Pornóoldalt böngészett? A számítógép fertőzött! (A legveszélyesebb weboldalak)

írta: Olivia Morelli - -

Ha vizuális stimulációra vágyik, egy felnőtt tartalmú weboldal meglátogatása jó ötletnek tűnhet. A bizonyos időtöltés azonban mindig a komoly vírusfertőzés lehetőségével jár együtt.

A biztonsági szakértők és a víruskutatók már korábban jelezték, hogy szinte minden szupernépszerű pornóoldalt malware fertőz. Ami azt illeti, rendkívül nagy esély van arra, hogy meztelen nőket vagy férfiakat ábrázoló videók és képek böngészése során fertőzés jut a rendszerbe. Az ilyen domaineken rejtőző vírusok ellophatják a személyes adatokat, titkosíthatják a fájlokat és hackerek kezébe juttathatják az áldozatok pénzét. Más szóval, egyetlen apró fenyegetés is óriási problémákat okozhat.

Úgy gondolja, hogy ön elég tapasztalt ahhoz, hogy elkerülhesse a felnőtt weboldalak fertőzéseit? Íme a legnépszerűbb, de malware-eket terjesztő weboldalak. Gyanítjuk, hogy fog ismerős URL-eket látni.

  • Hamster. A kedvenc weboldala? Alig néhány hete derült ki, hogy szexüzenetküldő hirdetések formájában ransomware vírust terjeszt. Az egyik legveszélyesebb vírusfajtát töltötték le azok, akiket rávettek a hirdetések megnyitására. Fertőzés előtt a ransomware arra is időt szakít, hogy ellenőrizze, valóban ember-e a potenciális áldozat. Amint biztossá válik, hogy megfelelő célponttal áll szemben, a vírus blokkolja a hozzáférést a rendszerhez, majd kitalált illegális tevékenységekről tájékoztató értesítést jelenít meg (malware-terjesztés, illegális tartalmak használata stb.) Az áldozatokat pénzbüntetés megfizetésére szólítja fel, az értesítés szerint ez az egyetlen módja a számítógép helyreállításának.

  • PornHub és YouPorn. Kedveli a PornHub és a YouPorn oldalakat? Ne feledje elkerülni a reklámsávokat, mikor legközelebb böngészi őket. A legújabb hírek szerint a fejlesztők csak nemrég távolították el a cookiecheck.js nevű rosszindulatú kódot – mindkét weboldalról. A cookiecheck arról ismert, hogy trójai vírusokat és ransomware-eket terjeszt. A PornHub látogatóinak egy része Trójai faló vírusról panaszkodik, mások viszont a ransomware-eket említik. Igazából nem érdemes különbséget tenni a két típus között, mindkettő rendkívül veszélyes, akár az áldozatok pénzét és személyes adatait is megszerezhetik (ami közvetve szintén anyagi veszteségekkel járhat).
  • RedTube. Inkább a RedTube-ot választja a piroslámpás negyed helyett? Akkor tudnia kell, hogy nemrégiben hackerek fertőzték meg a weboldalt, így megnyitva más fertőző weboldalakra kerülhet, amelyek trójai vírusokat, spyware programokat, keyloggereket és más vírusokat terjesztenek. Fontos, hogy ezek a fenyegetések addig rejtve tudnak maradni a rendszerben, amíg elegendő információt nem gyűjtöttek. Ezeket az adatokat (felhasználónevek, jelszavak, banki adatok) ezután továbbítják a hackereknek, akik akár a teljes uralmat átvehetik a számítógép felett. Jelenleg a RedTube biztonságosnak tűnik.
  • xvideos. Szívesen szórakoztatja magát erotikus videókkal? Legyen óvatos az xvideos domainnel, amely ransomware vírussal fertőzte a látogatókat. Az áldozatok szerint egy Sex Messenger nevű programot hirdető félrevezető reklámablak juttatta a rendszerbe a fertőzést. Ez ugyanaz az üzenő, ami a Hamster weboldalon is felbukkant.Szerencsére már mindegyik weboldalt megtisztították, nyugodtan meglátogathatja őket.

Szerencsére már mindegyik weboldalt megtisztították, nyugodtan meglátogathatja őket.

Egy fontos tanácsot azért mindenképpen szeretnénk adni. Ha számítógépére fertőzés jutott egy felnőtt weboldalról, a szervíz felhívása helyett inkább vizsgálja át a rendszert egy megbízható antispyware programmal. A Reimage például egy elismert, jól működő eszköz. Higgye el, a szervízben mindenki tudná, hogy mit is csinált, mikor a fertőzés bejutott.

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Malware-elemző... Továbbiak

Forrás: http://www.2-spyware.com/visited-porn-sites-you-are-infected-top-most-dangerous-sites

Olvassa más nyelveken


Fájlok
Szoftverek
Összehasonlítás
Like-oljon a Facebookon