[email protected] vírus eltávolítása (javított útmutató) - Visszaállítási módszerrel

Eltávolítási Útmutató - [email protected] vírus

Mi az, hogy [email protected] ransomware vírus?

Tudnivalók az [email protected] ransomware bejutása esetén

Az [email protected] ransomware vírus a Dharma fejlesztőinek egy újabb kártevője. A többi Dharma vírushoz hasonlóan zsarolóvírusról van szó, amely titkosítja az áldozat adatait, majd váltságdíjat követel a visszaállításhoz szükséges visszafejtési kulcsért. A Dharma ransomware-csoport nagyban hasonlít a Crysis malware-re, amely azonos módon titkosítja a fájlokat. Az [email protected] ransomware az .[[email protected]].dharma kiterjesztést illeszti a titkosított fájlokhoz; valószínűleg azért ezt, hogy az áldozatok mindenképpen megtalálják az e-mail címet. A Dharma malware veszélyes vírus, de a számos @india.com típusú ransomware mind különös eset. Nemrégiben a TeslaCrypt és a Crysis vírusok visszafejtési kulcsai is kikerültek az internetre (méghozzá feltehetőleg a vírusok fejlesztőinek keze által). Most pedig a Dharma ransomware kulcsai is kikerültek, és a Kaspersky visszafejtője már be is építette őket. Azt javasoljuk, hogy mielőbb távolítsa el az [email protected] malware-t számítógépéről egy hatékony malware-eltávolító segítségével (például RestoroIntego vagy Malwarebytes), és próbálja ki a visszafejtő programot. A programnak köszönhetően nagy valószínűséggel fizetés nélkül is visszakaphatja a fájlokat.

Az oron@india.com ransomware vírusÍgy néznek ki a fájlok, ha az [email protected] ransomware vírus titkosítja őket. Az [email protected] ransomware vírus a Dharma ransomware egyik változata, ezért szerepel a kiterjesztésban a dharma szó is.

Az [email protected] vírus fejlesztői persze pénzt akarnak, ezért is állítják azt, hogy csak az ő közbenjárásukkal menthetők meg az adatok. Ez azonban minden bizonnyal hamis állítás, a vírus ugyanis hibákat tartalmaz. Az avirus weboldalának egyik látogatója hozzászólásában arról ír, hogy a 7-Zip segítségével titkosított .zip fájlokat sikerült kibontania, habár .[[email protected]].dharma kiterjesztésük volt. Mielőtt azonban ezzel a módszerrel próbálkozna, mindenképpen próbálja ki az előbbi megoldást is. Most azonban az [email protected] vírus eltávolításával kell törődnie.

Hogyan fertőzhet meg a Dharma ransomware?

Gyakori eset, hogy maguk a felhasználók telepítik a kártevőket. A támadók különböző megtévesztő módszerekkel próbálják rávenni a potenciális áldozatokat, hogy kártékony e-mailes csatolmányokat nyissanak meg, frissítésnek látszó programokat telepítsenek és így tovább. Emellett felbukkannak zsarolóvírusokat terjesztő exploit kitek, feltört hirdetőhálózatok és más terjesztési módszerek is. A kártékony e-mailek viszonylag könnyen elkerülhetők, az exploit kitek azonban már kevésbé. Számítógépének védelme érdekében nagyon fontos, hogy használjon antimalware programot, biztonsági másolatot készítsen adatairól, és elkerülje a csábító hirdetéseket.

Az [email protected] ransomware eltávolítása

Ha adatait titkosította az [email protected] vírus, kövesse eltávolítási útmutatónkat. Automatikusan működő módszerrel kell megszabadulnia a fertőzésről: antimalware programot használjon, mert a zsarolóvírusok kézi eltávolítása csak újabb kockázatokat jelent. Ezek a vírusok jól elrejtik magukat, regisztrációs bejegyzésekkel is megerősítik helyzetüket, valamint más beállításokat is módosíthatnak, azaz rendkívül nehéz feladat kézzel megtalálni minden egyes elemet.

Ajánlat
Cselekedjen most!
Letöltöm
Restoro Elégedettség
Garancia
Letöltöm
Intego Elégedettség
Garancia
Kompatibilitás: Microsoft Windows Kompatibilitás: macOS
Mi a teendő, ha nem sikerül?
Ha a javasolt Restoro Intego nem tudta helyreállítani a károkat, küldjön kérdést ügyféltámogatási csapatunknak. Minél több részletet mellékeljen.
Restoro Intego has a free limited scanner. Restoro Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuális Eltávolítási Útmutató - [email protected] vírus

[email protected] eltávolítása ezzel: Safe Mode with Networking

Távolítsa el az [email protected] ransomware vírust útmutatónk lépéseit követve.

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Networking módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Networking Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Lépés 2: [email protected] törlés

  Jelentkezzen be a fertőzött fiókba és indítson egy böngészőt. Töltsön le egy megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego. Telepítse, frissítse, majd futtasson vele teljes rendszervizsgálatot és távolítson el minden rosszindulatú fájlt, amely a ransomware-hez tartozik, majd fejezze be a behatoló ([email protected]) eltávolítását.

Próbálkozzon másik módszerrel, ha a ransomware blokkolja a következőt: Safe Mode with Networking

[email protected] eltávolítása ezzel: System Restore

 • Lépés 1: Indítsa a számítógépet Safe Mode with Command Prompt módban
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kattintson a következőre: Start Shutdown Restart OK.
  2. Mikor a számítógép bekapcsol, kezdje nyomkodni az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Advanced Boot Options ablak.
  3. Válassza a listáról a következőt: Command Prompt Válassza a következőt: 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Nyomja meg a Power gombot a Windows bejelentkezési képernyőn. Most tartsa nyomva a billentyűzet Shift gombját, majd kattintson a Restart lehetőségre..
  2. Most a következőkre kattintson: Troubleshoot Advanced options Startup Settings, végül pedig ezt nyomja meg: Restart.
  3. Miután a számítógép beindult, válassza a Startup Settings ablakban a következőt: Enable Safe Mode with Command Prompt Válassza a következőt: 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Lépés 2: Állítsa vissza a rendszerfájlokat és -beállításokat
  1. Miután megjelent a(z) Command Prompt ablak, írja be, hogy cd restore, majd kattintson arra, hogy Enter. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'cd restore', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  2. Most írja be, hogy rstrui.exe, majd kattintson ismét arra, hogy Enter.. Írja be (idézőjelek nélkül), hogy 'rstrui.exe', majd kattintson arra, hogy 'Enter'.
  3. Mikor megjelenik az új ablak, kattintson arra, hogy Next, majd válasszon egy Next fertőzést megelőző visszaállítási pontot. Mikor megjelenik az új 'System Restore' ablak, válassza azt, hogy 'Next' Válassza ki a visszaállítási pontot, majd kattintson arra, hogy 'Next'
  4. A rendszervisszaállítás indításához kattintson arra, hogy Yes. Kattintson arra, hogy 'Yes', és kezdje meg a rendszerindítást
  Miután visszaállította a rendszert egy korábbi pontra, töltse le a RestoroIntego legújabb változatát, és vizsgálja át vele a rendszert, hogy minden [email protected] elemtől megszabadulhasson

+1: Az adatok visszaállítása

A fenti útmutató a bejutott [email protected] eltávolításában segít. A titkosított fájlok visszaállításához az avirus.hu biztonsági szakértőinek részletes útmutatóját érdemes követnie.

A fájlok visszaállításának tekintetében több lehetőség közül is választhat.

1. Kifizetheti a jelentős összegű váltságdíjat (NEM AJÁNLOTT);

2. Eltávolíthatja a vírust, és használhatja a visszafejtő programot (nem biztos, hogy működni fog, de egy próbát MINDENKÉPPEN megér);

3. Visszaállíthatja a fájlokat korábbi biztonsági másolatokból;

4. Alternatív adatmentő módszerekkel próbálkozhat.

Több módszerrel is megkísérelheti a bejutott [email protected] által titkosított fájlok visszaállítását:

A fájlok visszaállítása a Rakhni visszafejtővel

A Dharma visszafejtési kulcsainak egy része kikerült az internetre, és a Kaspersky frissítette is a Rakhni visszafejtőt. A visszafejtő innen letölthető.

Fontos törődnie a crypto-ransomware vírusok elleni óvintézkedésekkel. Ha meg szeretné védeni számítógépét az olyan ransomware-ektől, mint a most tárgyalt [email protected], használjon megbízható antispyware programot, például: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner vagy Malwarebytes

A szerzőről
Lucia Danes
Lucia Danes - Víruskutató

Ha hasznosnak találta ezt az ingyenes útmutatót és elégedett a szolgáltatásunkkal, fontolja meg az adományozást. Ezzel segíthetne nekünk a szolgáltatás életben tartásában. A legkisebb összegért is rendkívül hálásak leszünk!

Üzenet neki: Lucia Danes
A vállalatról: Esolutions

Eltávolítási útmutatók más nyelveken