyanús a felhasználó számára. A vírus tehát a háttérben egytől egyig titkosíthatja a személyes adatokat. Ha ezt el szeretné kerülni, ne nyisson emg ismeretlen feladóktól származó e-maileket, illetve olyan leveleket, amelyek jól ismert vállalatok üzeneteinek adják ki magukat, de például gyanú e-mail címről küldték őket.

A Cerber negyedik generációját a PseudoDarkleech nevű kampány is terjeszti, amely fertőzött weboldalakon keresztül juttatja a rendszerekbe a vírusokat. A PseudoDarkleech használhat a RIG exploit kitre mutató hivatkozásokat, vagy át is irányíthatja a látogatókat ugyanerre az exploit kitre. Emellett a Cerbert Neutrino exploit kit is terjeszti. A támadásokat csak egy naprakész, megbízható antimalware szoftver védheti ki.

Hogyan távolítható el a Cerber 4.1.5 vírus?

Fontos, hogy ez egy rendkívül veszélyes számítógépes vírus, amely arra készült, hogy elpusztítsa az áldozatok fájljait. A Cerber 4.1.5 vírus eltávolításához ERŐSEN AJÁNLOTT egy hatékony antimalware programot használni. A malware regisztrációs bejegyzéseket is módosít, és számos új fájlt is hozzáad a rendszerhez. Mindezeket nagyon nehéz kézzel előkeríteni és eltávolítani, különösen a tapasztalatlanabb felhasználók számára. A Cerber 4.1.5 eltávolításához malware-eltávolító szoftvert kell tehát használni, de először is a lentebb olvasható módon kell elindítani a számítógépet.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Cerber 4.1.5 vírus

Cerber 4.1.5 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Cerber 4.1.5 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Cerber 4.1.5) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Cerber 4.1.5 eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Cerber 4.1.5 elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott Cerber 4.1.5 eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Ha a fájlokat a vírus titkosította, próbálkozhat ajánlott visszaállítási módszereinkkel. Ha ki is fizetné a váltságdíjat, először mindenképp érdemes megpróbálnia ezeket a lehetőségeket is. Van esély, hogy így ingyenesen megmentheti az adatokat.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott Cerber 4.1.5 által titkosított fájlok visszaállítását:

Fájlok visszaállítása a Data Recovery Pro segítségével

A Data Recovery Pro egy professzionális eszköz, amely törölt, sérült vagy – esetenként – titkosított fájlok visszaállítására szolgál. Úgy sejtjük, hogy a program segítségével legalább a fájlok egy részét megmentheti.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott Cerber 4.1.5 zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

Windows korábbi változatok

Engedélyezte korábban a Rendszer-visszaállítás funkciót? Ha igen, ezzel a módszerrel egyenként talán visszaállíthatja a fájlokat.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Cerber 4.1.5, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Olivia Morelli
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken