omiga-plus.exe – mi ez? Törölnöm kellene?

Jake Doe - -

Az Omiga-plus.exe egy meglehetősen kétes fájl, amely az Omiga Plus [Omiga Plus] böngészőeltérítő futtatható állománya lehet. Ha a fájl az ön Feladatkezelőjében is megjelenik, valószínűleg a böngészőeltérítő és a hozzá tartozó 13 másik fájl is a rendszerben van. Amint ezek a fájlok bejutnak, az Omiga Plus letiltja az ismert keresőoldalakat, például a Google-t, a Yahoo-t és a Binget, majd átveszi az irányítást a böngészők felett (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, stb.) és keresési reklámtartalmak megjelenítésébe kezd.

Fontos, hogy ezek a reklámok kétes linkek, reklámsávok és egyéb átirányításra képes tertalmak formájában is megjelenhetnek, és mindegyik veszélyes weboldalakra is átirányíthat. Nem mellékes az sem, hogy a többi kéretlen programhoz hasonlóan az Omiga Plus vírus is (beazonosításra nem alkalmas) személyes adatok begyűjtésébe foghat. Általában a felhasználók által keresett kifejezéseket, a leggyakrabban látogatott weboldalakat, az ezekre beírt adatokat, a rendszer IP-címét és hasonló információkat figyel meg. Kérjük, hogy NE tároljon ilyen programot, mert nem lehet tudni, hogy a harmadik felek mihez kezdenek a megszerzett adatokkal.

Az Omiga-plus.exe és a hozzá tartozó elemek 5,75 megabjátot (6.032.875 bájtot) foglalnak le a memóriában. A fájlt főként az Amerikai Egyesült Államokban terjesztik, de felbukkant már Brazíliában és Németországban is. A fájlok jellemzően a C:\Program Files\Omiga Plus útvonalon vannak, de nem meglepetés, ha nem találja ott őket, mert a készítők folyamatosan azon dolgoznak, hogy megakadályozzák kéretlen programjuk eltávolítását. Futtasson tehát teljes rendszervizsgálatot egy naprakész antispyware programmal, ha az ön számítógépébe is bejutott az Omiga-plus.exe. Használjon elismert programot, ilyen például a Reimage és a Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus.

ítélet - fájl státusza:
veszélyes fájl
Avirus.hu kutatóközpont összegyűjt, majd leellenőriz minden fellelhető omiga-plus.exe információt. Megkérdezzük magunktól “Lehet ez a fájl rosszindulatú?”, “Használja ezt a fájlnevet Malware?”, és így tovább. A fájl állapota a saját véleményünk, amelyet a kutatásaink alapján alkottunk. A VESZÉLYES FÁJL státusz azt jelenti, hogy ez a fájl veszélyezteti a rendszert. Forduljon a lenti Tanács részhez.
tanács:
Ha számítógépe lomhának tűnik, esetleg kéretlen reklámokkal és weboldalakkal találkozik, erősen ajánljuk, hogy ellenőrizze számítógépét egy elismert anti-spyware programmal. Futtasson néhány INGYENES tesztet és ellenőrizze, hogy nincsenek-e olyan kéretlen szoftverek a számítógépén, amelyek a problémákat okozhatják.
Kapcsolatban állhatunk az általunk ajánlott termékekkel. Részletes információk a felhasználási feltételeinkben

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/uggy/web/wp-content/themes/AskIt/single_2s.php on line 801
A(z) Reimage egy ajánlott szoftver a rendszer átfésüléséhez és az esetleges veszélyek és silány programok felderítésére. A szoftver próbaidős változatával felderíthetőek ezek a programok.
Reimage a médiában
Reimage a médiában
Alternatív Szoftverek
Plumbytes Anti-Malware
Malwarebytes Anti Malware
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
forrás: http://www.2-spyware.com/file-omiga-plus-exe.html

Eltávolítási útmutatók más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás