WanaCrypt0r 2.0 vírus eltávolítása (eltávolítási instrukciók) - Visszaállítási módszerrel

Eltávolítási Útmutató - WanaCrypt0r 2.0 vírus

Mi az, hogy WanaCrypt0r 2.0 ransomware vírus?

A WanaCrypt0r 2.0 a WannaCry kártékony utódja

A WanaCrypt0r 2.0 vírus az eredeti WannaCry ransomware újabb változata, amely nemrég bukkant fel az interneten, mégis már most világszerte több ezer számítógépet sikerült titkosítania. A ransomware eredeti változata is rengeteg kárt okozott az otthoni felhasználóknak és a vállalatoknak egyaránt. Úgy tűnik, a biztonsági szakértőknek sikerült gyenge pontot találniuk a fertőzés kódjában, amellyel ideglenesen leállították a működését, de ennek ellenére a vírusnak sikerült komoly káoszt teremtenie. A fertőzésnek több verziója is terjed, és a leállítás feltehetőleg csak egyetlen változatra volt hatással. Meglepő, hogy habár a WannaCry 2 az eredeti vírus kódját használja, de valószínűleg egy másik hackercsoport készítette. Bizonyos tekintetben el is tér a többi változattól, amelyek pl. a WannaCryptor, a WanaCrypt0r és a WCry. Az utánzat valójában komplexebbnek tűnik, akár nagyobb kárt is tehet, mint az eredeti. Erre főleg azért van nagy esélye, mert nincs meg benne a kikapcsolásra használható funkció. A kódot valószínűleg Hex Editor segítségével módosították, megszüntetve ezzel a kikapcsolás lehetőségét. A szoftver feltehetőleg még fejlesztés alatt áll, nem minden funkciója éles a fertőzött rendszereken. Mindazonáltal a hackerek szorgalmát ismerve a javítások már valószínűleg úton vannak. Mindenkinek fel kell tehát készülnie az esetleges támadásokra. Ehhez érdemes lehet letiltani az SMB (Server Message Block) funkciót, a hackerek ugyanis ezt kihasználva jutnak a rendszerbe. Az adatok biztosításának legjobb módját azonban biztonsági másolatok jelentik. A másolatot tárolja külső adathordozón, a számítógépről leválasztva! Így a WanaCrypt0r 2.0 eltávolítása után gond nélkül vissza fogja tudni állítani az adatokat. A vírus eltávolításához használjon elismert biztonsági szoftvert, például: RestoroIntego.

A WanaCrypt0r vírus

Fontos, hogy ne hallgasson a támadókra. Az eredeti Wcry mögötti támadók mostanra több mint 50000 dollárt szedtek össze az elkeseredett áldozatoktól. A vírus leállíthatatlan utódja ennél minden bizonnyal még több bevételt fog szerezni. Ne motiválja a támadókat a fizetéssel! Inkább távolítsa el a WanaCrypt0r 2.0 vírust egy professzionális szoftver és a bejegyzésünk alatt olvasható útmutató segítségével.

Kép a WanaCrypt0r 2.0 ransomware vírusrólA WanaCrypt0r 2.0 titokban jut a rendszerbe, majd a fájlok titkosítása után váltságdíjat követelő üzenetet hoz létre.

A szakértők bizonytalanok a terjesztésit illetően

A WanaCrypt0r 2.0 az eredeti Wanna Cry kódján alapszik, de nem ugyanaz a fertőzés, ezért a terjedése is eltérő lehet. Kihasználhatja a Windows SMB MS17-010-ás sebezhetőségét (ahogyan az eredeti malware), de az is lehetséges, hogy kártékony e-mailekhez folyamodik, beszúrásos letöltéseket alkalmaz vagy bármilyen más elérhető módszerrel próbálkozik. Csak azt tudjuk javasolni, hogy legyen nagyon óvatos a weboldalakon, a beérkezett e-mailekkel és a letöltött programokkal is. Extra védelmet nyújthat a Windows SMB szolgáltatásának leállítása is.

A WanaCrypt0r 2.0 eltávolítása problémás lehet

Ahogyan már említettük is, a WanaCrypt0r 2.0 vírus egy még fejlesztés alatt álló szoftver. Ez azonban sajnos nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne veszélyes. Épp ellenkezőleg: az elvarratlan szálak további veszélyforrást jelenthetnek. A kártékony kód megakadályozhatja a WanaCrypt0r 2.0 eltávolítását, rendszerhibát okozhat vagy véglegesen károsíthatja az adatokat. Ha mindezt el szeretné kerülni, indítsa a számítógépet csökkentett módban. Az ehhez szükséges lépéseket lentebb találja. Ezt követően ideje, hogy törölje a WanaCrypt0r 2.0-át a rendszerből.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - WanaCrypt0r 2.0 vírus

WanaCrypt0r 2.0 eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

A WanaCrypt0r 2.0 működésképtelenné tehető csökkentett módban Az ehhez szükséges lépések:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: WanaCrypt0r 2.0 törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló (WanaCrypt0r 2.0) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

WanaCrypt0r 2.0 eltávolítása ezzel: System Restore

Lentebb egy alternatív módszert talál a vírus hatástalanítására és a rendszer átvizsgálására.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden WanaCrypt0r 2.0 elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott WanaCrypt0r 2.0 eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott WanaCrypt0r 2.0 által titkosított fájlok visszaállítását:

A fájlokat titkosította a WanaCrypt0r 2.0? A Data Recovery Pro segíthet az adatmentésben:

Az alábbi útmutató és a Data Recovery Pro segítségével szerencsés esetben megmentheti a titkosított fájlokat.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott WanaCrypt0r 2.0 zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A fontos fájlok visszaállítása a Windows Előző verziók funkciójával:

Ha nem szeretne további programokat telepíteni a fájlok visszaállításához, megpróbálkozhat a Windows beépített Előző verziók nevű funkciójával. Fontos, hogy ez a módszer csak akkor működik, ha a fertőzés előtt már be volt kapcsolva a Rendszer-visszaállítás.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

Adatvisszaállítás a ShadowExplorerrel

A ShadowExplorer sajnos csak akkor használható, ha a ransomware nem törölte a rendszer árnyékmásolatait. Ha ezt nem tette meg, jó esély van az adatmentésre. Mindenképpen próbálja ki a szoftvert.

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt WanaCrypt0r 2.0, használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - A vezető elme

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Ugnius Kiguolis
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken