Radamant vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók)

Eltávolítási Útmutató - Radamant vírus

Mi az, hogy Radamant ransomware?

A Radamant vírus leírása:

A Radamant (vagy .RDM kiterjesztés vírus) többek között a TeslaCrypt és a .VVV kiterjesztés vírus családjának legújabb tagja. 2015 decemberének közepén bukkant fel. Az előző változatokhoz hasonlóan spam vírusok segítségével terjed. A szoftverbiztonsági szakértők szerint olyan e-mailes üzenetek megnyitásakor juthat a rendszerbe, amelyek Microsoft Word vagy PDF típusú csatolmányokat tartalmaznak. Az ilyen e-mail üzenetek szövege fontos csatolmánynak állítja be a vírust, általában valamilyen anyagi vagy személyes ügyhöz kapcsolódóan. Sajnos a csatolmány letöltésével egyetlen dologhoz juthatunk csak hozzá, mégpedig egy trójai vírushoz, amely fertőzéskor letölti a Radamant ransomware-t és a %Temp% mappába telepíti .tmp fájlként. Ezt követően a Radamant megkeres bizonyos típusú fájlokat, és titkosítja azokat. Ezt az AES-256 típusú titkosítással teszi. A titkosított fájlok kiterjesztését .RDM-re cseréli, majd óriási értesítést jelenít meg, amely közli, hogy a fájlok csak váltságdíj kifizetésével állíthatók vissza.

Ha az ön számítógépén is látható az üzenet, sajnos nagy gondban van. Először is, a Radamant által titkosított fájlokat a megfelelő dekódolási kulcs nélkül lehetetlen visszaállítani. Ezt azonban csak a 300 dolláros váltságdíjért adják a hackerek. Az összeget bitcoinban kell fizetni, néhány napon belül. Ellenkező esetben a vírus törli a kulcsot, a fájlok pedig örökre elvesznek. Tovább rontja a helyzetet, hogy a váltságdíjat elveheti, a kulcsot viszont megtarthatják. Hogy ilyenkor mi a teendő? Kezdetnek azonnal csatlakoztassa le a számítógépet az internetről, hogy a lehető legkevesebb adat vesszen el. Ezt követően futtasson teljes rendszervizsgálatot a FortectIntego legújabb változatával, és távolítson el vele minden Radamant ransomware-hez kapcsolódó fájlt. Ha a vírus fotóit, munkáit vagy más személyes fájljait is titkosította, biztonsági mentésekből állíthatja őket vissza. Ehhez két szoftvert is használhat, a Photorec és az R-Studio szoftvereket. Ha azonban nem működnek, a fájlok örökre elvesztek.

Hogyan fertőzhet meg a Radamant?

A Radamant ransomware csomag jelenleg éli eddigi legaktívabb időszakát, könnyedén a rendszerbe juthat internetezés közben. Fontos tehát, hogy megbízható antispyware programot használjon, és tartsa naprakészen! Emellett kerülje az illegális weboldalakat, ahol olyan agresszív értesítések is megjelenhetnek, amelyeknek a célja a felhasználók félrevezetése. Nem szabad elfeledkeznie a spam levelekről sem. Ahogy a bejegyzés elején már említettük is, a Radamant vírus főként félrevezető, például számláknak és más fontos dokumentumoknak tűnő levélcsatolmányok formájában terjed. Ha a fenyegetés a rendszerbe jut, azonnal hozzálát a megállíthatatlan titkosításához. Amint érzékeli, hogy a váltságdíjat kifizették, hozzálát a fájlok visszafejtéséhez. Legalábbis állítólag, garancia erre nincs. A biztonsági szakértők ezért azt tanácsolják, hogy NE fizesse ki a váltságdíjat a Radamant malware-nek. A vírus eltávolítására vonatkozó információkat a következő oldalon találja.

Radamant áttekintés:

 • Spam e-mailek segítségével terjed;
 • Kikeres bizonyos fájltípusokat, majd titkosítja őket;
 • A Radamant vírus visszafejtési kulcsa csak 0,5 bitcoin kifizetésével kapható meg;
 • A háttérben futva várakozik a fejlesztők utasításaira;
 • A fájlok elrejtésével megnehezíti az eltávolítást.

A Radamant eltávolítása a rendszerből:

A Radamant vírus eltávolításához válasszon egy megbízható antispyware programot, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot. Távolítson el minden észlelt kártékony fájlt és más komponenst. Sajnos a vírus kézi eltávolítása szinte lehetetlen, mert elemei a rendszer mélyén rejtőznek, ezért a biztonsági szakértőink a Radamant ransomware automatikus eltávolítását javasolják.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - Radamant vírus

Radamant eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: Radamant törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (Radamant) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

Radamant eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden Radamant elemtől megszabadulhasson

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt Radamant, használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken