[email protected] vírus eltávolítása (átlátható eltávolítási útmutató) - Visszaállítási módszerrel

Eltávolítási Útmutató - [email protected] vírus

Mi az, hogy [email protected] zsarolóvírus?

A [email protected] ransomware .java kiterjesztéssel zárolja a fájlokat

Kép a Decrypthelp@qq.com zsarolóvírusról

A [email protected] vírus a .java ransomware egy változata. Mindkettő a Dharma/Crysis malware-családba tartozik, amely már több éve fenyegeti az internetezőket adataik titkosításával.

A titkosító vírus az AES módszerrel kódolja a fájlokat (esélyt sem adva a visszafejtésre), majd kiterjesztésüket a .[[email protected]].java sorra módosítja. Minden népszerűbb fájltípust megcéloz, hogy a lehető legnagyobb kárt okozhassa és ezzel a legnagyobb eséllyel szerezhessen váltságdíjat.

A titkosítást követően a [email protected] ransomware üzenetet hagy, melyben a támadók leírják az áldozat lehetőségeit:

Your computer has been infected with [email protected] Ransomware. All the files found on your drives have been encrypted with a complex algorithm. To regain your access, strictly follow the instructions, provided in the ransom notification.

A támadók megadott mennyiségű bitcoin továbbítását követelik bitcointárcájuk címére. A biztonsági szakértők azonban nem javasolják a váltságdíj kifizetését. A [email protected] ransomware fejlesztőiben nem bízhatunk meg. Illegális fájltitkosító programról van szó, amelyet kizárólag a pénzszerzés érdekében készítettek. Az tehát csak a támadók lelkiismeretén múlik, hogy a váltságdíj beérkezése után átadják-e az ígért visszafejtő programot.

Nem kétség, hogy egy ransomware fejlesztőiben nem szabad megbízni. Ne kövesse a támadók által ajánlott lépéseket, hanem inkább távolítsa el a [email protected] vírust egy megbízható antimalware szoftverrel.

A [email protected] eltávolításához jól használható például a kiváló FortectIntego. A szoftver megtisztítja a számítógépet és helyreállítja a rendszerben esetlegesen okozott károkat. A fertőzés jellemzően módosítja a rendszerbeállításokat és a regisztrációs adatbázist, hogy a számítógép minden bekapcsolásakor elindulhasson.

Emellett további kártékony komponenseket is telepíthet és hatással lehet a legfontosabb rendszerfolyamatokra. A kézi eltávolítás hatékonysága ezért bizonytalan, maga a folyamat pedig komplikált, amelyet jobb, ha csak szakértők végeznek. Jobb, ha egy megbízható biztonsági szoftverre bízza a feladatot.

Sajnos ki kell emelnünk, hogy a [email protected] vírus eltávolítása nem állítja vissza a titkosított fájlokat. A malware-eltávolítók visszafejtőként nem használhatók. Sajnos egyelőre a támadók saját visszafejtője sem került nyilvánosságra. Mindez azt jelenti, hogy a fájlokat teljes biztossággal csak korábban elkészített biztonsági mentésekből állíthatja vissza – de megpróbálkozhat az alternatív adatmentési módszerekkel is (melyeket bejegyzésünk végén talál).

Kép a Decrypthelp@qq.com zsarolóvírusólA [email protected] zsarolóvírus a .java kiterjesztés vírus egyik változata.

A ransomware terjesztésének módszerei

A támadók főként kéretlen levelek formájában terjesztik fájltitkosító vírusukat. Ennek során kártékony csatolmányt tartalmazó álcázott e-mailek megnyitására próbálják rávenni a potenciális áldozatokat.

Ezek a spam e-mailek jellemzően banki vagy futárszolgálati üzenetnek tűnnek, de álcázhatják egyéb fontos dokumentumoknak vagy fotóknak is. A látszólag biztonságos csatolmány megnyitása a rendszerbe juttatja a kártevőt.

A vírus ezen kívüli módszerekkel is bejuthat, ilyenek például:

 • álcázott szoftverletöltések;
 • szoftverfrissítésnek tűnő letöltések;
 • kártékony hirdetések;
 • exploit kitek.

Jelentősen ronthatja az ilyen támadások esélyeit, ha elkerüli a gyanús weboldalakat és az ismeretlen hivatkozásokat. Mindazonáltal a ransomware-ekkel szemben senki sem érezheti magát teljes biztonságban. Fontos tehát egy megbízható antivírus program telepítése is, amely valós idejű védelmet képes nyújtani.

A zondervirus.nl szakértői emellett a rendszeres biztonsági mentés fontosságát is kiemelik. Ha számítógépébe ransomware jutott, fontos, hogy ne törődjön a váltságdíjjal, mert csak pénzét is kockára tenné.

A [email protected] ransomware vírus megfelelő eltávolítása

A [email protected] eltávolításának egyetlen biztonságos módját egy hatékony biztonsági szoftver futtatása jelenti. Mi a gyakran ajánlott FortectIntego vagy Malwarebytes legújabb változatát javasoljuk. Telepítse, frissítse, majd vizsgálja át valamelyikkel a rendszert. A ransomware típusú vírusok összetett programok, amelyeket kézzel szinte lehetetlen eltávolítani.

A [email protected] eltávolítása után biztonsági mentésből visszaállíthatja a fájlokat. Ha nem készített biztonsági mentést, próbálkozzon a bejegyzésünk végén található útmutatóval. Ebben további adatmentési módszereket talál, amelyekkel talán legalább néhány fájlt visszaállíthat, amíg a támadók visszafejtője közkézre nem kerül.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Fortect Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Fortect Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - [email protected] vírus

[email protected] eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Ha a [email protected] ransomware automatikus eltávolítása során problémákba ütközött, indítsa a számítógépet „Csökkentett mód hálózattal” üzemmódban.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: [email protected] törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: FortectIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló ([email protected]) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

[email protected] eltávolítása ezzel: System Restore

Ez a módszer is segíthet a vírus hatástalanításában és az automatikus eltávolítás futtatásában:

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a FortectIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden [email protected] elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott [email protected] eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

Jelenleg csak a biztonsági mentések garantálják a fájlok visszaállítását. Az alternatív megoldásokkal nem biztos, hogy sikerrel jár.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott [email protected] által titkosított fájlok visszaállítását:

Data Recovery Pro

Ez egy sérült vagy véletlenül törölt fájlok visszaállítására szolgáló professzionális szoftver. A szoftver szerencsés esetben ransomware-támadásokat követően is segíthet.

 • Data Recovery Pro letöltése;
 • A letöltött Data Recovery telepítőjének lépéseit követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el, és a vizsgálat segítségével gyűjtse össze a bejutott [email protected] zsarolóvírus által titkosított fájlokat;
 • Állítsa vissza őket.

A Windows Korábbi verziók funkciója

Ezzel a módszerrel a fájlok korábbi változatait állíthatja vissza. Ez azonban csak akkor működik, ha a Rendszer-visszaállítás funkció engedélyezve volt a ransomware bejutása előtt.

 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó fájlra;
 • A “Properties” menüben válassza az “Previous versions” menüpontot;
 • Nézze át a fájl elérhető változatait a “Folder versions” szakaszban. Válasszon egy megfelelő változatot, majd kattintson a “Restore” gombra.

A ShadowExplorer visszaállíthatja az árnyékmásolatokat

Ha a [email protected] nem törölte a rendszer árnyékmásolatait, a ShadowExplorer segítségével visszaállíthatja őket:

 • Töltse le a következőt: Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • A letöltött Shadow Explorer telepítési varázslóját követve telepítse a szoftvert számítógépére;
 • Indítsa el a programot, majd a bal felső sarok legördülő listájából válassza ki a titkosított adatokat tároló lemezt. Ellenőrizze az elérhető mappákat;
 • Kattintson jobb gombbal a visszaállítandó mappára, majd válassza az “Export” lehetőséget. Kiválaszthatja a visszaállítás célmappáját is.

Egyelőre nem létezik visszafejtő a [email protected] ransomware-hez.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt [email protected], használjon megbízható antispyware programot, például: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Jake Doevan
Jake Doevan - Az élet túl rövid ahhoz, hogy vírusokra pocsékoljuk az időnket

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Jake Doevan
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken