Súlyosság:  
  (100/100)

CryptoLocker. Hogyan távolítható el? (Eltávolítási útmutató)

Jake Doe - - | Típus: Tolvajló programok
12

A Cryptolocker egy veszélyes ransomware, egyértelműen azoknak a cyberbűnözöknek a műhelyből, aki az FBI vírusért, a Police Central e-crime Unit vírusért, a Department of Justice vírusért és még számos más kártevőért is felelősek. Az elődjeihez hasonlóan a Cryptolocker is blokkolja a fájlokat, és méretes figyelmeztetést jelenít meg, amin keresztül 300 dolláros váltságdíjat követel. A Cryptolocker viszont néhány újdonságot is prezentál: asszimetrikus titkosítás segítségével úgy kódolja a felhasználó fájljait, hogy a dekódoláshoz két különböző kulcs legyen szükséges. Ennek fontos következménye, hogy habár az eddigi ransomware változatokat viszonylag könnyedén el lehetett távolítani a megfelelő instrukciók követésével, ez a típus ellenáll a próbálkozásnak. Úgy tűnik, hogy az egyetlen megoldás a második, privát kód megszerzése, de ennek az egyetlen birtokosa a vírust elkészítő cyberbűnöző-csapat. A Cryptolocker értesítése szerint a felhasználónak véges ideje van a váltságdíj megfizetésére és ezen keresztül a fájlok visszaszerzésére. A türelmi idő leteltével búcsút lehet inteni a fájloknak.

HOGYAN FERTŐZHETI MEG A SZÁMÍTÓGÉPET A Cryptolocker?

Szakértők szerint a Cryptolocker legtöbbször hivatalosnak tűnő e-maileken keresztül terjed. Ezek a levelek általában elmulasztott befizetéseknek, adózással kapcsolatos üzeneteknek, vásárlás-visszaigazolásoknak és hasonló értesítéseknek adják ki magukat. Amint a mellékelt fájlt a felhasználó megnyitja, a kártevő a rendszerbe jut, és titkosítja a felhasználó fájljait. Jellemzően a következő kiterjesztések az áldozatok: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx.

Ha számítógépe a Cryptolocker áldozatául esett, haladéktalanul kövesse a lenti utasításokat:

HOGYAN TÁVOLÍTHATÓ EL A CRYPTOLOCKER?

A legtöbb esetben a fájlokat vissza lehet állítani a Rendszer-visszaállítás segítségével, vagy egy rendszervizsgálaton keresztül a következő programok egyikével: Reimage, Malwarebytes Anti Malware.

Amennyiben a fenti lépések nem segítenek, sajnos nagy valószínűleg lehetetlen visszaállítani a titkosított fájlokat. Habár ez a módszer működhet, de csak, mint kezelés. Erősen ajánlott, hogy készüljön fel inkább a megelőzésre! Ehhez használhatja a már fentebb említett programokat. Gondoljon továbbá a fájlok védelmére: használjon külső USB-s merevlemezt, CD-ket, DVD-ket, vagy esetleg online szolgáltatásokat, mint például a Google Drive, a Dropbox vagy a Flickr. Érdemes még elolvasni a következő link végén található írást, amely arról tájékoztat, hogy hogyan kerülhető el a Cryptolocker és a többi hasonló ransomware vírus:

Szeretné elkerülni vagy semlegesíteni a ransomware vírusokat? Íme néhány tanács.

Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben A(z) CryptoLocker eltávolításához felkínált anti-spyware szoftverek letöltésével beleegyezik az adatvédelmi irányelveinkbe és a felhasználási feltételeinkbe.
Cselekedjen most!
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Reimage (eltávolító) Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: OS X
Figyelem: Manuális lépések szükségesek üzenet esetén egy vagy több eltávolító nem képes eltávolítani a parazitát felhasználói beavatkozás nélkül; kérjük olvassa el a manuális eltávolítási útmutatót.
Reimage ajánlott a(z) CryptoLocker eltávolításához. Az ingyenes keresővel ellenőrizhető, hogy a rendszer fertőzött de, de a malware eltávolításához meg kell vásárolni a Reimage malware eltávolító teljes változatát.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.

A programról további információkat tartalmaz a Reimage leírás.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Kipróbáltuk a(z) Plumbytes Anti-Malware hatékonyságát a(z) CryptoLocker ellen (2016-02-22)
Malwarebytes Anti Malware
Kipróbáltuk a(z) Malwarebytes Anti Malware hatékonyságát a(z) CryptoLocker ellen (2016-02-22)
Hitman Pro
Kipróbáltuk a(z) Hitman Pro hatékonyságát a(z) CryptoLocker ellen (2016-02-22)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Kipróbáltuk a(z) Webroot SecureAnywhere AntiVirus hatékonyságát a(z) CryptoLocker ellen (2016-02-22)
CryptoLocker kép
CryptoLocker képCryptoLocker képCryptoLocker képCryptoLocker kép

1 módszer. CryptoLocker eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
Lépés 2: CryptoLocker törlés

Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: Reimage. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (CryptoLocker) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

2 módszer. CryptoLocker eltávolítása ezzel: System Restore

Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
Windows 7 / Vista / XP
 • Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
 • Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
 • Válassza a listáról a következőt: Command Prompt
Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
 • Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
 • Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt
Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
 • Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
 • Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
 • A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a Reimage legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden CryptoLocker elemtől megszabadulhasson
A(z) Reimage malware-ek észlelésére használható. A fertőzések eltávolításához meg kell vásárolnia a teljes verziót. Reimage részletei.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt CryptoLocker, használjon megbízható antispyware programot, például: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus vagy Malwarebytes Anti Malware

Jake Doe
Jake Doe - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

CryptoLocker manuális eltávolítás:

Leállítandó folyamatok:
[random].exe

Törlendő fájlok:
[random].exe
forrás: http://www.2-spyware.com/remove-cryptolocker.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken